reklama
Przykładowa aukcja z majtkami siatkowymi: WIELORAZOWE majtki POPORODOWE SIATKOWE- R1 do120cm (2549886479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Potwierdzam, że są super. Miałam tym razem i te, i jednorazówki. Zdecydowanie wolę wielorazowe. Schną błyskawicznie, więc nawet jak się zaplamią, to można przeprać i zaraz będą suche. Wystarczą więc dwie pary, ewentualnie trzy w razie nagłego wypadku
Potwierdzam, że są super. Miałam tym razem i te, i jednorazówki. Zdecydowanie wolę wielorazowe. Schną błyskawicznie, więc nawet jak się zaplamią, to można przeprać i zaraz będą suche. Wystarczą więc dwie pary, ewentualnie trzy w razie nagłego wypadku
mala.di
Fanka BB :)
a u mnie w aptece jak poprosilam o majteczki siateczkowe to tylko wielorazowe mieli. ale ja bylam tak leniwa i zmeczona na poczatku ze jak je zaplamilam w pierwszej dobie wszystkie, bo wtedy krwawilam tak ze masakra to wyrzucalam razem z podkladem... nie mialam sily stac nad umywalką, poza tym do dziecka musialam isc, no i potem uzywalam jednorazowych, i je przepieralam w sumie tez sporo przetrwaly mimo swojej jednorazowości, ale wielorazowe są wygodniejsze.
i te nakładki na brodawki to serio moze byc przydatna rzecz. choc to tez chyba tanie nie jest, nie? a po kilku dniach piersi juz sie przystosowuja i nie bola, wiec nie wiem czy warto... nic sie chyba nie stanie jak na poczatku kilka razy dokarmimy zeby piersi odpoczely.
a smoczki... ja mialam tommee tippie (czy jak to tam ) i canpola bodajze, oba moja królewna od razu wypluwała i krzyczala jeszcze glosniej gdy probowalam jej je włożyć do buźki... moze dlatego ze to nie zwykle kulki ale te ortodontyczne jakies.
i te nakładki na brodawki to serio moze byc przydatna rzecz. choc to tez chyba tanie nie jest, nie? a po kilku dniach piersi juz sie przystosowuja i nie bola, wiec nie wiem czy warto... nic sie chyba nie stanie jak na poczatku kilka razy dokarmimy zeby piersi odpoczely.
a smoczki... ja mialam tommee tippie (czy jak to tam ) i canpola bodajze, oba moja królewna od razu wypluwała i krzyczala jeszcze glosniej gdy probowalam jej je włożyć do buźki... moze dlatego ze to nie zwykle kulki ale te ortodontyczne jakies.
Ostatnia edycja:
Kapturki Aventa kosztują 30-40zł, zależy gdzie się kupi. A są pomocne nie tylko w zabezpieczeniu sutka, ale i w jego wyciągnięciu, jak się dopiero zaczyna karmić i jeszcze dziecku ciężko chwycić sutek, bo nie jest wyciągnięty.mala.di pisze:i te nakładki na brodawki to serio moze byc przydatna rzecz. choc to tez chyba tanie nie jest, nie? a po kilku dniach piersi juz sie przystosowuja i nie bola, wiec nie wiem czy warto...
JA dziewczynki tylko karmiłam przez te nakładki aventu i to 3miesiące!!! teraz próbowałam w szpitalu Bruna to nich przekonać ale za cholere nie chciał... więc nie wykorzystałam ich a zaplaciłam 20zł na allegro po 3dniach moje brodawy się przyzwyczaiły ale bardzo mi pomógł baphanten smarowałam nascie razy dziennie brodawki..
Agnes92
Co do majtek siatkowych to ja tak jak Aia polecam rowniez po cesarce. Ja takie mialam(choc wzielam z mysla o porodzie sn) i sie bardzo przydaly wietrza super rane i nie uciskaja szwow.
Nakladek na sutki nie uzywam bo dosc szybko sie przyzwyczily do ssania ze wzgledu na to ze w drugiej dobie dostalam nawalu pokarmu i karmilam na przemian z odciaganiem laktatorem bo juz piersi sie twarde robily ale juz jest w miare dobrze
Smoczek zaczelam uzywac jak maly mial 5 dni czyli od wczoraj oczywiscie nie caly dzien ale gdy marudzi a najedzony jest- maly poprostu lubi lezec/ zasypiac ssajac piers, uspakaja sie tak wiec czasami uzywam smoka aby cyce troche odpoczely;D
Nakladek na sutki nie uzywam bo dosc szybko sie przyzwyczily do ssania ze wzgledu na to ze w drugiej dobie dostalam nawalu pokarmu i karmilam na przemian z odciaganiem laktatorem bo juz piersi sie twarde robily ale juz jest w miare dobrze
Smoczek zaczelam uzywac jak maly mial 5 dni czyli od wczoraj oczywiscie nie caly dzien ale gdy marudzi a najedzony jest- maly poprostu lubi lezec/ zasypiac ssajac piers, uspakaja sie tak wiec czasami uzywam smoka aby cyce troche odpoczely;D
mala.di
ale po porodzie sn tez sie bardzo przydaja. rana musi miec jednak jakis dopływ powietrza, od razu po to polozne nie pozwalaja innych majtek zakładac, a jakos np do łazienki dojsc trzeba...troche tak dzika trzymajac wkladkie miedzy nogami
marcia331
A ja Wam powiem że w szpitalu nie używałam majtek siatkowych. Stosowałam się grzecznie do zaleceń lekarzy i położnych żeby chodzić z wkładką między nogami. A jak leżałam w łóżku to wietrzyłam krocze. Dopiero jak wychodziliśmy do domu to sobie te siatkowe założyłam. I przez pierwsze dni w domu w nich chodziłam. Ale na pewno są wygodne pod tym względem że jak się zabrudzą to wystarczy pod wodę, przeprać raz dwa i bardzo szybko są suche. Więc spokojnie dwie pary wystarczą na zmianę. Ja miałam 4 pary i jedna paczka leży w szafie nie rozpakowana. Może się przydadzą na drugą ciąże
reklama
mala.di
mi polozna wspominala ze tak najlepiej, ale no ja do łazienki mialam daleko, caly korytarz prawie musialam przejsc, a czesto bylo sporo ludzi, zreszta dziewczyny z sali tez ciagle mężowie odwiedzali, i nawet po dziecko siegnąć ciężko wtedy... ja po prostu robilam tak ze jak lezalam to troche obsuwalam te majteczki w dol, zeby byl doplyw powietrza
reklama