reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pakowanie torby do szpitala ;)))

Norge a powiedz ile tych big podpasek zuzylas?
ile tych gaci potrzebowalas?
aha i jakie koszule masz do karmienia takie z dziurkami po bokach czy takie rozpinane?

reklama
Norge a powiedz ile tych big podpasek zuzylas?
ile tych gaci potrzebowalas?
aha i jakie koszule masz do karmienia takie z dziurkami po bokach czy takie rozpinane?

jak "wodospady" wód odchodziły :-D....podpaski nie miały zupełnie sensu nawet mega-lotniskowce nie dały rady ....używałam takich podkładów ,sensi ,które kładzie się na łóżko ....(w szpitalach też je stosują ).....paczka pękła ja nic ....:tak:;-)

Jeżeli chodzi o gatki .......w szpitalu były takie fajne spodenkowate z siateczki ....bez przerwy je zmieniałam bo na początku krwawienie było duże a ja nieporadna ....Na szczęście w szpitalu było ich pod dostatkiem .Chociaż koleżanka namawiała mnie ,żebym na allegro zamówiła takie same ...ja kupiłam takie z flizelinki i bardzo potem tego żałowałam ....drą się przy zakładaniu i te z siateczki mają lepszą wentylację a poza tym czułam się w tych szpitalnych komfortowo a podpaska była zawsze na swoim miejscu ,a te z flizelinki-koszmarne takie prawdziwe gacie .....niedopasowane !!!!:no: Teraz używam jedne dziennie bo krwawienie jest niewielkie .....ale już myślę o przeżuceniu się na normalną bieliznę :-D...a jeżeli chodzi o podpaski teraz - jest to pewnie sprawa indywidualna ...tak jak przy miesiączce ....jedne kobitki zużywają mniej inne więcej .....;-)
a koszule......
na razie ma taką kopertową ,którą tylko rozchylam i z guziczkami ......obie się sprawdzają chociaż w nocy jak jestem nieprzytomna a mały budzi się co godzinę zdecydowanie lepsza kopertowa ....zamówiłam też taką z rozcięciami po bokach ale "doleci" dopiero z mamą wkrótce .....myślę ,że się sprawdzi .....
W szpitalu na szczęście koszul było do oporu ...zmieniałam bardzo często .....były rozpinane ........;-)

Kaczusia tak samo leci jak sie ma cesarke czy naturalny
Norge czyli jednak zaopatrzec sie w takie podklady jak Seni czy cus?
mnie jednak obrzydzaja te wielkie big podpaski jezuuu ja nosila tampony a teraz takie cus fuuuj

Kaczusia tak samo leci jak sie ma cesarke czy naturalny
Norge czyli jednak zaopatrzec sie w takie podklady jak Seni czy cus?
mnie jednak obrzydzaja te wielkie big podpaski jezuuu ja nosila tampony a teraz takie cus fuuuj

ja Cię rozumiem joasiah ...też jestem zwolennniczką tamponów ...ale chyba w okresie połogu nie mamy wyjścia ....a chcemy przecież czuć się komfortowo no nie ??!!!;-):tak:.Czym większe na początku" instrumenty" tym lepiej !!!!

A co do podkładów ....to mi się bardzo przydały jak się zaczęła cała akcja ....."lało się ze mnie po prostu" .....no i w samochodzie się przydały ......a w szpitalu miałam na łóżku szpitalne -też do oporu !!

Joasiah!

Niestety dokładnie tak jak pisze Norge , na początku im większe podkłady tym lepsze, ale nie martw się ten stan trwa tylko kilka tygodni .:-)

Kobietki po cesarce też muszą ich używać.:tak:

Kobitki ja szukalam takich duzych podpasek tu w USA...ale niestety z tym krucho:baffled: te najwieksze wcale nie sa takie duze:baffled:...bez sensu

...a jesli chodzi o podlkad do lozka, to musialam zakupic taki plaski do lozeczka, bo innego nie umialam znalezc:confused: mama nadzieje ze w razie czego cos on pomoze, pomimo ze nie jest to najlepsze rozwiazanie

reklama
Do góry