reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pakowanie torby do szpitala ;)))

ja chyba dziś sie skończe pakowac, w sumie zostały mi tylko kosmetyki i klapki pod prysznic, ale potem możemy czegoś w popłochu nie zabrać...

reklama
Spakowałam torbę :-) Hura... Warto było choćby dla miny męża kiedy wszedł do pokoju 'Co! Już?!' Hahahaaa... ale się zrobił blady. Najlepsze, że z wrażenia sam zaczął szykować swoje rzeczy :-D.
Synek też biega po mieszkaniu i opowiada jaką to lalę kupi siostrzyczce na prezent.
Sama zaczynam się już niecierpliwić. Jakie są zdrobnienia od Karolina i Weronika?

Spakowałam torbę :-) Hura... Warto było choćby dla miny męża kiedy wszedł do pokoju 'Co! Już?!' Hahahaaa... ale się zrobił blady. Najlepsze, że z wrażenia sam zaczął szykować swoje rzeczy :-D.
Synek też biega po mieszkaniu i opowiada jaką to lalę kupi siostrzyczce na prezent.
Sama zaczynam się już niecierpliwić. Jakie są zdrobnienia od Karolina i Weronika?

Gratuluję spakowanej torby. :-)

Co do zdrobnień to ja znam takie -
Karolina- Karolinka, Karolcia, Kaja,Kajka, Karola
Weronika- Weroniczka, Wera, Weronisia, Weronka

Dziewczyny koniecznie zabierzcie ze sobą jakieś prochy przeciwbójowe - to się tyczy niby wszystkich ale w szczególności tych, które rodzą lub są po raz drugi w ciąży. Obkurczająca się macica strasznie boli za drugim razem. Mama mi mówiła, że za trezcim razem już nie boli ale na wszelki wypadek spakowałam sobie i prochy do torby.
Ten ból to mogę porównać do tego z początku porodu - nic przyjemnego.

To w szpitalu nie maja srodkow przeciwbolowych :confused:

Moja walizka czeka spakowana przy drzwiach, jeszcze tylko szczoteczke do zebow, paste i kapcie musze zapakowac i juz jestem zwarta i gotowa :-)

Oczywiście, że mają, ale taką łache robią, że wole te 3-4 zety samemu wydać i nie prosić nikogo żeby tych kwaśnych min nie widzieć.
Zresztą to sama nie wiem, jak to jest, bo ostatnio jak byłam w szpitalu to mi powiedzieli, że wapno, rutinoskorbin i syropek to we własnym zakresie mam sobie kupić.

Diana Ibuprom zawiera ibuprofen - to jest lek przeciwzapalny i podaje się go dzieciom od 3 miesiąca życia - więc nie wiem czy można go brać podczas karmienia piersią (podczas ciąży jest zakazany). Można brać paracetamol (czyli APAP itp.) i mi na Inflandzkiej dawali pyralgin - chyba, już nie pamiętam dokładnie jak to się nazywa.

Ekstasia ma rację z tymi lekami...wszystko co zawiera ibuprofen jest jeszcze beee dla karmiących, ale paracetamol i pyralgin można brać :tak:

reklama
a co z kwasem acetylosalicylowym (np. aspiryna i inne piryny) podczas karmienia?? chyba tez nie bardzo, piryn dzieciom tez się chyba nie podaje...:confused:

Do góry