reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Luiza mówią, że każda ciąża inna i chyba jesteś przykładem że tak właśnie jest :)

Colorado, ja chętnie ostatnio jem ziemniaki pure (duszone) z cebulką :D ale na placki jakoś nie mogę patrzeć ;)

Dobrze, że masz tak na ziemniaki a nie np kawior czy gęś bo byś zbankrutowała :p
No, to jak taki rozemocjonowany będzie to Ty go będziesz wspierać jeszcze i przypominać o oddychaniu
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png

Tego się właśnie obawiam, że to ja będę musiała wspierać go :p chociaż liczę, że jednak stanie na wysokości zadania i da radę :)

Osobiście chyba wolę, żeby był i marudził niż żeby go miało nie być. Ale wiem, że kobiety różnie do tego podchodzą :) może faktycznie położna Ci się bardziej przyda i pomoże :)
Co do płci i dnia cyklu to u nas się nie sprawdziło :) kalendarz chiński też się nie sprawdził i moje początkowe zachcianki też nie ;) wszystko mówiło, że będzie dziewczynka a tu synuś się trafił :D

Szafirek,
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
za imprezę, żeby nie skończyła się na porodówce. A czemu czujesz, że to już?
Po pierwsze ginekolog mnie nastraszyła- krótka szyjka, rozwarcie na 1cm, skurcze na ktg i mały który jest bardzo nisko, wstawiony już w kanał rodny i napiera mocno główką. Poza tym coraz częściej mam skurcze, biegunka jak przy oczyszczaniu się organizmu no i dziwne myśli :p co wstaję to mam w głowie, że zaraz mi wody odejdą :p takie dziwactwo... hehe

Mimi tak torba do porodu już spakowana i czeka :D
Dziwne z tym Twoim okresem.. Myślę, że bez lekarza się nie obejdzie. Za długo już to trwa.. Mam nadzieję jednak, że to nic takiego i już kolejne @ będą normalne :)

reklama
Luiza mówią, że każda ciąża inna i chyba jesteś przykładem że tak właśnie jest :)

Colorado, ja chętnie ostatnio jem ziemniaki pure (duszone) z cebulką :D ale na placki jakoś nie mogę patrzeć ;)

Dobrze, że masz tak na ziemniaki a nie np kawior czy gęś bo byś zbankrutowała [emoji14]

Tego się właśnie obawiam, że to ja będę musiała wspierać go [emoji14] chociaż liczę, że jednak stanie na wysokości zadania i da radę :)

Osobiście chyba wolę, żeby był i marudził niż żeby go miało nie być. Ale wiem, że kobiety różnie do tego podchodzą :) może faktycznie położna Ci się bardziej przyda i pomoże :)
Co do płci i dnia cyklu to u nas się nie sprawdziło :) kalendarz chiński też się nie sprawdził i moje początkowe zachcianki też nie ;) wszystko mówiło, że będzie dziewczynka a tu synuś się trafił :D

Po pierwsze ginekolog mnie nastraszyła- krótka szyjka, rozwarcie na 1cm, skurcze na ktg i mały który jest bardzo nisko, wstawiony już w kanał rodny i napiera mocno główką. Poza tym coraz częściej mam skurcze, biegunka jak przy oczyszczaniu się organizmu no i dziwne myśli [emoji14] co wstaję to mam w głowie, że zaraz mi wody odejdą [emoji14] takie dziwactwo... hehe

Dziwne z tym Twoim okresem.. Myślę, że bez lekarza się nie obejdzie. Za długo już to trwa.. Mam nadzieję jednak, że to nic takiego i już kolejne @ będą normalne :)
Potwierdzam ze każda ciaza inna [emoji4]

Tylko się zastanawiam czy iść do mojej gin czy jakiejś innej

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Zuza dotarł mój dzbanek brita marella.
Jestem zachwycona smakiem wody [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

A myślisz ze można filtrować przegotowana czy tylko kranowke?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi nie pisałaś że zamawiałaś,myślałam że się jeszcze zastanawiasz ;) Super! Ja też uwielbiam wodę z niego. Myślę że lepiej kranówkę a potem zagotować :) Tak ja robię.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Dobrze, że masz tak na ziemniaki a nie np kawior czy gęś bo byś zbankrutowała [emoji14]

Tego się właśnie obawiam, że to ja będę musiała wspierać go [emoji14] chociaż liczę, że jednak stanie na wysokości zadania i da radę :)

Po pierwsze ginekolog mnie nastraszyła- krótka szyjka, rozwarcie na 1cm, skurcze na ktg i mały który jest bardzo nisko, wstawiony już w kanał rodny i napiera mocno główką. Poza tym coraz częściej mam skurcze, biegunka jak przy oczyszczaniu się organizmu no i dziwne myśli [emoji14] co wstaję to mam w głowie, że zaraz mi wody odejdą [emoji14] takie dziwactwo... hehe

Mi się marzą takie młode maleńkie ziemniaczki z masełkiem i koperkiem... Ach... [emoji173]

Mąż da radę, musi [emoji1] będzie Ci potrzebny :)
Zuza dotarł mój dzbanek brita marella.
Jestem zachwycona smakiem wody [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

A myślisz ze można filtrować przegotowana czy tylko kranowke?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Jak używałam brity to też kranówkę filtrowałam i dopiero taką wodę gotowałam. Mniej kamienia w czajniku było [emoji6]

Mi ostatnio z wodą palma odbiła, zawsze piłam zwykłą źródlaną, nie mineralną, nie widziałam sensu tyle płacić za wodę. Ale ostatnio przerzuciłam się na mineralną, Muszyńskie albo Muszyniankę kupuję, dla Pyrki [emoji16] a piję ostatnio sporo. Dziennie schodzi mi 1 butla wody + ze 4-5 herbat [emoji32] ale dzięki temu chyba e końcu głowa mnie nie boli...

8une3e3kck8m6mea.png

Mimi nie pisałaś że zamawiałaś,myślałam że się jeszcze zastanawiasz ;) Super! Ja też uwielbiam wodę z niego. Myślę że lepiej kranówkę a potem zagotować :) Tak ja robię.

A no jakoś zapomniałam wspomnieć ze się namyslilam ;) wzięłam nowy.
A malemu dajesz ta przefiltrowana wodę?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Colorado uuuuuwielbiam młode pyrki z koperkiem i masłem!Mmmm! Moje najulubieńsze:* Super że pijesz tyle wody! Jak jest ciepło to pije wodę z przyjemnością ale teraz się zmuszam.. :/

Mimi tak, filtruję i gotuję na mleko:) A Kuba sobie nalewa sam z Brity i wypija:)

Czy wy musicie o ziemniaczkach, właśnie marzą mi się takie młode, małe kulki do skrobania, potem kefirek i jajeczko sadzone :D "siem" rozmarzyłam, tylko tego skrobania to, ja poproszę już w sklepie takie oskrobane hehe.

Fakt, każda ciąża inna, wczoraj wpadłam w napad nieopanowanego śmiechu, przy czytaniu khem kryminału sensacyjnego, do tego od wczoraj czuję jak mnie dzieci "kopią".

A co do dzbanków brita, moja mama takowy ma, wlewa kranówę i stosuję tę wodę później do gotowania w czajniku, mówi, że mniej kamienia się osadza i jej bardziej smakuje, Ja kupiłam zwykły dafi, ale generalnie idea nie przeszła, teraz z dzbanka wyciągnęłam ten dings na wkład i sam pojemnik służy do robienia w nim wszelkiej maści herbatek dla domowników :)

reklama
Luiza ja mam patent na skrobamie- kupuję szczoteczkę do paznokci,taką z sztywniejszym włosiem. Namaczasz ziemniaczki na5min w zimnej wodzie i szorujesz szczorteczką;) idzie szybciej:)

Do góry