reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny, ja podobnie jak Ka odchudzam się całe życie, tylko jakoś mi to nie wychodzi:) Dlatego w marcu na pewno tu będę ;)

Paula nie ma się czym stresować. W końcu rodzice i tesciowie awansują do miana dziadków. A jak coś im nie pasuje to kij im w oko.

Mam takie pytania: kiedy dziecko da matce przespać całą noc? Czy jak robicie dzieciom mleko mm to wcześniej przegotowujecie wodę z butelki czy nie? Bo ja kupuję Primavere, zagotowuje ją i dopiero na takiej wodzie robię mleko.
U mnie młody ładnie przesypial jak miał już 3miesiące [emoji4] wiadomo ze noeraz bywalo kiepsko w nocy ale to pojedyncze razy.
Koniecznie trzeba przygotować wodę. Ja miałam termos i na noc mialam wodę gorącą nie musiałam latać i dopiero gotować :)

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Dziewczyny szukam majtek poporodowych takich siateczkowych i kurcze największe jakie znalazłam mają rozmiar 44- w biodrach do 110cm.. Będą mi za małe... Gdzie Wy kupiłyście takie gacioszki?

Ja na allegro rozm 44-46 chyba największy. Ale naprawdę dużo się rozciągają. Myślę ze będą dobre....
W poprzedniej ciąży mąż mi dokupowal w aptece stacjonarnej oznaczone chyba jako xl i były jeszcze większe niż te z allegro wtedy

hchy43r8h8l5x99d.png

Szafirek przy 18 latce to sie dopiero nie wyśpisz:D Albo jej nie ma i nie spię, albo się tłucze po nocy, albo trzeba wstać w środku nocy i po nią jechać po na ostatni autobus nie zdążyła a jest na urodzinach kolezanki, dyskotece itp.
A te majty są naprawdę duze;)

Kasia ja gotuję butelkowana i trzymam w podgrzewaczu.

Dzięki za odpowiedź. Ja też trzymam w podgrzewaczu, chociaż ostatnio coś zaczyna mi się psuć i trzeba będzie zakupić nowy. A z tą wodą to się tak zastanawiałam, bo mama mówi że trochę przesadzam, najpierw zagotowuje wodę, później czekam aż ostygnie, przelewam spowrotem do plastikowej butelki, a później już do pogrzewacza.

Właśnie obawiam się że jak syn będzie miał 18 lat to wrócą ciężkie noce. Sama czasami nie spałam jak 19-letni brat wybywał na imprezę z domu. A jak już spałam to budził mnie dzwonkiem do drzwi bo zapomniał klucza.

Ja nie miałam majtek poporodowych, kupiłam zwykłe bawełniane. Podkłady poporodowy dostałam od położnej (taki szpitalny) i kazałam mężowi takie zakupić, były dużo lepsze niż te które wcześniej kupiłam. Nie pamiętam nazwy, ale spróbuję na Internecie znaleźć to wtedy napiszę

Oleńka, nie wiem ile wody piję, ale sporo w ciągu dnia, nie mam problemu z pragnieniem, przez to tego nie monitoruję [emoji4] też mam problemy z tarczyca, więc to dodatkowe utrudnienie.

Mimi, właśnie na razie skupiam się na tym, żeby jeść wg wskazówek. Żeby być zdrowsza, czuć się dobrze i oddalić widmo cukrzycy. Super byłoby schudnąć, ale to możliwe przy uregulowanych hormonach, a te mam trochę teraz w bałaganie. Endokrynologa mam dopiero na grudzień [emoji37]

Joujou, witam cieplutko [emoji9] ja też doszłam do tego momentu, że nie warto czekać na schudnięcie, bo to różnie z tym bywa, postanowiłam w końcu starać się o pierwsze dziecko. Ale jak będzie, to zobaczymy, niestety nie należę do zdrowych pączków [emoji4] nie przejmuj się wagą, odżywiaj się zdrowo po prostu [emoji4]

Ka, to ja zwykle się nie odchudzałam, kilka podejść skutecznie mnie zniechęciło [emoji16]

Szafirek, z tymi gaciami to była to jedna z pierwszych rzeczy, jakie sprawdzałam, jak raz myślałam, że jestem w ciąży. Bo mi spokoju nie dawało, gdzie ja takie majty wielkie znajdę [emoji16]

Paula, gratuluję [emoji9] nie no, nie wierzę, że przyszli dziadkowie mogliby jakiekolwiek wyrzuty robić w takiej sytuacji! [emoji4]

Dziś byłam na imieninach teściowej i jestem z siebie dumna jak nie wiem, bo nie tknęłam ani kawałeczka ciasta, ani innych paści [emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oleńka, nie wiem ile wody piję, ale sporo w ciągu dnia, nie mam problemu z pragnieniem, przez to tego nie monitoruję [emoji4] też mam problemy z tarczyca, więc to dodatkowe utrudnienie.

Mimi, właśnie na razie skupiam się na tym, żeby jeść wg wskazówek. Żeby być zdrowsza, czuć się dobrze i oddalić widmo cukrzycy. Super byłoby schudnąć, ale to możliwe przy uregulowanych hormonach, a te mam trochę teraz w bałaganie. Endokrynologa mam dopiero na grudzień [emoji37]

Joujou, witam cieplutko [emoji9] ja też doszłam do tego momentu, że nie warto czekać na schudnięcie, bo to różnie z tym bywa, postanowiłam w końcu starać się o pierwsze dziecko. Ale jak będzie, to zobaczymy, niestety nie należę do zdrowych pączków [emoji4] nie przejmuj się wagą, odżywiaj się zdrowo po prostu [emoji4]

Ka, to ja zwykle się nie odchudzałam, kilka podejść skutecznie mnie zniechęciło [emoji16]

Szafirek, z tymi gaciami to była to jedna z pierwszych rzeczy, jakie sprawdzałam, jak raz myślałam, że jestem w ciąży. Bo mi spokoju nie dawało, gdzie ja takie majty wielkie znajdę [emoji16]

Paula, gratuluję [emoji9] nie no, nie wierzę, że przyszli dziadkowie mogliby jakiekolwiek wyrzuty robić w takiej sytuacji! [emoji4]

Dziś byłam na imieninach teściowej i jestem z siebie dumna jak nie wiem, bo nie tknęłam ani kawałeczka ciasta, ani innych paści [emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Brawo.... ja za to zjadłam 2 kawałki szarlotki i kawałek jakiegoś z kremem [emoji85]

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry