reklama
piryny też są beee
szkoda, bo aspiryna Bayera to dla mnie najlepszy lek przeciwbólowy, tego nieszczęsnego paracetamolu to bym chyba musiała zjeść ze 20 tabletek, żeby cos poczuć ;-)
edyta27
O&M
a co z kwasem acetylosalicylowym (np. aspiryna i inne piryny) podczas karmienia?? chyba tez nie bardzo, piryn dzieciom tez się chyba nie podaje...
Nie wolno, pod żadnym pozorem. Zero polopiryn, aspiryn.....Tzn. dziecion nie wolno, ale pamiętam, że jak byłam chora na grypę podczas karmienia, pediatra pozwoliła mi łyknąc polopirynę.
ullana
Mamy październikowe 2007
z tego co pamiętam na SR położne polecały czopki z paracetamolem i przeznaczony dla niemowląt nurofen lub APAP w syropie - zwłaszcza przy bólach podbrzusza, gdy kurczy się macica, można brać rennie i maalox na zgagę
aspirynę podobno podają mamom wcześniaków, bo przyspiesza zrastanie połączenia między aortą i tętnicą płucną, ale poza tym piryny przechodzą do mleka, a aspiryna i ibuprofen rozrzedza krew, wiec może spowodować większe krwawienie
nie wolno przyjmować w czasie karmienia furaginu, bo mleko jest gorzkie i dzidzia nie chce jeść,a w czasie ciąży można
aspirynę podobno podają mamom wcześniaków, bo przyspiesza zrastanie połączenia między aortą i tętnicą płucną, ale poza tym piryny przechodzą do mleka, a aspiryna i ibuprofen rozrzedza krew, wiec może spowodować większe krwawienie
nie wolno przyjmować w czasie karmienia furaginu, bo mleko jest gorzkie i dzidzia nie chce jeść,a w czasie ciąży można
Kaczusia
Melciowa mama :)
Jestescie jak studnia wiedzy
o ibuprofenie to slyszalam, ze nei wolno ale z aspiryna mnie zaskoczylyscie. Ciekawe co ja bym bez Was zrobila
o ibuprofenie to slyszalam, ze nei wolno ale z aspiryna mnie zaskoczylyscie. Ciekawe co ja bym bez Was zrobila
Nie wiem co prawda jak to jest za drugim razem, ale po pierwszym porodzie ten ból obkurczającej się macicy wcale nie był straszny. takie lekkie pobolewanie brzucha i to wszystko. Także nie panikujcie ,że czekają was straszne boleści.:-)
reklama
Ja jestem klasycznym migrenowcem. Ibuprom to u mnie podstawa, nic innego mi nie pomagało. W ciąży przestawiłam się z konieczności na apap który przestał mi pomagać już dawno temu. A tu okazało się, że migreny w ciąży przechodziły po zwykłym apapie. Może po prostu trzeba co jakiś czas zmieniać leki żeby organizm się nie przyzwyczaił.
Gdzieś wyczytałam, że leki przeciwbólowe mają poważne skutki uboczne przy długotrwałym stosowaniu. Ibupromy powodują zanik szpiku kostnego więc lepiej je zmieniajmy co jakiś czas.
Gdzieś wyczytałam, że leki przeciwbólowe mają poważne skutki uboczne przy długotrwałym stosowaniu. Ibupromy powodują zanik szpiku kostnego więc lepiej je zmieniajmy co jakiś czas.