reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Mój też później sporo przybrał bo jak miał te 6tygodni gdy wyszlismy trafiłam po 2 dniach do szpitala z kolejnym zakażeniem rany po cc i był na mm 3 tygodnie bo ja 100km od domu . No i Tata i Babcia tak dobrze karmili ze przybrał w 3 tygodnie 1,5kg. Później wróciliśmy na mleko z piersi i już nie było takich wielkich skoków.

reklama
Kattaya to ładną miała wagę, filigranowa dziewczynka :) Szafirek zazdroszczę :) Dominik i Kuba zasypiają około 21. Zanim ogarne pobojowisko po całym dniu, lub poczekam na męża po popołudniowej zmianie robi się późno. Rzadko udaje mi się położyć przed północą.
I tak, tez mi się tak często zdarza :( Dzieci rosną, dojrzewaja zdecydowanie za szybko. Ja w marcu zostane mamą po raz trzeci, nie planujemy więcej dzieci więc będzie mi pewnie ciężej niż teraz. Bo na tą chwilę wiem ze niedlugo będę miała znowu maluszka [emoji173]

Szafirek, jutro Bruno skończy miesiąc, a ja już widzę ogromne zmiany w nim i powiem Ci, że mam tak jak piszesz. Mimo zmęczenia, bóli wszelakich, jest to dla mnie mega fajny okres i chcę z niego jak najwięcej zapamiętać i wyciągnąć :) nie sądziłam, że mnie to macierzyństwo tak "kupi" i takich zmian w głowie mi dokona :) obawiam się, że z małymi bobasami będę mieć jak z kotami [emoji23][emoji23][emoji23]

Jo, no to tata z babcią dobrze zatroszczyli się o maluszka [emoji16]

Szafirek, jutro Bruno skończy miesiąc, a ja już widzę ogromne zmiany w nim i powiem Ci, że mam tak jak piszesz. Mimo zmęczenia, bóli wszelakich, jest to dla mnie mega fajny okres i chcę z niego jak najwięcej zapamiętać i wyciągnąć :) nie sądziłam, że mnie to macierzyństwo tak "kupi" i takich zmian w głowie mi dokona :) obawiam się, że z małymi bobasami będę mieć jak z kotami [emoji23][emoji23][emoji23]

Jo, no to tata z babcią dobrze zatroszczyli się o maluszka [emoji16]

Tak, super odżywili :).
Przy okazji Mąż też do każdej porcji psiej karmy dodawał więcej i nasz labrador też stracił "talię" . Na ale labradory mają gen łakomstwa więc zjadała co dali i tak jest do dziś. Młody ma tajny układ że też dzieli się z psiną. Wystarczy otworzyć drzwi od tarasu i nawet nie musze zamiatać resztek jedzeniowych bo psina jak odkurzacz wszystko wciągnie :):).

Jeżu, mój mąż jest genialny [emoji33] odkrył przyczynę bóli brzuszka Bruna. Mianowicie - zbyt chłodne mleko [emoji33] i to nie takie z lodówki, czy słabo podgrzane, tylko takie w temperaturze pokojowej ... Dziś w nocy podgrzaliśmy moje mleko z lodówki z potem dostawał tylko z piersi i w nocy Bruno spał jak aniołek, teraz też grzeczny, nie płacze nic go nie boli [emoji4]

Colorado temperatura pokojowa dla takiego maluszka to zbyt niska temperatura dla pokarmów. Ale skąd to mogłaś wiedzieć takich rzeczy nigdzie nie mówią i nie uczą, teraz już obędzie się bez problemów brzuszkówych :).
U nas 3 miesiące problemów z brzuszkiem okazały się alergia na białko mleka krowiego. A u pediatry jak mi to powiedziała kłócilam się że nie ma diety matki karmiącej i można jeść wszystko ;)... Na szczęście odstawiłam wszystko co białko zawierało i po kilku dniach jakby inne dziecko mi dali :)

Colorado temperatura pokojowa dla takiego maluszka to zbyt niska temperatura dla pokarmów. Ale skąd to mogłaś wiedzieć takich rzeczy nigdzie nie mówią i nie uczą, teraz już obędzie się bez problemów brzuszkówych :).
U nas 3 miesiące problemów z brzuszkiem okazały się alergia na białko mleka krowiego. A u pediatry jak mi to powiedziała kłócilam się że nie ma diety matki karmiącej i można jeść wszystko ;)... Na szczęście odstawiłam wszystko co białko zawierało i po kilku dniach jakby inne dziecko mi dali :)
Mi to nawet do głowy nie przyszło, zwłaszcza, że ciągle ciepło u nas ... [emoji37] Ale 36-37 stopni to nie ma ...

Jeszcze alergia wam doszła? Rany. Przecież bmk jest praktycznie wszędzie ... Co Ty bidulko jesz? :)

reklama
Colorado na szczęście to już za nami ;) ale powiem szczerze że nie sądziłam że białko jest wszędzie! W szynkach, pieczywie, gotowych daniach, sucharkach.. Dwa miesiące jadłam same warzywa i pierś z kurczaka :p sama robiłam sobie szynkę. Na szczęście przy prowokacji po 8 tygodniach Antkowi już nic nie było:)

Dziewczyny miała któraś do czynienia z Doidy cup? Chce nauczyć małego pić z kubeczka ale nie wiem czy dam radę tak wcześniej już.

Do góry