reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej hej!
Czy u was już też jesień pełną parą?
Mówiłam wam że kocham wielka miłością chusty i chustonoszenie? Niestety Antek nie ;( próbowałam różnych chust ale młody nie dał się przekonać. Ale na rękach spędziłaby pół życia wiek zamówiłam w końcu nosidło i dziś przyszło. Jakaś namiastka chusty i noszenia bez użycia rąk.

Jak Wasze maluszki się mają? :)

reklama
Dziewczyny starające się- tak mnie dziś naszło- staraliśmy się pół roku i przez te pół roku był zakaz alkoholu. W dzień kiedy zaszłam w ciążę wypiłam lampkę wina . Także- na zdrowie! :p

Ka nogi w górze też masz? Haha
Co do tego że seks staje się zadaniowy.. U nas chcąc nie chcą też tak było. Było hasło że dni płodne i nie ma zmiłuj :p ale mężowi to nie przeszkadzało. Sam trzymał mi wysoko nogi po wszystkim ;). Wiedzieliśmy jaki mamy cel i trzeba było dążyć by go osiągnąć.

Colorado zapomnialam ze oboje z mężem pracujecie w domu. No ale tak czy siak, był w pracy ;)
Dominik przez pierwszy rok płakał na widok babci także ten [emoji23]
Na tym drugim ale Ci ładnie spadła po 2h :) Ty miałaś mierzyć glukometrem? Czy Cie ta watpliwa przyjemnosc ominela? Ja dzis na czczo nie zmierzylam, cała noc mnoe gardlo bolalo i o 5 już herbate goraca piłam. A 1h po sniadaniu(dwa jajka, caly pomidor, kromka chleba zytniego na zakwasie) mialam 98 :)
Nagini, super :) Ale tak to często jest ze jak pierwsze dziecko jest spokojne to drugie daje czadu za dwoje. U mnie na odwrot wiec teraz łatwiej ;) Kuba nadal daje popalic wiec mamy równowage. Ciekawe co mnie czeka [emoji33]
To co ta babcia mu robiła? [emoji23] Albo ma Cię za tak absolutnie najwspanialszą mamę [emoji7]

Na tym drugim badaniu to nawet za bardzo mi spadła [emoji16] glukometrem cukier miałam mierzyć w ostatnim miesiącu ciąży, gin kazał, bo na tym etapie wg niego mogło się coś zepsuć. Ale w szoku jestem, że cukrzyca mnie ominęła, bo byłam pewna, że mnie dopadnie [emoji6]
Hej hej!
Czy u was już też jesień pełną parą?
Mówiłam wam że kocham wielka miłością chusty i chustonoszenie? Niestety Antek nie ;( próbowałam różnych chust ale młody nie dał się przekonać. Ale na rękach spędziłaby pół życia wiek zamówiłam w końcu nosidło i dziś przyszło. Jakaś namiastka chusty i noszenia bez użycia rąk.

Jak Wasze maluszki się mają? :)
Oj tak, jesień pełną gębą [emoji16] ale ta ładna jesień póki co [emoji7] też się chustonosimy, Bruno akurat lubi :) czasem nawet w domu go wsadzam w chustę, jak już mam dość noszenia i marudzenia.

Jakie masz nosidełko? Pochwal się [emoji7]
Hahahaha, Szafirek ja już próbowałam różnych konfiguracji - i abstynencji i wręcz przeciwnie [emoji16]
Ka, ja jestem na 99% pewna, że Wam się uda wtedy, gdy Was to najbardziej zaskoczy [emoji16] tak to bywa, natura jest przewrotna i złośliwa [emoji16]

A ja od 6.30 dziś wyjątkowo leżę w łóżku i się cudownie nudzę [emoji16]. Mąż śpi, Bruno pół-śpi, koty śpią. Zjadłabym śniadanie, ale sama nie lubię jeść [emoji23] więc czekam, a może i ja jeszcze zasnę [emoji1]

Jakie plany na weekend dziewczyny?

To mamy podobnie. Sobota, więc mogłam pospać, ale obudziłam się 6:30 i po spaniu [emoji849] więc na razie siedzę pod kocem, piję kawę i oglądam film. A potem muszę załatwić kilka spraw, mam pierwszą lekcję włoskiego [emoji7], spotkanie urodzinowe koleżanki z pracy i rocznicowa kolacja. Także sobota na full [emoji16]

Dobrego weekendu dziewczyny!

reklama
A ja od 6.30 dziś wyjątkowo leżę w łóżku i się cudownie nudzę [emoji16]. Mąż śpi, Bruno pół-śpi, koty śpią. Zjadłabym śniadanie, ale sama nie lubię jeść [emoji23] więc czekam, a może i ja jeszcze zasnę [emoji1]

Jakie plany na weekend dziewczyny?
Ja pewnie w weekend poleniuchuje z mezem[emoji7] bo mielismy intensywny tydzien mimo jego urlopu.

Wam rowniez milego weekendu !
Ka, milego swietowania :**

Colorado1989 , a Wy nie mieliscie gdzies wyjezdzac w ten weekend/ piatek? Czy juz wrociliscie ? Jak Bruno przezyl kolejny piatek ?[emoji28]

Do góry