reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

Mala.di dopisywane sa rzeczy chyba po to aby czyms zajac mysli, bo chyba juz kazdej z nas sie dluzy ten czas-ostatnie tygodnie, u niektorych moze nawet dni do przyjscia na swiat Maluchow;)

o to to! zgadzam się z Tobą. Ja już miałam nadzieję, że maluszek będzie z nami za tydzień a okazało się, że dopiero za 2tyg i 2dni. I teraz nie wiem co z czasem zrobić i tak się zastanawiam czy nie wypakować torby i jej jeszcze raz nie spakować od nowa :p a w sumie to mam dwie torby i spróbuję się zmieścić w jedną ;)

reklama
uo jezu a ja jeszcze tyyyyle do spakowania mam!

JA:

KARTA CIĄŻY
DOWÓD OSOBISTY
RUMUA Z ROBOTY
TECZKA Z BADANIAMI
PLAN PORODU

SZLAFROK ALBO UKOCHANY DŁUUUGI SWETER I KOSZULE DO KARMIENIA
STANIK DO KARMIENIA I WKLADKI PRZECIWWYCIEKOWE
LAKTATOR (mały ręczny na wszelki wypadek)
MAŚĆ MEDELA

MAJTKI Z SIATKI
TANTUM ROSA
WIELGACHNE PODPASKI
PODKŁADY DO PRZEWIJANIA (ale dla mnie, na łóżko jakby co)

KLAPKI
RĘCZNIKI MALUTKI I DUŻY
SZCZOTKA, GUMKI, SPINKI DO WŁOSÓW
SZCZOTECZKA I PASTA DO ZĘBÓW
KOSMETYKI - ŻEL POD PRYSZNIC, SZAMPON, TONIK I KREM DO TWARZY
BIAŁY JELEŃ DO HIGIENY INTYMNEJ
TUSZ DO RZĘS, LINER, WACIKI
BALSAM DO UST
ANTYPERSPIRANT
PARACETAMOL & ESPUMISAN
KUBEK, SZTUĆCE
PAPIER TOALETOWY I RĘCZNIK PAPIEROWY
WODA
2 BUTELKI WODY "Z DZIUBKIEM"
PODUSZKA DO KARMIENIA (jak się zmieści)
PŁYTA Z MUZYKĄ DO PORODU (a nóż się przyda)
TELEFON I ŁADOWARKA

NA WYJŚCIE - LEGGINSY, TUNIKA, BALERINO-TENISOWKI

TOLA:

3 KOMPLETY ŚPIOSZKI/BODY LUB 3 PAJACYKI
(ja biorię 2 komplety, pajacyka i krótkiego rampersa, gdyby był upał)
2 CZAPECZKI, MITENKI, SKARPETKI
10 PIELUSZEK TETROWYCH
PACZKA HUGGIES NEWBORN
CHUSTECZKI DO PUPY
BALNEUM BABY KREM
CIENKI KOCYK MUŚLINOWY DO OWIJANIA
GRUBSZY MAŁY KOCYK
SMOCZEK

TOMEK:

SPODNIE DRESOWE
TSHIRTY NA ZMIANĘ
GATKI POD PRYSZNIC
KLAPKI
KANAPKA, BATONIK (jakby z sił opadał ;))

no... chyba wszystko...

Ostatnia edycja:
weronika, te kanapki tez już spakowane? ;)
Ja chyba te zużywające się rzeczy spakuję w reklamówę, w walizie będę miała tylko to co będzie wracało ze mna do domu.

weronikazz plan genialny wszsytsko opisne- zawsze mnie zastanawia czemu w szpitalach piszą "Spakowana torba taka jaką sama Pani będzie w stanie unieść" skoro niektóre szpitale każą tak duż zabierać swoich rzeczy i nic nie dają.

Moja i Amelki torba stoi ciągle przy Komodzie- swoja biore odrazu a z Amelki (u nas w szpitalu nie trzeba nic dla dziecka prócz chusteczek mokrych) albo dowiezie mój albo zostawimy w bagażniku auta.

Swoją torbę mam już spakowaną od kilku dni, ale teraz chciałam spakować rzeczy dla Tymka. Ubranka mam już wybrane, ale patrzę na listy z internetu i tam strasznie dużo rzeczy wypisują. Zastanawia mnie pozycja - płyn do kąpieli, mydełko, ręcznik z kapturkiem. Tak się zastanawiam jak to jest z kąpielą maluszków w szpitalu. Czy robią to położne??? I czy wtedy trzeba mieć te wszystkie rzeczy czy to szpital zapewnia? Bo w sumie to dziecko będzie ze mną na sali cały czas więc nie wiem czy położne będą go zabierać do kąpieli skoro wszystkie inne rzeczy będę robiła przy dziecku sama. No i zastanawia mnie opcja wzięcia kocyka lub rożka. Wiem że dzieci w szpitalu to są zawiązywane w pieluchę i jakiś taki szpitalny becik, więc ten mój rożek to mi się chyba nie przyda. Kocyk to chyba mi M. przywiezie dopiero na wyjście żeby okryć dziecko jak będziemy wychodzili ze szpitala, o ile będzie chłodno. A w ogóle to torbę dla dziecka to mam taką niewielką więc nie chce tam pakować mnóstwa niepotrzebnych rzeczy bo się nie pomieszczę.

Aaa i może któraś się wypowie co się dostaje w tych teczkach wyprawkowych ze szpitala??

weronikazz plan genialny wszsytsko opisne- zawsze mnie zastanawia czemu w szpitalach piszą "Spakowana torba taka jaką sama Pani będzie w stanie unieść" skoro niektóre szpitale każą tak duż zabierać swoich rzeczy i nic nie dają.

Moja i Amelki torba stoi ciągle przy Komodzie- swoja biore odrazu a z Amelki (u nas w szpitalu nie trzeba nic dla dziecka prócz chusteczek mokrych) albo dowiezie mój albo zostawimy w bagażniku auta.

A w którym szpitalu będziesz rodzić? Pytam bo się sama zastanawiam:)

reklama
Do góry