reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Witajcie :)

Chyba wracam do żywych (obym nie zapeszyła!!). Po prawie 2 tygodniach wymiotów po 10-15 razy dziennie, braku sił, energii oraz zadyszce w drodze do WC dziś czuję się jak człowiek. Wczoraj wymiotowałam tylko raz i zjadłam pierwszy raz obiad od daaawna.. Tak bardzo czekałam na "objawy ciąży" i modliłam się o nie, a teraz mam ich serdecznie dość :p życzę sobie drugiej ciąży bez takich objawów ;) Czytałam Was co 2 dzień, ale nie miałam sił na pisanie.
A więc wczoraj byłam na wizycie u gin, moja waga 97,4 więc spada ładnie (chociaż powód to brak jedzenia), mam nadzieję że jak zacznę jeść normalnie to nie wypali waga w kosmos.. Dzidzia pięknie rośnie, ma 5 cm, widziałam jak ruszała rączką, nóżki miała skrzyżowane no i słyszałam najcudowniejszy dźwięk- dźwięk serduszka mojej kruszynki :). W poniedziałek mam USG genetyczne.

Mimi, na tym etapie ciąży waga którą masz to wielki sukces :D po porodzie będzie Cie dużo mniej niż przed ciążą :)

agunia bąbelek piękny :D oczy do zakochania :D no i Twoja figura też niczego sobie :)
Zuza mały przesłodki, taka kruszynka na tle tego leżaczka:)

Ka trzymam mocno kciuki :D

reklama
Ja juz jestem na końcówce wytrzymałości. Insulinę biorę od jakiegoś 17.07 a dalej nie jest unormowana. Ta diabetolog mega cierpliwa jest i mówi spokojnie. Ale po co biorę insulinę skoro cukry mam takie jak bez niej? To wszystko przecież dla organizmu mojego i maleństwa na pewno jest odczuwalne...
Już nie mówię o tym ze tyle lekow nigdy w życiu nie brałam...
To chyba jakiś dzień bo ja też mam jakiegoś doła...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana bez insuliny na pewno mialabys jeszcze wyższe. Insulina jest bezpieczna na dzidzi więc się nie martw. Nie ma w twojej okolicy innego diabetologa? Może ta się słabo zna....

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi, 1kg to tyle co nic :) a lekarka co mówi na wagę? I tak coś czułam, że maleństwo jeszcze się nie pokaże :)

JK, już niedługo, to 6,5 tygodnia szybko zleci i mam nadzieję, że niedługo zapomnisz o insulinie i cukrach...

Colorado, rozumiem Cię, masz prawo być zdołowana. Mam nadzieję, że zaraz zaczniesz kolejny cykl.

Dobranoc dziewczynki, śpijcie dobrze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Lekarka mówi ze to dobry wynik. Ze nie tyje dużo. No ale wiadomo ze by się chciało mniej [emoji23] ah my kobiety [emoji5]

hchy43r8h8l5x99d.png

Ta lekarka ma bardzo dobre opinie i specjalizuje się w cukrzycy ciążowej. Właśnie pod takim kątem szukałam lekarza. Moja znajoma do niej chodziła i sobie chwaliła ja. Ja wiem że mój organizm czasami działa na odwrót niż leczenie które się stosuje

@Mimi2330 a może idź do innego lekarza na usg? Byłaś u kogoś innego? Może tu sprzęt kiepski czy lekarz słabiej ogarnia. Nie wiem. Może warto spróbować. Ja bym nie wytrzymała tyle czasu w niewiedzy [emoji16] [emoji16] [emoji3]

m3sx3e3k25iia4nv.png
W sumie to szkoda mi kasy. Wrzesień mam mega napięty finansowo. Nawet niewiem czy podolam. ...

Byłam na usg polowkowym na innym sprzęcie i ta sama sytuacja [emoji4]

hchy43r8h8l5x99d.png

Witajcie :)

Chyba wracam do żywych (obym nie zapeszyła!!). Po prawie 2 tygodniach wymiotów po 10-15 razy dziennie, braku sił, energii oraz zadyszce w drodze do WC dziś czuję się jak człowiek. Wczoraj wymiotowałam tylko raz i zjadłam pierwszy raz obiad od daaawna.. Tak bardzo czekałam na "objawy ciąży" i modliłam się o nie, a teraz mam ich serdecznie dość [emoji14] życzę sobie drugiej ciąży bez takich objawów ;) Czytałam Was co 2 dzień, ale nie miałam sił na pisanie.
A więc wczoraj byłam na wizycie u gin, moja waga 97,4 więc spada ładnie (chociaż powód to brak jedzenia), mam nadzieję że jak zacznę jeść normalnie to nie wypali waga w kosmos.. Dzidzia pięknie rośnie, ma 5 cm, widziałam jak ruszała rączką, nóżki miała skrzyżowane no i słyszałam najcudowniejszy dźwięk- dźwięk serduszka mojej kruszynki :). W poniedziałek mam USG genetyczne.

Mimi, na tym etapie ciąży waga którą masz to wielki sukces :D po porodzie będzie Cie dużo mniej niż przed ciążą :)

agunia bąbelek piękny :D oczy do zakochania :D no i Twoja figura też niczego sobie :)
Zuza mały przesłodki, taka kruszynka na tle tego leżaczka:)

Ka trzymam mocno kciuki :D
Ojejku ale Cię męczy [emoji54]

hchy43r8h8l5x99d.png

Ta lekarka ma bardzo dobre opinie i specjalizuje się w cukrzycy ciążowej. Właśnie pod takim kątem szukałam lekarza. Moja znajoma do niej chodziła i sobie chwaliła ja. Ja wiem że mój organizm czasami działa na odwrót niż leczenie które się stosuje

To słuchaj się jej i będzie dobrze.
Wiem, ze to jest męczące ale już niedługo....

hchy43r8h8l5x99d.png

Szafirek, oby już było lepiej, mam nadzieję, że kolejne tygodnie będą lżejsze [emoji4]

Dziewczyny, dzięki za wszystkie kciuki - śniło mi się, że byłam.na usg i była fasolka. Wstaję rano a tam początki @[emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Szafirek, oby już było lepiej, mam nadzieję, że kolejne tygodnie będą lżejsze [emoji4]

Dziewczyny, dzięki za wszystkie kciuki - śniło mi się, że byłam.na usg i była fasolka. Wstaję rano a tam początki @[emoji23][emoji23][emoji23]

O masz [emoji2]

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry