reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Ja na szczęście też mogę liczyć na pomoc. Oboje pracujemy z domu więc jest o tyle łatwiej że prawie zawsze możemy się zamienić opieką nad Młodym . Jest to bardzo komfortowe. Rano ja wstaję z córka i ja ją wiozę do szkoły, chłopaki czasem jeszcze śpią no ale jak Młody się obudzi to nie ma zmiłuj się i Tata obrabia co trzeba:).
Mam jeszcze moja Mamę w domu obok więc też w razie czego pomaga.
Myślę że jak Młody będzie miał blisko 3 latka pójdzie do przedszkola. Tam już co prawda od 2,5 roku można posłać dziecko ale nie wiem jak będzie z samodzielnością i pieluszką.

My też będziemy szybko myśleć o przedszkolu :) niech się mały socjalizuje :)

Super, że Twój mąż też taki pomocny :) grunt to dobry podział obowiązków [emoji16]

Colorado! Gratuluję- Bruno jest przecudny!

Zuza wow! Co za wiadomość! Gratulacje i spokojnej ciąży! :)

Nagini również gratuluję!

Kurcze nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego co tu się działo! Kilka stron przeczytałam i tyle nowości. Fajnie się czyta dobre wiadomości!

Ka trzymam kciuki! :)

Dzięki [emoji8] co u Ciebie? Ogarnęli Cię już zdrowotnie? [emoji8]

Super, że Antoś się zdrowo chowa, nie martw się, na Twoim mleku nie będzie grubaskiem :) super, że do udało Ci się dalej karmić piersią [emoji7]

Colorado ja bym sobie przeszczepił/ przycięła największe palce u stóp. Mam bardzo długie i jak dopasuję wielkosć buta pod palec to imi przy innych zostaje tyle luzu, ze z nóg spadaja. Okropnie to denerwujace, całe życie chodze w przyciasnych butach.

Nagini jak ja Cię rozumiem. W sumie ja tylko z jednym, ale takie absorbujace, ze ciągle nie wyrabiam.

Zuza po którym szczepieniu coś zaczęlo się dziać z Kubą? Szczepisz Dominika? Jakiegoś stresa ostatnio na szczepienia łapię....

Hihi to już jesteśmy chętne dwie na operację stóp [emoji16] znam ten ból z butami, chociaż ja mam inny problem. Mam wysokie podbicie i dość szeroką stopę. Najwygodniej mi w japonkach. Ale i z nimi mam problem przy kupnie, bo mam wszystkie krótkie palce i zwykle to miejsce, gdzie jest pasek japonek przyczepiony do podeszwy, jest u mnie za daleko od krawędzi buta [emoji16] no ale nie obciera mnie nigdzie!

Kattaya, co do szczepień, to rozumiem Twoje obawy. A mnie trochę szlag już trafia. W szpitalu pytałam się o szczepienia, które lepsze, czym się różnią w ogóle itp, tak samo u położnej i pediatry, i kurde tak wszyscy wymijająco mi odpowiadają, że szok. Jakby się bali, że ich do sądu podam, że coś mi zasugerowali. A ja się pytam ich jako fachowców, w internecie jest też masa bzdur :(

Dzisiaj dopiero druga pediatra mi wytłumaczyła i odpowiedziała na pytania fajnie.

Wydaje mi się, że nie masz co się bać szczepień, tylko upewnij się, że mała będzie 100% zdrowa i nikt u was w otoczeniu nie będzie wtedy nawet trochę chory. Czasem lepiej chwilkę odłożyć szczepienie, żeby mieć pewność co do zdrowia :)

Ja troche odkładam te szczepienia, szczepię bezpłatnymi. Ale to i tak różnie moze być...

A ja mam stopę szczupłą i długą. Nie moge nosić zwykłych klapek czy sndałów na obcasie bo mi stopa zjeżdża do przodu. Tak samo jest w sumie w większosci butach na obcasie, są dla mnie za szerokie i stopa mi zjeżdza. I też najbardziej lubię japonki.

