reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pakowanie torby do szpitala ;)))

Pojawił mi się też teraz taki objaw- całą noc mam zapchany, suchy nos i zużywam pudło chustek. To nie jest katar i nie jestem przeziębiona, ale nie wiem już jak z tym walczyć. Rano już jest prawie dobrze. Miałyście może coś takiego?

Pozdrowionka

Ika - ja od początku ciąży mam zapchany nos i to mocno. A teraz objawy baaardzo się nasiliły. może kup sobie wodę morską do zakraplania... chyba nic więcej zrobić nei można... :sorry2:

reklama
Ika_s ja tez przez wiekszosc ciazy mialam zapchany nos i czulam sie jakbym miala alergie, podobno to hormony tak dzialaja...poszukalam trocha wiadomosci na ten temat bo sie przestraszylam ze alergia mnie jakas dopadla:-)

tak to hormony tak działają;rozkurczają naczynia krwionośne i dlatego zapchany nos,ja mam tak od początku ciąży,nie pomagała żadna woda morska ani sól fizjologiczna,a kropli nie można brać,bo zawierają ksylo coś tam co właśnie obkurcza naczynia! ale po rozmowie z ginem uzgodniliśmy że będę jednak brać krople,powiedział mi że należą do grupy C leków a propo ciąży i jeżeli moje zdowie i samopoczucie jest lepsze to należy je stosować,poza tym działają miejscowo.Mam trochę wyrzuty sumienia,im bliżej rozwiązania tym gorzej ale nic na to nie poradzę,bo męczyłam się z zapchanym nosem i chodziałm po ścianach,również w nocy,bo nie dało się spać!nie znalazłam nic na temat wpływu na dziecko i czytałam różne artykuły że dziewczyny stosowały i nic dzidziolkom nie jest!

Yulkana w ciąży z Maćkiem, w pierwszym trymestrze, stosowałam Acatar czy Afrin, inaczej nie dałabym rady funkcjonować, nawet tego nie konsultowałam z ginem. I mały jest zdrowy, nie zaszkodziłam mu w zaden sposób, więc nie miej wyrzutów sumienia:sorry2:

Ja tez mam katar od poczatku ciazy i woda marorska nic nie pomogla :-(

Musze sie pochwalic spakowalam (juz nie torbe) walizke :-D zaczelam od torby ale jak wsadzilam te wszystkie pieluszki, majtki jednorazowe i reczniki to juz nie bylo na nic miejsca :-D wiec przepakowalam do walizki, zmiescilo sie wszystko moje pizamki, szlafroczek i ciuszki dla malenstwa oraz wszelkie wielkogabarytowe pieluszki i podpaski :tak: Teraz tylko pozostaje dopakowac kosmetyki i juz moge isc rodzic :-)

Din4n4 wszytsko lepiej wyprac - swoje tez rzeczy ...bo w sumie nie wiesz gdzie to bylo i kto tego dotykal - a potem maluszka wezmiesz w ramionka:crazy:...ja zreszta zawsze wiekszosc rzeczy piore przed ubraniem - a juz zwlaszcza pijamy itp.
No i bezwzgladnie wszystko powinno byc wyprane dla maluszka - wszytkie ubranka, kocyki, pieluszki i "potraktowane" zelazkiem z wysoka temp. Poza tym moze ja jestem szalona ale wypralam tez zabawki malego - bo nie wiem kto i kiedy ich dotykal, czy np nie lezaly na podlodze w sklepie...a tym sposobem mam czystrze sumienie

reklama
No dziś zabrałam się za pakowanie torby do szpitala, a że nie mogę znaleźc spisu rzeczy, które mam wziąc do swissmedu to wynalazłam jakiś w czasopiśmie dla dzieci, no i zdębiałam:szok:. Piszą tam, że mam wziąc po 5 par śpioszków, kaftaników, body itd.
Aż tyle? Niektórych rzeczy jak np. kaftaników nie mam nawet więcej niż po 5 par i to wszystko zabrac?

Do góry