reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hihi to mamy tu klub wielbicielek młodych ziemniaczków [emoji1] jak zobaczę to nawet te z Izraela albo Egiptu kupię, bo jak co roku się nie opamiętam. I taaaak z kefirkiem o jajkiem! Och! [emoji1] Ale i tak nasze krajowe potem są najlepsze, bo słodkawe [emoji1]

Luiza, też mam napady głupawy [emoji16] ale to i bez ciąży [emoji6] już czujesz dzieciątka? [emoji7] ja usilnie się wyczulam na to, ale nic nie czuję jeszcze [emoji4]

Dziś "zajadam" błonnik, bo znowu w toalecie to tylko przetwarzanie wody u mnie się odbywa :/ a że jutro będę ważona, to muszę o to zadbać, żeby zbędnego balastu nie mieć [emoji16][emoji16][emoji16] bo dziś przez to wszystko to mam prawie 1 kg na plusie [emoji22]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
My po wizycie. Waga 7900g więc biorąc poprawkę na urodzenie przed 37 tyg to jest dość drobny i na 25 centylu. Wzrost około 72cm więc między 75 a 90 centylem.

No i mamy pierwszego zęba ;):) Wow , w niedzielę sprawdzałam palcem a wczoraj zaglądałam i nie było widać a dziś Pani Doktor wypatrzyła :)

Colorado, czuję tak szybko może właśnie dlatego, że są dwa, ale to tak charakterystyczne uczucie, że nie da się pomylić z niczym innym :)

Zuza, zapamiętam o tej szczoteczce, bo na prawdę jak mi Kuba pójdzie po ziemniaki do sklepu, to czasem mu takie karzełki wcisną, że z lupą je obierać :D

Colorado, czuję tak szybko może właśnie dlatego, że są dwa, ale to tak charakterystyczne uczucie, że nie da się pomylić z niczym innym :)

Zuza, zapamiętam o tej szczoteczce, bo na prawdę jak mi Kuba pójdzie po ziemniaki do sklepu, to czasem mu takie karzełki wcisną, że z lupą je obierać :D
Ale im mniejsze ziemniaczki tym smaczniejsze! [emoji1] Ja zawsze tych malizn się domagam :) i tak jak Zuza mam leniwy patent, mam zawsze do ziemniaków przeznaczoną jedną gąbeczkę, taką jak do naczyń, z 1 szorstką stroną i nią szoruję [emoji23]

Może tak być z tym czuciem, co 8 kończynek to nie 4 [emoji1] mają czym smyrać [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Do góry