reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Luiza mówią, że każda ciąża inna i chyba jesteś przykładem że tak właśnie jest :)

Colorado, ja chętnie ostatnio jem ziemniaki pure (duszone) z cebulką :D ale na placki jakoś nie mogę patrzeć ;)

Dobrze, że masz tak na ziemniaki a nie np kawior czy gęś bo byś zbankrutowała :p
No, to jak taki rozemocjonowany będzie to Ty go będziesz wspierać jeszcze i przypominać o oddychaniu
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png

Tego się właśnie obawiam, że to ja będę musiała wspierać go :p chociaż liczę, że jednak stanie na wysokości zadania i da radę :)

Osobiście chyba wolę, żeby był i marudził niż żeby go miało nie być. Ale wiem, że kobiety różnie do tego podchodzą :) może faktycznie położna Ci się bardziej przyda i pomoże :)
Co do płci i dnia cyklu to u nas się nie sprawdziło :) kalendarz chiński też się nie sprawdził i moje początkowe zachcianki też nie ;) wszystko mówiło, że będzie dziewczynka a tu synuś się trafił :D

Szafirek,
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
za imprezę, żeby nie skończyła się na porodówce. A czemu czujesz, że to już?
Po pierwsze ginekolog mnie nastraszyła- krótka szyjka, rozwarcie na 1cm, skurcze na ktg i mały który jest bardzo nisko, wstawiony już w kanał rodny i napiera mocno główką. Poza tym coraz częściej mam skurcze, biegunka jak przy oczyszczaniu się organizmu no i dziwne myśli :p co wstaję to mam w głowie, że zaraz mi wody odejdą :p takie dziwactwo... hehe

Mimi tak torba do porodu już spakowana i czeka :D
Dziwne z tym Twoim okresem.. Myślę, że bez lekarza się nie obejdzie. Za długo już to trwa.. Mam nadzieję jednak, że to nic takiego i już kolejne @ będą normalne :)

reklama
Luiza mówią, że każda ciąża inna i chyba jesteś przykładem że tak właśnie jest :)

Colorado, ja chętnie ostatnio jem ziemniaki pure (duszone) z cebulką :D ale na placki jakoś nie mogę patrzeć ;)

Dobrze, że masz tak na ziemniaki a nie np kawior czy gęś bo byś zbankrutowała [emoji14]

Tego się właśnie obawiam, że to ja będę musiała wspierać go [emoji14] chociaż liczę, że jednak stanie na wysokości zadania i da radę :)

Osobiście chyba wolę, żeby był i marudził niż żeby go miało nie być. Ale wiem, że kobiety różnie do tego podchodzą :) może faktycznie położna Ci się bardziej przyda i pomoże :)
Co do płci i dnia cyklu to u nas się nie sprawdziło :) kalendarz chiński też się nie sprawdził i moje początkowe zachcianki też nie ;) wszystko mówiło, że będzie dziewczynka a tu synuś się trafił :D

Po pierwsze ginekolog mnie nastraszyła- krótka szyjka, rozwarcie na 1cm, skurcze na ktg i mały który jest bardzo nisko, wstawiony już w kanał rodny i napiera mocno główką. Poza tym coraz częściej mam skurcze, biegunka jak przy oczyszczaniu się organizmu no i dziwne myśli [emoji14] co wstaję to mam w głowie, że zaraz mi wody odejdą [emoji14] takie dziwactwo... hehe

Dziwne z tym Twoim okresem.. Myślę, że bez lekarza się nie obejdzie. Za długo już to trwa.. Mam nadzieję jednak, że to nic takiego i już kolejne @ będą normalne :)
Potwierdzam ze każda ciaza inna [emoji4]

Tylko się zastanawiam czy iść do mojej gin czy jakiejś innej

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Zuza dotarł mój dzbanek brita marella.
Jestem zachwycona smakiem wody [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

