reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pakowanie torby do szpitala ;)))

Norge a powiedz ile tych big podpasek zuzylas?
ile tych gaci potrzebowalas?
aha i jakie koszule masz do karmienia takie z dziurkami po bokach czy takie rozpinane?

reklama
Norge a powiedz ile tych big podpasek zuzylas?
ile tych gaci potrzebowalas?
aha i jakie koszule masz do karmienia takie z dziurkami po bokach czy takie rozpinane?

jak "wodospady" wód odchodziły :-D....podpaski nie miały zupełnie sensu nawet mega-lotniskowce nie dały rady ....używałam takich podkładów ,sensi ,które kładzie się na łóżko ....(w szpitalach też je stosują ).....paczka pękła ja nic ....:tak:;-)

Jeżeli chodzi o gatki .......w szpitalu były takie fajne spodenkowate z siateczki ....bez przerwy je zmieniałam bo na początku krwawienie było duże a ja nieporadna ....Na szczęście w szpitalu było ich pod dostatkiem .Chociaż koleżanka namawiała mnie ,żebym na allegro zamówiła takie same ...ja kupiłam takie z flizelinki i bardzo potem tego żałowałam ....drą się przy zakładaniu i te z siateczki mają lepszą wentylację a poza tym czułam się w tych szpitalnych komfortowo a podpaska była zawsze na swoim miejscu ,a te z flizelinki-koszmarne takie prawdziwe gacie .....niedopasowane !!!!:no: Teraz używam jedne dziennie bo krwawienie jest niewielkie .....ale już myślę o przeżuceniu się na normalną bieliznę :-D...a jeżeli chodzi o podpaski teraz - jest to pewnie sprawa indywidualna ...tak jak przy miesiączce ....jedne kobitki zużywają mniej inne więcej .....;-)
a koszule......
na razie ma taką kopertową ,którą tylko rozchylam i z guziczkami ......obie się sprawdzają chociaż w nocy jak jestem nieprzytomna a mały budzi się co godzinę zdecydowanie lepsza kopertowa ....zamówiłam też taką z rozcięciami po bokach ale "doleci" dopiero z mamą wkrótce .....myślę ,że się sprawdzi .....
W szpitalu na szczęście koszul było do oporu ...zmieniałam bardzo często .....były rozpinane ........;-)

Kaczusia tak samo leci jak sie ma cesarke czy naturalny
Norge czyli jednak zaopatrzec sie w takie podklady jak Seni czy cus?
mnie jednak obrzydzaja te wielkie big podpaski jezuuu ja nosila tampony a teraz takie cus fuuuj

Kaczusia tak samo leci jak sie ma cesarke czy naturalny
Norge czyli jednak zaopatrzec sie w takie podklady jak Seni czy cus?
mnie jednak obrzydzaja te wielkie big podpaski jezuuu ja nosila tampony a teraz takie cus fuuuj

ja Cię rozumiem joasiah ...też jestem zwolennniczką tamponów ...ale chyba w okresie połogu nie mamy wyjścia ....a chcemy przecież czuć się komfortowo no nie ??!!!;-):tak:.Czym większe na początku" instrumenty" tym lepiej !!!!

A co do podkładów ....to mi się bardzo przydały jak się zaczęła cała akcja ....."lało się ze mnie po prostu" .....no i w samochodzie się przydały ......a w szpitalu miałam na łóżku szpitalne -też do oporu !!

Joasiah!

Niestety dokładnie tak jak pisze Norge , na początku im większe podkłady tym lepsze, ale nie martw się ten stan trwa tylko kilka tygodni .:-)

Kobietki po cesarce też muszą ich używać.:tak:

Kobitki ja szukalam takich duzych podpasek tu w USA...ale niestety z tym krucho:baffled: te najwieksze wcale nie sa takie duze:baffled:...bez sensu

...a jesli chodzi o podlkad do lozka, to musialam zakupic taki plaski do lozeczka, bo innego nie umialam znalezc:confused: mama nadzieje ze w razie czego cos on pomoze, pomimo ze nie jest to najlepsze rozwiazanie

reklama
Do góry