reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny, jak wspominałam, jestem po zajęciach z pakowania się do szpitala.

Wrzucam tu Wam moje notatki z zajęć. Dodałybyście coś od siebie? [emoji1] Coś zbędne /czegoś tu brak??

Jakie majty poporodowe są wystarczająco duże? Mam w biodrach 120 coś :(Zobacz załącznik 858277Zobacz załącznik 858278Zobacz załącznik 858281
Te wyposażenie apteczki to do szpitala trzeba zabrać?! Jeszcze nie byłam na szkole rodzenia wiec nie wiem ;)

reklama
Gdzie kupujecie koszulę ciążowe i te do karmienia ? Ja ostatnio zajrzałam do dwóch sklepów, ale rozmiar piżamy lub koszuli xxxl wyglądał jakby ledwo pasował na dziewczynę która normalnie nosi l....
Ja brałam w c&a i kiabi. Są naprawdę duże. Tylko ze ja bralam bez guziczkow

Bylam tez w poradnii patologii ciazy ze wzgledu na cisnienie i tak jak myslalam bede musiala rodzic w specjalnym szpitalu ktory ma różne oddziały i jest przygotowany na różne niepożądane sytuacje. Co prawda to nie u mnie w mieście, ale daleko tez nie jest wie z przeżyje.
Ostatnio lekarz rodzinny powiedział mi że powinnam mieć zrobione badania na krzywa cukrowa... jako osoba z otyłością powinno być to na początku ciazy. Niestety nikt mi o tym nie powiedział i teraz nie eiem co robić... Czy ma sens robic to teraz skoro za 5tyg powinien zlecić mi to lekarz...
Nie ma już sensu. Krzywych też nie moŻna robić tak często

Mimi, paracetamol do apteczki domowej na awaryjne sytuacje. Ale nie wiem, czy będę go kupować, zanim będzie potrzebny :) co do rożka to w tym szpitalu, w którym może będę rodzić trzeba mieć swój faktycznie :)

Co do emolientów też mam mieszane uczucia, jedyne co mnie przekonuje, to to, że mają mniej chemii w sobie :)

Oczekująca, ja koszule kupiłam w chińskim markecie za 25 zł za sztukę, są dość obszerne. Na allegro widziałam też identyczne, w podobnej cenie :)

Super, że wypoczęłaś, trzeba korzystać z dobrego samopoczucia! :)

Co do wózków to pochlebne opinie słyszałam o bebetto - mają ponoć fajne zawieszenie, sama rozważałam jeszcze adamex pajro, bo dużo ich na olx w mojej okolicy, ale jak poczytałam opinie, to zwątpiłam :) nie wiem czy wszystkie adamexy tak maja [emoji14]

Z tej listy apteczkowej to tylko octenisept i krem do pupy, ew. Sól fizjologiczną do przemywania. Ale to najlepiej popytać w szpitalu do którego się będziesz wybierać :)

reklama
Do góry