reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Mnie właśnie męczy! Zjadłam naleśniki z serem i smazonymi jabłkami i mam za swoje:-( Ale tego Ranigastu już więcej nie będę brała, skoro mocniejszy, nie wiedziałam...
Ja dziś zaczynam 18 tydz., co świadczy o początku 5 miesiąca :-) Na plusie 6,6 kg.

Z naturlanych, a więc całkowicie bezpiecznych dla ciężarówek na zgagę polecam siemię lniane (o ile ktos lubi takie gluty ;-) ) Takie zwykłe ziarenka gotuje sie kilka minut i pije z sokiem lub mlekiem. Mi przechodziło po tym jak reką odjął.

ja tam w tą niedziele świątecznie odpuszczam sobie ważenie... bo się boję sobie popsuć święta:) zważę się w przyszłym tygodniu, ale mam wrażenie że pęcznie w brzuchu z dnia na dzien więc i waga pewnie siup do gory:sorry:

ja tam w tą niedziele świątecznie odpuszczam sobie ważenie... bo się boję sobie popsuć święta:) zważę się w przyszłym tygodniu, ale mam wrażenie że pęcznie w brzuchu z dnia na dzien więc i waga pewnie siup do gory
:sorry:
Jakbym czytała forum o dietach:D:D Ja zważę się w piątek:D

Ale sie watek rozkrecil!

Ainhoa, pracuje w biurze w dziale IT dla sieci supermarketow i stacji benzynowych, testuje oprogramowanie.
Dzis czwartek, jutro Wielki Piatek - w AU jest to dzien wolny. Przyszly tydzien ten krotszy. Takze jeszcze tak naprawde 4 dni pracy zostaly. Ciesze sie, choc zal, ze jedna pensja odpadnie :p Musialabym zaczac sprzatac swoje rzeczy, zarchiwizowac czesc emaili, ale jakos nie moge sie do tego zebrac! Jednak przez ponad 3 lata sie roznych roznosci sporo uzbieralo - biuro niemalze jak drugi dom ;)

Waga mi cos mocno skoczyla... Mam nadzieje, ze to dzidzius i woda (choc jakis specjalnych obrzekow nie widze). Dzis rano 8.5kg na plus! A moim celem jest 9kg... Ale nie ma co panikowac, trzeba dbac o siebie, ale kilo w ta czy w ta, to juz bez roznicy, jesli ja sie dobrze czuje i synus zdrowy, a i przyrost wagi nie jakis tragiczny.

Najgorzej, ze nie wiem, jak ze stanikami. Na poczatku ciazy biust mi sie powiekszyml o jakies 2 rozmiary. Kupilam wowczas nowe dobre i drogie staniki, od razu od pinane do karmienia i nosze sie caly czas. Poki co sa jeszcze dobre, choc moze rozmiar w gore by nie zaszkodzil (jedna piers jest wieksza od drugiej od zawsze :p) Spie jak dotad bez stanikow, ale ostatnio stwierdzilam, ze byloby mi wygodniej w stanikach, ale takich bardziej koszulkowych, tylko nie chce znowu inwestowac, bo ostatecznie pewnie jeszcze mi sie rozmiar zwiekszy... Takie tam dylematy! No i niebardzo widze, zeby maz mi po porodzie kupowal biustonosze, ja lubie najpierw przymierzyc, ale jak zgadnac rozmiar?

Takie tam dylematy :p

wasik ja teraz też noszę te do karmienia bo są o wiele wygodniejsze.. ja kupowałam swoje na all, a rozmiar dosłownie odgadałam, bo popatrzyłam na rozmiarówkę stanika którego nosiłam i na nim było 80/90 C , czy jakoś tak, a ja siup na all 80/90 D i jest idealny:) myślę że nie ma co szaleć z kupowaniem drogich bo potem możesz się wkurzyć że wydałaś tyle kasy a ich nie nosisz.
na all są ok 20zł za 2 szt. i też takie bawełniane. U mnie też jedna pierś jest większa od drugiej ;p
Ja myślę że w wagą nie ma co panikować.. skoro masz kontorlę nad swoją dietą to nawet jeżeli przybierzesz więcej niż te 9 kg to wiadomo że to zejdzie po porodzie, w sumie przecież dzidzia ci teraz intensywnie rośnie :)

a co do ważenia, ja nie mam wagi w domu i jakoś nie narzkeam z tego powodu :)

reklama
Waga mi cos mocno skoczyla... Mam nadzieje, ze to dzidzius i woda (choc jakis specjalnych obrzekow nie widze). Dzis rano 8.5kg na plus! A moim celem jest 9kg... Ale nie ma co panikowac, trzeba dbac o siebie, ale kilo w ta czy w ta, to juz bez roznicy, jesli ja sie dobrze czuje i synus zdrowy, a i przyrost wagi nie jakis tragiczny.

8,5 do 34 tygodnia - szacun! ja też bym chciała zatrzymać się na 9, póki co w 19 tgc mam 4 na plusie, więc niby połowa wypadnie w połowie, ale im bardziej w ciąży tym chyba więcej się przybiera, więc nie wiem, jak mi się uda :baffled:

Do góry