Zuza wychodzi na to, że Antek jest wielki ..
Rozszerzanie idzie dobrze, chętnie zjada wszystko- jedynie same ziemniaki mu nie smakowały i kleik ryżowy, ale z owocem już je :). Maliny mu zaszkodziły, a reszta bez reakcji alergicznych.

Trzeciego dziecka nie planuje na nią w świecie :p!

Ja troche odkładam te szczepienia, szczepię bezpłatnymi. Ale to i tak różnie moze być...

A ja mam stopę szczupłą i długą. Nie moge nosić zwykłych klapek czy sndałów na obcasie bo mi stopa zjeżdża do przodu. Tak samo jest w sumie w większosci butach na obcasie, są dla mnie za szerokie i stopa mi zjeżdza. I też najbardziej lubię japonki.
W kwestii bezatnych szczepionek to lekarka dziś mówiła mi, że przed szczepieniem warto wykonać badanie crp - jak będzie jakaś infekcja w organizmie to wyjdzie w badaniu :)

Co do butów to ja mam wrażenie, że w sklepach, a zwłaszcza w sieciówkach, te buty są robione "na jedno kopyto". Ani na Twoją, ani na moją stopę [emoji16] ostatnio w CCC i Deichmanie przymierzałam chyba z 20 par butów i nic nie pasowało [emoji849] mam nadzieję, że Bruno stopy odziedziczy po mężu, na niego pierwsze lepsze buty w sklepie pasują...

Nagini i Kattaya bardzo Wam współczuję[emoji852] Dominik jeździł na sygnale pierwsze trzy miesiące i myślałam że oszaleję, przestałam wychodzić bo byl to ogromny stres... Podziwiam Was Dziewczyny!
Szafirek dziekuję :) I cześć Dziewczyno :) Co u Was słychać? :)
Kattaya Kuba miał od początku ciagle coś nie tak po szczepieniach ale lekarz mówił że to normalne. Opuchniętę miejsce wklucia, płacz, gorączka. A "zachorował" po szczepieniu Priorix(odra, świnka, różyczka). Dominik nieszczepiony w ogóle. Moje zdanie jest taki że każde dziecko powinno byc DOKŁADNIE przebadane jeśli rodzic decyduje się szczepić. Dominik ma niebieską żyłkę na nosku na wysokości oczu i chcemy go zbadać pod kątem mutacji Genu Mthfr. U nas to oczywiście nie jest przeciwwskazanie ale w innych państwach tak...Zobacz załącznik 897957Zobacz załącznik 897958
Kochane chłopaki [emoji7][emoji7]

Zuza jaki Dominik już duży! Kurcze, kiedy to się stało?!

A dziękuję, u nas wszystko dobrze. Antek rośnie jak na drożdżach, za kilka dni skończy 7 miesięcy. Jest bardzo duży waży prawie 10 kg i nosi rozmiar 74/80. Ponoć powinien tyle ważyć na roczek ale co ja mogę. Karmię nadal piersią i od miesiąca rozszerzam dietę. Ma już 6 zębów, siedzi sam, pełza do przodu i do tyłu. Jest bardzo absorbujący i wymagający ;).
Śmiejemy się że robi wszystko żeby zostać jedynakiem [emoji14]

My szczepimy 5w1, ale zawsze okropnie się boję każdego szczepienia i większość przekładam i odkładam..
Nooo duży chłopak. Ale tak jak mówisz, przecież nie będziesz teraz glodzila takiego maleństwa bo waży 10kg...

Nie macie problemu z dostępnością szczepionki 5w1?

reklama
Ja mam rozmiar stopy 36 lub 37 więc rzadko coś na mnie jest.. Mam bardzo szeroką stopę, wysoką podeszwe i do tego grubą kostkę i jeszcze nigdzie nie udało mi się kupić kozaków.. Jedynie botki przed kostkę :(

Colorado, tak udało się. Wycieli mi kamienie, tarczyca uregulowana. Odetchnęłam z ulgą i nie zamierzam zostawiać już Antosia nigdy więcej..

Do góry