reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Maminka, witaj [emoji1] super wynik, co tak późno do nas dołączasz? [emoji4]

Nagini, na tym etapie to dziecko i wyposażenie będzie kg dokładać :) mam wrażenie - subiektywne mocno - że chyba najgorzej jest sobie na początku w euforii pasa popuścić i wtedy nabrać kg :)

Ja powoli ogarniam się wyposażeniowo-wyprawkowo. Dziś posegregowałam ciuszki na te na wypadek wcześniaka (kilka sztuk, ale wolę mieć je osobno), do 3 mcy i osobno 3-6mcy. Mąż biedny ma dziś trochę rzeczy do tachania do piwnicy [emoji1]

Uzupełniam też listy zamówieniowe z resztą wyprawki dla malucha z allegro, i te rzeczy z apteki. Jak wrócimy z wakacji to złożymy hurtowo zamówienia i będę mogła mieć to odhaczone. Łóżeczko dopiero na początku lipca zamówimy, z tym luz narazie [emoji4] wózek wybraliśmy firmę i model, będziemy szukać używki po powrocie z wakacji :)

A dziś czekają mnie jeszcze himalaje rzeczy do prasowania [emoji33] tak tego nie lubię, że zawsze mam zaległości :(

reklama

Nagini, na tym etapie to dziecko i wyposażenie będzie kg dokładać :) mam wrażenie - subiektywne mocno - że chyba najgorzej jest sobie na początku w euforii pasa popuścić i wtedy nabrać kg :)

Ja powoli ogarniam się wyposażeniowo-wyprawkowo. Dziś posegregowałam ciuszki na te na wypadek wcześniaka (kilka sztuk, ale wolę mieć je osobno), do 3 mcy i osobno 3-6mcy. Mąż biedny ma dziś trochę rzeczy do tachania do piwnicy [emoji1]

Uzupełniam też listy zamówieniowe z resztą wyprawki dla malucha z allegro, i te rzeczy z apteki. Jak wrócimy z wakacji to złożymy hurtowo zamówienia i będę mogła mieć to odhaczone. Łóżeczko dopiero na początku lipca zamówimy, z tym luz narazie [emoji4] wózek wybraliśmy firmę i model, będziemy szukać używki po powrocie z wakacji :)

A dziś czekają mnie jeszcze himalaje rzeczy do prasowania [emoji33] tak tego nie lubię, że zawsze mam zaległości :(
Możliwe, że tak jest, bo brzuch mi rośnie teraz z dnia na dzień. Wyprawki nawet nie komentuje bo w dalszym ciągu mam tylko wózek i kilka ubranek. Może się zmobilizuję i w przyszłym tygodniu za to zabiorę...

Na jaki wozek sie zdecydowaliscie?;)

Wróciłam od rodzinnego, byłam, żeby mnie osłuchał, czy na pewno na płuca mi nie poszło, bo cherlam jak gruźlik... Ale na szczęście czysto na płucach, więc powoli chyba się dokuruję bez szprycowania siebie i malucha antybiotykiem :)

A lekarza mam takiego rewelacyjnego, że trzeba go zachęcić intensywnie fo osłuchania, bo on się boi pacjentów chyba [emoji14] jeszcze polecił mi kupić syrop herbapect, w aptece dopytuję, czy można w ciąży, to farmaceutka powiedziała, że mi co innego poleci, bo w herbapeccie jest jakieś jedno zioło, którego ponoć lepiej unikać w ciąży... Ja już nie wiem co mam myśleć o tych lekarzach [emoji23]

Bebetto luca (zwykły albo s-line), ale na nasze mikro potrzeby to będzie chyba wystarczający :) zresztą, gondolą pewnie dużo nie pojeździmy, a spacerówką się zobaczy :)
To mamy podobny gust :) Na pewno upolujesz go w dobrej cenie, jak wiesz mi to zajęło kilka dni, ale wyhaczyłam s-line w super cenie w stanie idealnym :) Dużo tych wózków wystawiają :)

Kup sobie wit C lewoskrętna 1 łyzeczka na szklankę jakiegoś soku co 2 godziny i wystarczy :)
Będziesz zdrowa jak ryba.
Może faktycznie będzie trzeba spróbować :) w ciąży to mnie klima wykańcza, wcześniej nie miałam takich problemów :(
To mamy podobny gust :) Na pewno upolujesz go w dobrej cenie, jak wiesz mi to zajęło kilka dni, ale wyhaczyłam s-line w super cenie w stanie idealnym :) Dużo tych wózków wystawiają :)
No te bebetto mają opinie solidnych wózków z dobrą amortyzacją. No i jest względnie mały po złożeniu i mam nadzieję, że nam wejdzie do auta ;) sline jest ładniejszy, ale droższy. U mnie sline chodzą po 700-900 zł, a te zwykłe luca 300-600 zł, a u Ciebie? Całe szczęście jest ich sporo na rynku [emoji4]

Może faktycznie będzie trzeba spróbować :) w ciąży to mnie klima wykańcza, wcześniej nie miałam takich problemów :(No te bebetto mają opinie solidnych wózków z dobrą amortyzacją. No i jest względnie mały po złożeniu i mam nadzieję, że nam wejdzie do auta ;) sline jest ładniejszy, ale droższy. U mnie sline chodzą po 700-900 zł, a te zwykłe luca 300-600 zł, a u Ciebie? Całe szczęście jest ich sporo na rynku [emoji4]
A z jakiego rejonu jesteś? Ja ze Śląska i szukałam na terenie śląskiego i opolskiego to były mniej więcej takie ceny jak piszesz, ale udało mi się znaleźć S-Line za 500. Stelaż po złożeniu mieści się w moim małym bagażniku do połowy wypełnionym butlą z gazem więc naprawdę jest ok. Bardzo lekko się prowadzi, szybko się składa, rozkłada i wymontowuje gondole i fotelik, na razie jestem nim zachwycona, zobaczymy jak się sprawdzi "w praniu" :)

reklama
Do góry