reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ka, Ty to jesteś torpeda [emoji16] daj znać jak na włoskim [emoji16] ja się któryś rok z rzędu wybieram [emoji16]

Oczekująca i super, trzeba czasem poleniuchować [emoji6]

Byliśmy w środę na imieninach teściowej, Bruno był trochę marudny, ale połowę imprezy przespał [emoji6] a o piątku chyba zapomniał hehe i alleluja! [emoji16]

reklama
To mamy podobnie. Sobota, więc mogłam pospać, ale obudziłam się 6:30 i po spaniu [emoji849] więc na razie siedzę pod kocem, piję kawę i oglądam film. A potem muszę załatwić kilka spraw, mam pierwszą lekcję włoskiego [emoji7], spotkanie urodzinowe koleżanki z pracy i rocznicowa kolacja. Także sobota na full [emoji16]

Dobrego weekendu dziewczyny!

Nam dziś Młody dał promocję i spał pięknie do 8:30 , od około 6:30 juz w łóżku z nami ale smacznie spał i to najważniejsze bo ostatnio budził się już o 6:30 czy chwilę później a ja wstaję Młodą wyszykować do szkoły i zawieść więc nie było zmiłuj się.

Uczyć się włoskiego to też mój plan bo ponoć jest łatwiejszy niż hiszpański ale wciąż nie mam czasu zacząć.
Młoda ma hiszpański w szkole i na kursie więc czasem przy obiedzie odmieniają sobie z Mężem czasowniki a dla mnie to czarna magia. Mąż uczył się rok hiszpańskiego i przerwał ale podstawy ma.
Wczoraj Młoda przypomniała że ona chce się zacząć uczyć francuskiego i żebyśmy nie myśleli że dopuściła ten pomysł- tylko ja pytam kiedy to ogarniesz wszystko - w przyszłym roku już na bank chce na kurs więc Ok, niech idzie .
Tylko że w szkole zapisała się na kółko z rosyjskiego :):szok: w tym roku i za rok ma zdawać FC z angielskiego bo zdała ostatnio PET Cambridge na 165 pkt na 170 możliwe.

A mi ten włoski wciąż "wisi" w planach :)

Ja mam plan na weekend tylko jeden - nie zwariować [emoji85]. Tesciowa mnie zagrzała, młoda daje czadu, z synem znów wojna o tablet i jeszcze nowy lokator kociak [emoji85]

Nam dziś Młody dał promocję i spał pięknie do 8:30 , od około 6:30 juz w łóżku z nami ale smacznie spał i to najważniejsze bo ostatnio budził się już o 6:30 czy chwilę później a ja wstaję Młodą wyszykować do szkoły i zawieść więc nie było zmiłuj się.

Uczyć się włoskiego to też mój plan bo ponoć jest łatwiejszy niż hiszpański ale wciąż nie mam czasu zacząć.
Młoda ma hiszpański w szkole i na kursie więc czasem przy obiedzie odmieniają sobie z Mężem czasowniki a dla mnie to czarna magia. Mąż uczył się rok hiszpańskiego i przerwał ale podstawy ma.
Wczoraj Młoda przypomniała że ona chce się zacząć uczyć francuskiego i żebyśmy nie myśleli że dopuściła ten pomysł- tylko ja pytam kiedy to ogarniesz wszystko - w przyszłym roku już na bank chce na kurs więc Ok, niech idzie .
Tylko że w szkole zapisała się na kółko z rosyjskiego :):szok: w tym roku i za rok ma zdawać FC z angielskiego bo zdała ostatnio PET Cambridge na 165 pkt na 170 możliwe.

A mi ten włoski wciąż "wisi" w planach :)
Taa takie z nas leniuchy, ze juz mamy 10km spacerow za soba i wlasnie wracamy z Pogorii , pomyśleć ze mamy tak blisko a nigdy tak nie bylam ;D
Wiec jednak weekend aktywny, ale przynajmniej rekreacyjnie a nie przy skladaniu kolejnych mebli :D

Nagini, wdech i wydech i oby szybko weekend minal :*

Colorado zamówiłam na wymiar u dziewczyny która szyje nosidła ergonomiczne klamrowe- jak się uda wstawię zdjęcie.

Ka ale fajne plany na weekend! Korzystajcie póki dzieci nie ma, za kilka miesięcy już nie będziesz mieć tyle czasu :p

Nagini- wdech, wydech.. Dasz radę i przetrwasz ;)

Jo ale masz wyrozumiałe dziecię :D
U nas dziś zaczęliśmy dzień punkt 6....

Oczekująca może reszta dnia będzie leniwa? :)

My od rana zakupy, teraz mąż ostatnie jesienne porządki w ogrodzie robi, drewno do kominka układa itp. Mój maluch śpi a ja koło niego delektuję się ciszą :)

Nagini, tylko spokój może Cię uratować! [emoji8] Pochwal się lokatorem [emoji7]

Jo, to poliglotka wam rośnie [emoji16] hyhy to nie jestem sama z wiecznymi planami nauki włoskiego [emoji16]

Oczekująca - to jest pomysł! Jak tak ładnie to na pogorii musi być ślicznie teraz [emoji7] nie wiem czy męża udałoby mi się wyciągnąć. Też daleko nie mamy [emoji16]

Szafirek o nosidłach jeszcze absolutnie nic nie wiem i "ergonomiczne klamrowe" brzmi mi nieco tajemniczo [emoji16] opalacie dom samym kominkiem?

Ja obleciałam mieszkanie, w końcu nie ma syfu [emoji85] przemeblowałam sypialnię, bo Bruna już tak nie muszę wiedzieć z łóżka przez całą noc [emoji16] dodatkowo jest wygodniej w pokoju i więcej miejsca mamy, a młody nie będzie widzieć nieprzyzwoitych sytuacji [emoji85][emoji16]

My też prace w ogrodzie. Jeszcze chcę zrobić nowe nasadzenia w ogrodzie i dużo z tym pracy będzie- muszę zebrać kilka metrów darnii i później zakup ziemi,czarnej włókniny/ folii zobaczymy co będzie lepsze. Cześć roślin / krzewów już mam. No potem jeszcze kamyczki do obsypania. Dobrze że ma być tydzień ładnej pogody jeszcze.
Młody biega po trawie i szczęśliwy

Nosidło.
Zapinane na klamry jest i dostosowane dla dziecka żeby zdrowe było- nie jest to tzw wisiadło ;)
2018-10-05_15-00-19-959.jpg
Screenshot_20181001-145406.jpg

Załączniki

• 2018-10-05_15-00-19-959.jpg
    2018-10-05_15-00-19-959.jpg
    114,8 KB · Wyświetleń: 436
  • Screenshot_20181001-145406.jpg
    Screenshot_20181001-145406.jpg
    66,2 KB · Wyświetleń: 438
reklama
Ogrzewamy dom kominkiem akumulacyjnym, palimy brykie i drewno. Chociaż mamy też ogrzewanie gazowe i chyba w tym roku jak jest malutki to będziemy też korzystać.
To nasz kawałek ogrodu [emoji169]
DSC_0700.JPG

Załączniki

• DSC_0700.JPG
    DSC_0700.JPG
    92 KB · Wyświetleń: 490
Do góry