reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

A tu moje 10 miesięcy 9kg rozmiar 86 :)
IMG_20180914_134145.jpg

Załączniki

• IMG_20180914_134145.jpg
    IMG_20180914_134145.jpg
    82,5 KB · Wyświetleń: 324
reklama
Ja mam rozmiar stopy 36 lub 37 więc rzadko coś na mnie jest.. Mam bardzo szeroką stopę, wysoką podeszwe i do tego grubą kostkę i jeszcze nigdzie nie udało mi się kupić kozaków.. Jedynie botki przed kostkę :(

Colorado, tak udało się. Wycieli mi kamienie, tarczyca uregulowana. Odetchnęłam z ulgą i nie zamierzam zostawiać już Antosia nigdy więcej..
Kurde, my to mamy z tymi stopami :) ja kozaki kupuję w jednym takim sklepie u nas, babeczka, która prowadzi ten sklep, sama ma taki problem z wielką łydką i podbiciem i sprowadza takie buty. Ale jedna para 400-500 zł... Tak więc noszę je mało kiedy i chucham i dmucham na nie [emoji23]

Świetnie, że już Cię ogarnęli, tyle rzeczy naraz Ci się zwaliło, że szok ... Więc tym większy szacunek za to, że mimo tego utrzymałaś kp :) po CC już wszystko dobrze też? [emoji4]

Mimi Antek jest wcześniakiem więc ma refundowane szczepienia 5w1 a co za tym idzie przychodnia musi się martwić o ich dostępność ;)
No raczej na diecie nie da rady :p jeszcze dwa tygodnie temu jadł co 2 godziny- nawet w nocy!

Ja dla odmiany mam standardową stopę w rozmiarze 39 i wszystkie buty na mnie pasują. Ale równowaga w rodzinie musi być i mąż nosi 48. Patrząc na stopy i dłonie syna jego też to czeka. Oby córka nie poszła w stronę tej rodziny bo teściowa i szwagierka noszą buty 42.

O kurcze! 10 miesięcy i 9 kg powiadasz?! :p chyba zaczynam popadać w kompleksy odnośnie wagi Antka :p
Próbuje chodzić już?

Colorado ile?? Ja mam problem żeby wydać 200zł na buty :p no ale skoro dzięki temu możesz nosić kozaki to trochę zazdroszczę, że masz taki sklep.
Tak, rana po cc goiła się bardzo długo i boleśnie. Ale już jest dobrze. Czasem mam tylko wrażenie że jest bardzo cienka blizna i jak mocno dotknę lub mąż jakoś tak przydusi przypadkowo to boli jakby się miało rozerwać. Ale skoro tyle czasu miałam dziurę w brzuchu to może ma prawo tak być.
Marzy mi się żeby kolejne dziecko urodzić naturalnie...
Długo mnie nie było i pewnie o tym pisałaś nie raz ale możesz opowiedzieć o porodzie malucha? Nie mogę się dokopać do tych postów.

Nagini mój mąż ma rozmiar stopy 46 i Antek zdecydowanie będzie po nim miał. Już w szpitalu położne się śmiały że wielkie stopki ma.
W ogóle zęby też po nim, już ma 6 a ja w tym wieku miałam 2. Tylko że mąż ma okropne zęby ..

Mimi Antek jest wcześniakiem więc ma refundowane szczepienia 5w1 a co za tym idzie przychodnia musi się martwić o ich dostępność ;)
No raczej na diecie nie da rady [emoji14] jeszcze dwa tygodnie temu jadł co 2 godziny- nawet w nocy!
Mój je już wszystko... Mleko w dzień raz lub dwa po 60ml więc tyle co nic :) jedynie w nocy zjada na spiaco po 180ml

O kurcze! 10 miesięcy i 9 kg powiadasz?! [emoji14] chyba zaczynam popadać w kompleksy odnośnie wagi Antka [emoji14]
Próbuje chodzić już?

Colorado ile?? Ja mam problem żeby wydać 200zł na buty [emoji14] no ale skoro dzięki temu możesz nosić kozaki to trochę zazdroszczę, że masz taki sklep.
Tak, rana po cc goiła się bardzo długo i boleśnie. Ale już jest dobrze. Czasem mam tylko wrażenie że jest bardzo cienka blizna i jak mocno dotknę lub mąż jakoś tak przydusi przypadkowo to boli jakby się miało rozerwać. Ale skoro tyle czasu miałam dziurę w brzuchu to może ma prawo tak być.
Marzy mi się żeby kolejne dziecko urodzić naturalnie...
Długo mnie nie było i pewnie o tym pisałaś nie raz ale możesz opowiedzieć o porodzie malucha? Nie mogę się dokopać do tych postów.
Daj spokój. Później się wyciągnie
Tak, już są pierwsze próby samodzielnego chodzenia [emoji7]

reklama
Mój je już wszystko... Mleko w dzień raz lub dwa po 60ml więc tyle co nic :) jedynie w nocy zjada na spiaco po 180ml
U nas pierś często- nie korzystamy ze smoczka więc też jako uspokajacz działa. A stałych posiłków póki co 3 wprowadziłam.
Pewnie wyciągnie się jak zacznie raczkować ;). Brawo! :) czyli za chwilę zacznie się uciekanie :p . U nas od 3 dni dopiero siedzi sam ale wcześniej go nie sadzałam. Pełza, próbuję też podciągać nóżki jak do raczkowania ale wtedy porusza się jak dżdżownica

Do góry