reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

Z tymi rożkami to gdzieś czytałam,albo słyszałam,że noworodki wolą być ciasno opatulone bo to jak w brzuchu ciasno...dopiero powoli sie przyzwyczajają ze mogą sie przeciągać bez ograniczeń :)
i podobno jak są ciasno owinięte po porodzie to mniej płaczą...więc może w szpitalu wolą mieć poprostu spokój :-D....ja rożka nie biorę bo mam sliczny taki mały,cienki kocyk dla małej i bedę ja mogła opatulić :)

reklama
Ja się boję, że to moje dziecię się zagotuje ;) A tak poważnie, dzieci lubią zawijanie, to prawda, czują się bezpiecznie. Ale w domu zawijać na pewno nie będę bo swoboda sprzyja lepszemu rozwojowi dziecka. W sumie to nawet nie wiem po co kupiłam rożek...chyba tylko do karmienia

ja jak patrze na te rożki to mi sie zdaje ze jakos slabo opatulone dziecko w to bedzie... przeciez to sie zdaje takie wielkie :-D ze dziecko bedzie moglo w tym plywac.
ja kupilam bo uwazalam to za niezbedne:p potem dopiero pojawialy sie tu glosy ze to zbedna rzecz wlasciwie... ale w kazdym razie, ja sie pewnie bede czula pewniej na poczatku jak bede trzymac w tym małą, no i ewentualnie ktos z gosci..poza tym w szpitalu wymagają rożka lub kocyka

W sumie to nawet nie wiem po co kupiłam rożek...chyba tylko do karmienia

Do karmienia? Beznadziejnie się karmi w rożku... Zaczęłam tak karmić Franka po raz pierwszy i położna od razu podeszła i mi go wyjęła. Od razu ładnie się wtulił i jadł aż mu się uszy trzęsły ;)
No ale ja wtedy karmiłam na leżąco, bo tak kazali, a tego nigdy nie polubiłam i nigdy się nie nauczyłam, więc może dlatego mi rożek przeszkadzał. W każdym razie ja wolę czuć dziecko blisko, nie przez rożek ;)
A jeszcze poza tym - jedzenie to wysiłek, maluch się wtedy często poci. Nie ma sensu jeszcze go rożkiem owijać.

Z tymi rożkami to gdzieś czytałam,albo słyszałam,że noworodki wolą być ciasno opatulone bo to jak w brzuchu ciasno...dopiero powoli sie przyzwyczajają ze mogą sie przeciągać bez ograniczeń :)
i podobno jak są ciasno owinięte po porodzie to mniej płaczą...więc może w szpitalu wolą mieć poprostu spokój :-D....ja rożka nie biorę bo mam sliczny taki mały,cienki kocyk dla małej i bedę ja mogła opatulić :)

wlaśnie, ja tez taki cieniutki kocyk biorę, rozka nie mam nawet.
a co do rozwoju, to juz od dziecia zalezy, co bedzie lubic, niektore sie nie lubia opatulac, inne uwielbiaja, a nic nie wskazuje zeby opatulanie przeszkadzalo w sprawnosci ruchowej malucha. sa kultury w ktorych dzieci nosi sie cale dnie ciasno w chustach i omotuje ciasno do snu a rosna i rozwijaja sie tak samo jak te "wierzgajace" ;)

Nie no w koncu ja bede nago i brudna chodzic po tym szpitalu:eek: Musze sie zmobilizowac, isc dokupic tantum rose, mini kosmetyki, ciensze podpaski i spakowac ta torbe wkoncu. . Odkladam na pozniej z dnia na dzien az sie doigram.
Widze ze tu ladne listy powypisywane wiec sobie z nich skorzystam <cwaniara>:-D

reklama
Do góry