Witam serdecznie wszystkie mamy i przyszłe mamy. :-) Drogie kobiety poruszyłyście temat palenia papierochów w czasie ciąży. Otóż jestem 14 tyg. jest to moja pierwsza ciąża moje maleństwo ma sie dobrze ale mam okropny problem z rzuceniem palenia papierosów. Od kiedy dowiedziałam sie że jestem w ciąży starm sie nie zatrówac dzieciątka ale czasmi mam z tym taki problem że nie mogę sobie z tym poradzic.Ten naług bardzo dokucza mi . Wiec zwracam sie do was drogie panie z poradą jak najlepiej odsunąc te fajki jak najdalej odemnie żeby mnie nie kusiło i jaki jest najlepszy sposób czym sie zając żeby nie nachodziła mnie ten wstrętny naług.Oczywiscie mój mąż wspiera mmnie jak możeale to nie wystarczy.
reklama
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
Witam serdecznie wszystkie mamy i przyszłe mamy. :-) Drogie kobiety poruszyłyście temat palenia papierochów w czasie ciąży. Otóż jestem 14 tyg. jest to moja pierwsza ciąża moje maleństwo ma sie dobrze ale mam okropny problem z rzuceniem palenia papierosów. Od kiedy dowiedziałam sie że jestem w ciąży starm sie nie zatrówac dzieciątka ale czasmi mam z tym taki problem że nie mogę sobie z tym poradzic.Ten naług bardzo dokucza mi . Wiec zwracam sie do was drogie panie z poradą jak najlepiej odsunąc te fajki jak najdalej odemnie żeby mnie nie kusiło i jaki jest najlepszy sposób czym sie zając żeby nie nachodziła mnie ten wstrętny naług.Oczywiscie mój mąż wspiera mmnie jak możeale to nie wystarczy.
Ja mam Kasiu ten sam problem. Całe życie mówiłam, że jak będę w ciąży to rzucę, a wyszło jak wyszło, na gadaniu się skończyło. Staram się mniej palić.
Nie wiem jak sobie z tym poradzić, sama nie potrafię, buuuuuuuuuuuu
a ja zostalam wychowana ze dziecko musi miec ojca, ja go nie mialam, zmarl wczesnie.... nie chce odebrac go mojej kruszynce, w koncu nie wazne jaki jest rodzic, wazne ze wogole jest....
Widzisz mam dokladnie taka sama sytuacje, moj tata zmarl jak mialam 5 lat, nawet go nie pamietam. Teraz mam nazeczonego i robie wszystko zeby jemu bylo dobrze. Moje potrzeby, pragnienia sa na szarym koncu-nawet teraz, jak jestem w ciazy. Wiesz mysle ze straszne jest nie miec ojca, i dzieci zyjace w takich rodzinach sa poprostu w jakis sposob nieszczesliwe.
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
to straszne..... tez tak mam, a to powinno isc chyba w obie strony.... eh... sama nie wiem....Widzisz mam dokladnie taka sama sytuacje, moj tata zmarl jak mialam 5 lat, nawet go nie pamietam. Teraz mam nazeczonego i robie wszystko zeby jemu bylo dobrze. Moje potrzeby, pragnienia sa na szarym koncu-nawet teraz, jak jestem w ciazy. Wiesz mysle ze straszne jest nie miec ojca, i dzieci zyjace w takich rodzinach sa poprostu w jakis sposob nieszczesliwe.
kochana ja rzucilam poprostu gdy nachodzila mnie ochoty w myslach sobie mowilam, "ze nie bede zatruwac malego, nie chce by byl niezdrowy, i ze umiem sie przeciwstawić temu nalogowi, jestem twarda!!!!!" i rzucilam....Witam serdecznie wszystkie mamy i przyszłe mamy. :-) Drogie kobiety poruszyłyście temat palenia papierochów w czasie ciąży. Otóż jestem 14 tyg. jest to moja pierwsza ciąża moje maleństwo ma sie dobrze ale mam okropny problem z rzuceniem palenia papierosów. Od kiedy dowiedziałam sie że jestem w ciąży starm sie nie zatrówac dzieciątka ale czasmi mam z tym taki problem że nie mogę sobie z tym poradzic.Ten naług bardzo dokucza mi . Wiec zwracam sie do was drogie panie z poradą jak najlepiej odsunąc te fajki jak najdalej odemnie żeby mnie nie kusiło i jaki jest najlepszy sposób czym sie zając żeby nie nachodziła mnie ten wstrętny naług.Oczywiscie mój mąż wspiera mmnie jak możeale to nie wystarczy.
