reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Szafirek, z tymi gaciami to była to jedna z pierwszych rzeczy, jakie sprawdzałam, jak raz myślałam, że jestem w ciąży. Bo mi spokoju nie dawało, gdzie ja takie majty wielkie znajdę
emoji16.png
Hahaha :p ja o tym myślę od samego początku :p Niestety największe jakie znalazłam to faktycznie 44-46 i jest napisane, że do 120 cm w biodrach, a ja mam kilka cm więcej.. No ale kupię i będę rozciągać :p

Paula myślę, że jacy by rodzice/teściowie nie byli z nowego członka rodziny zawsze będą się cieszyć :) Cieszę się, że tak dobrze zareagowali :)

Brawo.... ja za to zjadłam 2 kawałki szarlotki i kawałek jakiegoś z kremem
emoji85.png
Ja sobie zażyczyłam szarlotkę i mąż przywiózł mi wielki kawał, lody śmietankowe i bitą śmietanę.. Zjadłam z milion kalorii w weekend..
Pokoik piękny :) taki ciepły, ale i nowoczesny :)

reklama
Szafirek, może tak się rozciągają, jak dziewczyny tu mówiły [emoji4] ja przyszłościowo myśląc mam taką nadzieję, bo ja teraz mam 120 cm w dupsku, a co dopiero z brzusiem [emoji16]

Ja ze słodkościami rozwód skuteczny wzięłam, cieszę się, że jestem przekorna, i im bardziej ktoś mi coś oferuje (czyt.: słodkości) tym bardziej teraz się opieram [emoji16] właśnie wybieramy się do weterynarza, a potem na zakupy, bo muszę kupić całą masę rzeczy do pieczenia chlebka i nie tylko [emoji4]

Dziś dostałam @, mimo że kiepsko się czuję to i tak się cieszę, bo to znaczy, że zaniedługo znowu będą wspomagane staranka [emoji4]

Mimi, a Ty jak się masz? [emoji9] Pogoda chyba sprzyja [emoji9]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado mam nadzieję ze szybciutko się uda :* teraz starajcie się co 2dni po @ i może zaskoczy [emoji4]
Ja kiepsko.... ledwo chodzę, tak mnie boli brzuch i cały dół. ... [emoji21] stopy zaczynaja puchnac....

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi, będzie dobrze, już niedługo będziesz tulić Filipka [emoji4] teraz odpoczywaj ile możesz i kumuluj siły [emoji9]

Co dwa dni nam ciężko na dłuższą metę, staram się organizować nam starania tak od 10-11 dc do 21 dc co dwa dni, czasem co dzień. Częściej to mam problem z libido [emoji38] a mam monitorowane cykle, więc lekarz mi mówi, kiedy największa szansa [emoji4]

Dziewczyny, trzymajcie kciuki, robię zakwas żytni na chleb [emoji16] śmieję się, że to kolejne zwierzątko, bo dokarmiać trzeba [emoji23]

Dzisiaj moja znajoma też z terminem na listopad poszła rodzic [emoji4]
Ja mam wizytę z synem u lekarza w pon. W Wawie. Ok 50km ode mnie i tak się zastanawiam czy jechać czy nie. Boję się żebym nie zaczęła rodzić [emoji16]

Colorado podziwiam ze chce Ci się robić ten zakwas [emoji5] oby wszystko się udało [emoji110]

hchy43r8h8l5x99d.png

Hehe termin terminem a bobasy i tak pchają się na świat [emoji16]

Dziewczyny powiedzcie mi, czy planując ciążę szczepiłyście się na różyczkę, krztusiec i inne przyjemności?
Bo te szczepionki z dzieciństwa to ponoć już nie chronią po 10 latach

Też nie słyszałam, żeby ktoś się szczepił przed... Jak zakwas?

Mimi, Ty już jak na bombie co?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry :)
My już po drugim szczepieniu 13w piątek było.Michas waży 8 kg.Po szczepieniu dwa dni marudził ale gorączki nie było :) Na ciemieniuche dostaliśmy robioną maść 3razy posmarowałam i schodzi.W dzień nie chce jeść mleka jak zje 100 za cały dzień to wszystko zjada raz kaszkę i marchewkę i jabłuszko.Jedynie w nocy zje mleko.Musze obniżyć łóżeczko bo chwyta karuzelke i zaczyna się podnosić.Powoli majga się na boczki ,jak już jest na boczku przekręca się na brzuszek..
U mnie doba jest ostatnio krótka.Dzialalnosc już działa od wczoraj ,załatwiania jest tyle że głowa mała.Moja waga znów o kg mniej czyli 27 na minusie jeszcze jeden i będzie pierwszy cel osiągnięty.
Czytam was na bieżąco ale z pisaniem jest gorzej.
Co do szczepień ja też się nie szczepilam.
Mimi ta Twoja ciąża jest ekspresowa ;)
IMG_20171017_110036.jpg

A to moje już prawie 17tygodniowe szczęście :)
Buziaki dla Was i trzymam kciuki za staraczki :) Milutkiego dnia :*

Załączniki

• IMG_20171017_110036.jpg
    IMG_20171017_110036.jpg
    217,4 KB · Wyświetleń: 445
Do góry