A myślisz ze można filtrować przegotowana czy tylko kranowke?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi nie pisałaś że zamawiałaś,myślałam że się jeszcze zastanawiasz ;) Super! Ja też uwielbiam wodę z niego. Myślę że lepiej kranówkę a potem zagotować :) Tak ja robię.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Dobrze, że masz tak na ziemniaki a nie np kawior czy gęś bo byś zbankrutowała [emoji14]

Tego się właśnie obawiam, że to ja będę musiała wspierać go [emoji14] chociaż liczę, że jednak stanie na wysokości zadania i da radę :)

Po pierwsze ginekolog mnie nastraszyła- krótka szyjka, rozwarcie na 1cm, skurcze na ktg i mały który jest bardzo nisko, wstawiony już w kanał rodny i napiera mocno główką. Poza tym coraz częściej mam skurcze, biegunka jak przy oczyszczaniu się organizmu no i dziwne myśli [emoji14] co wstaję to mam w głowie, że zaraz mi wody odejdą [emoji14] takie dziwactwo... hehe

Mi się marzą takie młode maleńkie ziemniaczki z masełkiem i koperkiem... Ach... [emoji173]

Mąż da radę, musi [emoji1] będzie Ci potrzebny :)
Zuza dotarł mój dzbanek brita marella.
Jestem zachwycona smakiem wody [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

A myślisz ze można filtrować przegotowana czy tylko kranowke?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Jak używałam brity to też kranówkę filtrowałam i dopiero taką wodę gotowałam. Mniej kamienia w czajniku było [emoji6]

Mi ostatnio z wodą palma odbiła, zawsze piłam zwykłą źródlaną, nie mineralną, nie widziałam sensu tyle płacić za wodę. Ale ostatnio przerzuciłam się na mineralną, Muszyńskie albo Muszyniankę kupuję, dla Pyrki [emoji16] a piję ostatnio sporo. Dziennie schodzi mi 1 butla wody + ze 4-5 herbat [emoji32] ale dzięki temu chyba e końcu głowa mnie nie boli...

8une3e3kck8m6mea.png

Mimi nie pisałaś że zamawiałaś,myślałam że się jeszcze zastanawiasz ;) Super! Ja też uwielbiam wodę z niego. Myślę że lepiej kranówkę a potem zagotować :) Tak ja robię.

A no jakoś zapomniałam wspomnieć ze się namyslilam ;) wzięłam nowy.
A malemu dajesz ta przefiltrowana wodę?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Colorado uuuuuwielbiam młode pyrki z koperkiem i masłem!Mmmm! Moje najulubieńsze:* Super że pijesz tyle wody! Jak jest ciepło to pije wodę z przyjemnością ale teraz się zmuszam.. :/

Mimi tak, filtruję i gotuję na mleko:) A Kuba sobie nalewa sam z Brity i wypija:)

Czy wy musicie o ziemniaczkach, właśnie marzą mi się takie młode, małe kulki do skrobania, potem kefirek i jajeczko sadzone :D "siem" rozmarzyłam, tylko tego skrobania to, ja poproszę już w sklepie takie oskrobane hehe.

Fakt, każda ciąża inna, wczoraj wpadłam w napad nieopanowanego śmiechu, przy czytaniu khem kryminału sensacyjnego, do tego od wczoraj czuję jak mnie dzieci "kopią".

A co do dzbanków brita, moja mama takowy ma, wlewa kranówę i stosuję tę wodę później do gotowania w czajniku, mówi, że mniej kamienia się osadza i jej bardziej smakuje, Ja kupiłam zwykły dafi, ale generalnie idea nie przeszła, teraz z dzbanka wyciągnęłam ten dings na wkład i sam pojemnik służy do robienia w nim wszelkiej maści herbatek dla domowników :)

reklama
Luiza ja mam patent na skrobamie- kupuję szczoteczkę do paznokci,taką z sztywniejszym włosiem. Namaczasz ziemniaczki na5min w zimnej wodzie i szorujesz szczorteczką;) idzie szybciej:)

Do góry