reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Witajcie :)

Chyba wracam do żywych (obym nie zapeszyła!!). Po prawie 2 tygodniach wymiotów po 10-15 razy dziennie, braku sił, energii oraz zadyszce w drodze do WC dziś czuję się jak człowiek. Wczoraj wymiotowałam tylko raz i zjadłam pierwszy raz obiad od daaawna.. Tak bardzo czekałam na "objawy ciąży" i modliłam się o nie, a teraz mam ich serdecznie dość :p życzę sobie drugiej ciąży bez takich objawów ;) Czytałam Was co 2 dzień, ale nie miałam sił na pisanie.
A więc wczoraj byłam na wizycie u gin, moja waga 97,4 więc spada ładnie (chociaż powód to brak jedzenia), mam nadzieję że jak zacznę jeść normalnie to nie wypali waga w kosmos.. Dzidzia pięknie rośnie, ma 5 cm, widziałam jak ruszała rączką, nóżki miała skrzyżowane no i słyszałam najcudowniejszy dźwięk- dźwięk serduszka mojej kruszynki :). W poniedziałek mam USG genetyczne.

Mimi, na tym etapie ciąży waga którą masz to wielki sukces :D po porodzie będzie Cie dużo mniej niż przed ciążą :)

agunia bąbelek piękny :D oczy do zakochania :D no i Twoja figura też niczego sobie :)
Zuza mały przesłodki, taka kruszynka na tle tego leżaczka:)

Ka trzymam mocno kciuki :D

reklama
Ja juz jestem na końcówce wytrzymałości. Insulinę biorę od jakiegoś 17.07 a dalej nie jest unormowana. Ta diabetolog mega cierpliwa jest i mówi spokojnie. Ale po co biorę insulinę skoro cukry mam takie jak bez niej? To wszystko przecież dla organizmu mojego i maleństwa na pewno jest odczuwalne...
Już nie mówię o tym ze tyle lekow nigdy w życiu nie brałam...
To chyba jakiś dzień bo ja też mam jakiegoś doła...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana bez insuliny na pewno mialabys jeszcze wyższe. Insulina jest bezpieczna na dzidzi więc się nie martw. Nie ma w twojej okolicy innego diabetologa? Może ta się słabo zna....

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi, 1kg to tyle co nic :) a lekarka co mówi na wagę? I tak coś czułam, że maleństwo jeszcze się nie pokaże :)

JK, już niedługo, to 6,5 tygodnia szybko zleci i mam nadzieję, że niedługo zapomnisz o insulinie i cukrach...

Colorado, rozumiem Cię, masz prawo być zdołowana. Mam nadzieję, że zaraz zaczniesz kolejny cykl.

Dobranoc dziewczynki, śpijcie dobrze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Lekarka mówi ze to dobry wynik. Ze nie tyje dużo. No ale wiadomo ze by się chciało mniej [emoji23] ah my kobiety [emoji5]

hchy43r8h8l5x99d.png

Ta lekarka ma bardzo dobre opinie i specjalizuje się w cukrzycy ciążowej. Właśnie pod takim kątem szukałam lekarza. Moja znajoma do niej chodziła i sobie chwaliła ja. Ja wiem że mój organizm czasami działa na odwrót niż leczenie które się stosuje

@Mimi2330 a może idź do innego lekarza na usg? Byłaś u kogoś innego? Może tu sprzęt kiepski czy lekarz słabiej ogarnia. Nie wiem. Może warto spróbować. Ja bym nie wytrzymała tyle czasu w niewiedzy [emoji16] [emoji16] [emoji3]

m3sx3e3k25iia4nv.png
W sumie to szkoda mi kasy. Wrzesień mam mega napięty finansowo. Nawet niewiem czy podolam. ...

Byłam na usg polowkowym na innym sprzęcie i ta sama sytuacja [emoji4]

hchy43r8h8l5x99d.png

Witajcie :)

Chyba wracam do żywych (obym nie zapeszyła!!). Po prawie 2 tygodniach wymiotów po 10-15 razy dziennie, braku sił, energii oraz zadyszce w drodze do WC dziś czuję się jak człowiek. Wczoraj wymiotowałam tylko raz i zjadłam pierwszy raz obiad od daaawna.. Tak bardzo czekałam na "objawy ciąży" i modliłam się o nie, a teraz mam ich serdecznie dość [emoji14] życzę sobie drugiej ciąży bez takich objawów ;) Czytałam Was co 2 dzień, ale nie miałam sił na pisanie.
A więc wczoraj byłam na wizycie u gin, moja waga 97,4 więc spada ładnie (chociaż powód to brak jedzenia), mam nadzieję że jak zacznę jeść normalnie to nie wypali waga w kosmos.. Dzidzia pięknie rośnie, ma 5 cm, widziałam jak ruszała rączką, nóżki miała skrzyżowane no i słyszałam najcudowniejszy dźwięk- dźwięk serduszka mojej kruszynki :). W poniedziałek mam USG genetyczne.

Mimi, na tym etapie ciąży waga którą masz to wielki sukces :D po porodzie będzie Cie dużo mniej niż przed ciążą :)

agunia bąbelek piękny :D oczy do zakochania :D no i Twoja figura też niczego sobie :)
Zuza mały przesłodki, taka kruszynka na tle tego leżaczka:)

Ka trzymam mocno kciuki :D
Ojejku ale Cię męczy [emoji54]

hchy43r8h8l5x99d.png

Ta lekarka ma bardzo dobre opinie i specjalizuje się w cukrzycy ciążowej. Właśnie pod takim kątem szukałam lekarza. Moja znajoma do niej chodziła i sobie chwaliła ja. Ja wiem że mój organizm czasami działa na odwrót niż leczenie które się stosuje

To słuchaj się jej i będzie dobrze.
Wiem, ze to jest męczące ale już niedługo....

hchy43r8h8l5x99d.png

Szafirek, oby już było lepiej, mam nadzieję, że kolejne tygodnie będą lżejsze [emoji4]

Dziewczyny, dzięki za wszystkie kciuki - śniło mi się, że byłam.na usg i była fasolka. Wstaję rano a tam początki @[emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Szafirek, oby już było lepiej, mam nadzieję, że kolejne tygodnie będą lżejsze [emoji4]

Dziewczyny, dzięki za wszystkie kciuki - śniło mi się, że byłam.na usg i była fasolka. Wstaję rano a tam początki @[emoji23][emoji23][emoji23]

O masz [emoji2]

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry