reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Ja sobie zajrzałam do książeczki syna i on na 4 miesiące miał już 8300. Wyglądał jak ludzik Michelin. Ale potem przystopował nieco z wagą i na roczek miał 11,700. Między 2 i 3 rokiem życia tak go wyciągnęło, że zrobił się szczypior, dopiero teraz mając prawie 8 lat nabiera ciała i robi się z niego facet ;)

U nas musiałabym sprawdzić ile miał, ale wciąż słyszę od pediatry że "trochę za dużo..". Mam go oszukiwać wodą, ale on wody nie lubi :p
Może też w końcu przystopuje ;)
Ponoć na roczek dziecko powinno potroić wagę urodzeniową, Antek to zrobił na pół roku :D

Hejka, ja na jutro termin mam. Na razie cisza... lekki stres jest ;) co do stopy i butów ja mam rozmiar 44 i tylko w deichmanie są, albo w sklepie pt. Buciory i ceny z kosmosu. Wcześniej przysylala mi babcia buty z usa bo tam bez problemu można kupić damski duży numer, ale niestety już zmarła :/

Co do szczepionek dla córki wybrałam 5w1, nigdy nie obawiałam się szczepic, ale po którejś szczepionce zaczęło się pojawiać odczyn miejscowy czerwona wielka plama, z której pozostawało pod skóra zbite grudki i nie gojace się miejsca wklocia.... szukałam pomocy na to u różnych lekarzy, dopiero po konsultacji u dr. Grzesiowskiego (znany z tv) udało się masciami załagodzić te miejsca. Po tym fakcie boję się szczepionek , i nie wiem co wybiorę dla syna...

Szafirek, normalnie też mi szkoda na buty takiej kasy, ale to jedyne kozaki do kolana, jakie mam [emoji23]

Dobrze, że rana Ci się już zagoiła. Bolesna pewnie może być trochę dłużej po przejściach z gojeniem ...

U mnie też na cc stanęło, z tym, że to było planowe cc, bo Bruno się nie obrócił. W piątek byłam cięta, w poniedziałek był już wypis. Bruno urodził się malutki, 2,9kg, a przy wypisie 2,7 kg, ale długo bo 54cm :)

reklama
Oluchapoducha no to rzeczywiscie taki rozmiar dostać to problem. Czasem widziałam na Allegro na licytacji u tych firm co ciuchy z bonprix sprzedają.
A jaki plan jak nic nie ruszy? Masz wyznaczoną date kiedy sie zgłosić?
Oczywiście kciukasy, zeby samo ruszyło:)

A tego lekarza to kompletnie nie kojarzę, ale ja nietelewizyjna:D
Co to za człowiek?

Do góry