reklama
A
Anulka198424
Gość
ale robicie mi ochotke na soczek z kapustki ostatnio sie dopadlam i wyplam caly sok z pol kg kapuchy mniam i jeszcze bym chciala wczesniejszej ciazy to jadlam sloikami ogorasy kwaszone ogorasy lezac w szpitalu mama przynosila a lekarze sie smiali co tak pachnie no ale niestety pozniej nie mialam z czego sie smiac....
Corin
Mama Trójki :)
Nie, nie , nie, ja protestuję i żadam opracowania punktów regulaminu dla tzw. słodkich dziurek, czyli tych cieżarowek, które zamieniły ogóry i kapuchę na owocki i słodycze
Corin
Mama Trójki :)
no chyba ze będziemy mieszac Swoją drogą mogliby zacząć produkować słodycze dla ciężarnych, na przyklad czekolada nadziewana kapusta kiszoną, albo landrynki o smaku ogorków kiszonych No powiedzcie, nie byłoby to zle, co?
Dorzucam przepis na Zupę-krem z groszku ekspresową:
- 2 puszki groszku konserw
- 2 cebule
- śmietan lub jogurt
Cebule podsmażamy i dajemy do granka, dorzucamy groszek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i koperek.
Gotujemy, miksujemy blenderem i gotowiec
Zawsze dodaje koperek i serem feta posypuję, ale teraz w ciąży ponoć pleśniaków i miękkich serów nie należy, więc tylko grzanki
- 2 puszki groszku konserw
- 2 cebule
- śmietan lub jogurt
Cebule podsmażamy i dajemy do granka, dorzucamy groszek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i koperek.
Gotujemy, miksujemy blenderem i gotowiec
Zawsze dodaje koperek i serem feta posypuję, ale teraz w ciąży ponoć pleśniaków i miękkich serów nie należy, więc tylko grzanki
Ha, ha! to dopiero, porównanie spragnionej ciężarówki do skacowanego jegomościa! Ale niech Ci! Dziś byliśmy na zakupach, oczywiście również po sok z kiszonej i nie uwierzycie jak się nazywał... KACUŚ, ha, ha.., Jak to było:
Jestem pewna i widziałam na własne oczy sok nazywał się KACUŚ, więc coś w tym musi być
tak, tak.. faktycznie jest taki sok.. niby od dawna wiadomo, że sok właśnie z kiszonej kapusty dobrze działa na kaca.. Ja tam jak ide do warzywniaka swojego to biore sloik i dostaje od pani za darmo soku z kapusty, wiec nie musze placic..
reklama
zapomnialam napisac o swoich smakach..
generalnie to chinszczyzna za mną chodzi, poza tym winogrona białe i nabiał. Niestety nie mogę jeść nic ani tłustego ani smażonego ani z czekoladą, bo mam noc z głowy - tak mi wtedy niedobrze...
generalnie to chinszczyzna za mną chodzi, poza tym winogrona białe i nabiał. Niestety nie mogę jeść nic ani tłustego ani smażonego ani z czekoladą, bo mam noc z głowy - tak mi wtedy niedobrze...