reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

A ja się dzisiaj zważyłam, waga wskazała 86,4 kg. Jak dowiedziałam się o ciąży miałam 88 kg (4 tydzień). Wyczytałam, że jak kobieta nie tyje w czasie ciąży to dziecko może urodzić się z niską masą urodzeniową - nasza Zuza wagą wyprzedza książkową wagę o ok. 100 gram:D W 20 tygodniu mam wagę na minusie... Jakby mi to ktoś powiedział przed ciążą z Zuzą nigdy bym w to nie uwierzyła, tym bardziej, że ja mam raczej tendencje do tycia, a do tego miesiąc leżałam z krwiakiem w łóżku...
Kumpela mnie straszyła, że ona przytyła 30 kg w ciąży to ja też muszę... Phi!

A Zuza wesoło kopie...

reklama
inna przytyje 30 a inna 5, zależy jak leży ;)
A koleżanka ci zazdrości, bo też by chciała mieć taką wagę w ciąży jak ty ;p

a przez święta i tak nam pewnie skoczy :) mi na 100% :) :)
zrobiłam tartę ze szpinakiem, porem i pieczarkami, pieczeń rzymską z jajkiem i pieczarkami (mięso indycze), pstrąga w galarecie..będzie jeszcze sernik. Resztę robi moja mama- sałatkę tradycyjną i jaja w majonezie.

Mamy jeszcze białą kiełbasę i zero pomysłu na nią :>

Wesołych Świąt piękne dwupaki! :)

Witajcie dziewczynki:)
Ja święta spędzam u teściów, teściowa jest mistrzynią w dziedzinie kulinariów, a te święta chyba będą pierwszymi, przy których nie będę "uważać" z jedzeniem, pić herbatki przeczyszczające i biegać przed następną wyżerką po śniadaniu, II śniadaniu, obiedzie, etc. :-D
Może potem będę zła na siebie, że łatwo i ze świadomością pozwoliłam sobie na złapanie nadprogramowych kilosków, ale oj tam oj tam, w tym momencie żyję chwilą i cudownymi świętami z mym mężem:tak:

WESOŁYCH SPOKOJNYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT MAMUSIE!!

Dziewczyny, powiedźcie mi jakie majtki nosicie w ciąży?? Ja kupiłam majtki xxl Italian Fashion i dzisiaj już musiałam naciąć gumkę w tych majtkach... Nie lubię majtek pod brzuch, w ogóle nigdy takich niskich nie lubiłam... Nie wiem gdzie mogę kupić większe majtki, bo wszedzie widzę Canpola max xl, a Italian Fashion zamawiałam na allegro...
Nie wiem gdzie w Poznaniu są sklepy z odzieżą ciążową, ale pewnie poszukam....
Czy Wam w ciązy też twardnieje brzuch jak stoicie?? Jak siedze czy leżę jest okej, ale co dziwne, moja macica podobno sięga 1 cm nad pępek, a ja mam twardy brzuch pod piersiami, tak jakby sam żołądek. Pod pępkiem to mi akurat zwisa skóra hehe

ja też mam twardy brzuch i wypchany akurat w górnej jego części, wygląda jakbym nosiła dziecko.....w żołądku:confused:. Jeśli chodzi o majtki, to ja jestem przyzwyczajona do noszenia gumki pod brzuchem, bo przeważnie w stringach chodzę, ale ostatnio też w bardziej zabudowanych figach i damskich bokserkach i jest mi bardzo wygodnie.
Bardzo mi przytyła twarz po świętach, denerwuje mnie ten fakt okrutnie - mam nadzieję, że to przez to, iż zatrzymałam sporo wody, a teraz normalne lekkie jedzonko spowoduje jej utratę.

Ja nosze takie:

1003-3.jpg

Kupilam 3 pary i na zmiane piore :) Bardzo wygodne. (brzuch na zjeciu nie moj) Tez nie lubie gatek pod brzuchem, szczegolnie teraz, kiedy brzuch ciezszy i w dodatku wszystko mnie uwiera.

ja onegdaj w KappAhl kupiłam większe elastyczne bokserki damskie i świetnie się sprawdzają. Chociaż bywa, że noszę takie pod brzuch. Byle nic nie cisnęło zbyt mocno

reklama
ja po domu chodzę albo bez albo tylko takie byle jakie , a na wyjście mam jedyne które mnie nie uciskają :/ no jasna rzecz że je za każdym razem piorę - na szczęście rzadko gdzieś się wybieram.
Też muszę kupić, może nawet jakieś babcine tylko żeby wygodnie mi było bo też nie lubię jak mi uciskają :/
Mi też wisi skóra na dole :/

Do góry