reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Parcie na żarcie, czyli o zachciankach

reklama
ale robicie mi ochotke na soczek z kapustki ostatnio sie dopadlam i wyplam caly sok z pol kg kapuchy mniam i jeszcze bym chciala:) wczesniejszej ciazy to jadlam sloikami ogorasy kwaszone ogorasy lezac w szpitalu mama przynosila a lekarze sie smiali co tak pachnie :) no ale niestety pozniej nie mialam z czego sie smiac....

Hahahaha Corin czyli do "KACUSIÓW" nie chcesz iść.no chodź do nas :D zawsze można pomieszać kapuche i landryna jakiegoś hihi :d

no chyba ze będziemy mieszac ;) Swoją drogą mogliby zacząć produkować słodycze dla ciężarnych, na przyklad czekolada nadziewana kapusta kiszoną, albo landrynki o smaku ogorków kiszonych :D No powiedzcie, nie byłoby to zle, co? :-D

Dorzucam przepis na Zupę-krem z groszku ekspresową:

- 2 puszki groszku konserw
- 2 cebule
- śmietan lub jogurt

Cebule podsmażamy i dajemy do granka, dorzucamy groszek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i koperek.
Gotujemy, miksujemy blenderem i gotowiec :)
Zawsze dodaje koperek i serem feta posypuję, ale teraz w ciąży ponoć pleśniaków i miękkich serów nie należy, więc tylko grzanki :)

Ha, ha! to dopiero, porównanie spragnionej ciężarówki do skacowanego jegomościa! Ale niech Ci! Dziś byliśmy na zakupach, oczywiście również po sok z kiszonej i nie uwierzycie jak się nazywał... KACUŚ, ha, ha.., Jak to było:
Jestem pewna i widziałam na własne oczy sok nazywał się KACUŚ, więc coś w tym musi być :)

tak, tak.. faktycznie jest taki sok.. niby od dawna wiadomo, że sok właśnie z kiszonej kapusty dobrze działa na kaca.. Ja tam jak ide do warzywniaka swojego to biore sloik i dostaje od pani za darmo soku z kapusty, wiec nie musze placic.. :)

reklama
zapomnialam napisac o swoich smakach..
generalnie to chinszczyzna za mną chodzi, poza tym winogrona białe i nabiał. Niestety nie mogę jeść nic ani tłustego ani smażonego ani z czekoladą, bo mam noc z głowy - tak mi wtedy niedobrze... :(