NeSSi
Moderatorka
Ja mam Kasiu ten sam problem. Całe życie mówiłam, że jak będę w ciąży to rzucę, a wyszło jak wyszło, na gadaniu się skończyło. Staram się mniej palić.
Nie wiem jak sobie z tym poradzić, sama nie potrafię, buuuuuuuuuuuu
DZIEWCZYNY!- a może tak elektryczny papieros ?? pomaga rozstać się z nałogiem mój M testował i działa na Nim, co prawda zawiera śladowe ilości nikotyny ale sama nikotyna podobno nie jest taka szkodliwa, zero substancji toksycznych! Jest bankowo mniej szkodliwy niż normalne papierosy. Mój M bardzo dużo palił, malboro czerwone ,jedne chyba z mocniejszych na rynku a teraz ciaga tego e-papierosa i nie szkodzi ani mi ani sobie
monika18815
Fanka BB :)
Wybacz ale nie mogę sie z Toba zgodzić!!!Widzisz mam dokladnie taka sama sytuacje, moj tata zmarl jak mialam 5 lat, nawet go nie pamietam. Teraz mam nazeczonego i robie wszystko zeby jemu bylo dobrze. Moje potrzeby, pragnienia sa na szarym koncu-nawet teraz, jak jestem w ciazy. Wiesz mysle ze straszne jest nie miec ojca, i dzieci zyjace w takich rodzinach sa poprostu w jakis sposob nieszczesliwe.
to zależy jakiego sie ma tego ojca.Ty swojego nie znałaś...napewno był dobrym człowiekiem ale jakbys miała ojca alkoholika, który bił by Twoja mame a nad Tobą sie znęcal to bys inaczej mówiła.
Ja mam takiego Ojca. dobrze, że od jakiegoś czasu choruje.Bóg go pokarał za nasze męczarnie.i wierz mi modliłam sie o to aby go szlag trafił!!!
monika18815
Fanka BB :)
Jeśli palicie papierosy w ciąży to nie rzucajcie ich tak od razu!!DZIEWCZYNY!- a może tak elektryczny papieros ?? pomaga rozstać się z nałogiem mój M testował i działa na Nim, co prawda zawiera śladowe ilości nikotyny ale sama nikotyna podobno nie jest taka szkodliwa, zero substancji toksycznych! Jest bankowo mniej szkodliwy niż normalne papierosy. Mój M bardzo dużo palił, malboro czerwone ,jedne chyba z mocniejszych na rynku a teraz ciaga tego e-papierosa i nie szkodzi ani mi ani sobie
ograniczcie naług. dziecko również już może być w jakiś sposób uzależnione i rzucanie byłoby gorsze dla dzidziusia
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
I o to wlasnie chyba chodzi, nie wiemy jak by bylo.... ja mialam 9 lat gdy zmarl i pomimo ze czasami sie klocil z mama to raczej byli szczesliwy... pamietam go doskonale - kazda chwile z nim spedzona - to on mnie nauczyl rysowac, to on ze mna jezdzil po lasach .... i pamietam jak cos przeskrobalam to gonil mnie wokol stolu z pachem, zmaczyl sie i odpuscil .... Dla mnie byl zlotym czlowiekiem, z wadami jak kazdy ale zlotym....Wybacz ale nie mogę sie z Toba zgodzić!!!
to zależy jakiego sie ma tego ojca.Ty swojego nie znałaś...napewno był dobrym człowiekiem ale jakbys miała ojca alkoholika, który bił by Twoja mame a nad Tobą sie znęcal to bys inaczej mówiła.
Ja mam takiego Ojca. dobrze, że od jakiegoś czasu choruje.Bóg go pokarał za nasze męczarnie.i wierz mi modliłam sie o to aby go szlag trafił!!!
??!! <szok>Jeśli palicie papierosy w ciąży to nie rzucajcie ich tak od razu!!
ograniczcie naług. dziecko również już może być w jakiś sposób uzależnione i rzucanie byłoby gorsze dla dzidziusia
ograniczyc i stopniowo rzucic....
don_pedro
Fan(ka)
Jeśli palicie papierosy w ciąży to nie rzucajcie ich tak od razu!!
Skad to info?Czy moglabys podac jakies zrodlo?
reklama
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
Podziel się: