reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

reklama
Melduję iż jestem spakowana :tak: Niech się teraz dzieje wola nieba ;-) (tylko papcie mam za małe hehe, będę biegać w skarpetkach aż do zejścia opuchlizny z moich banieczek)

No dobra spakowałam torbę dla maluszka: paczka pampersów, paczka chusteczek, linomag, smoczek, 4 tetry i 1 flanelka, 3x zestaw body długi rękaw + śpiochy, 2 x body z krótkim, 2 x pajac, 2 kaftaniki, 2 czapeczki i 2 pary skarpetek, 1 niedrapki (bo pozostałe mam różowe!!ale i tak pewnie więcej nie trzeba). Mam wrażenie że tych ciuszków pewnie wszystkich nie założę. Nawet zostało jeszcze trochę miejsca w torbie więc jakby co kocyk też się zmieści, ale pomyślę jeszcze. Ktoś coś doda???

reklama
ja nie mam nic spakowane, nic zrobione, nic nawet przygotowane...

co do paczki ze szpitala - żeby ją dostać trzeba podać swój numer telefonu, no i potem dzwonią i chcą wcisnąć mnóstwo wspaniałych ofert - bielizna, jakieś encyklopedie dla dzieci, polisy na życie i mnóstwo innych bzdetów, uwielbiam ich zbywać szorstkim tonem :p

Do góry