reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Dziecko pozostaje dzieckiem z niepotwierdzona płcią. Podobno przyjdzie na to czas jak się przekreci głową W dół.... ehe....
Zaskoczyła mnie dziś i podała wagę. Podobno maleństwo waży już ok 1300g [emoji178]
Mam zalecone żelazo 2×1tabl aby nie dopuścić do anemii
Nospe 3×1tabl magnez 3×2tabl i dalej duphaston.
Szyjka podobno trochę zmiekla co jej się nie spodobało.
Boję się tak lykac nospe ale chyba nie mam wyjścia....

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Ja sie anemii nie mogę pozbyc;( biorę cały czas tardyferon i dalej wyniki za niskie... Więc anemia nadciśnienie i cukrzyca... dobrze że jeszcze 6.5 tygodnia...
W ogóle zaczynam mieć dość diety bo wyniki cukrów nadal za wysokie... Jutro znowu diabetolog...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Nic nie mów o diecie.... ja powoli podupadam i podjadam.... eh niby wiem ze mi powinnam A jednak jem słodkie.... :/ moja kazała mi dziś jeść vase na śniadanie zamiast chleba jeśli mam za wysoki cukier rano....
Masakra :D

hchy43r8h8l5x99d.png

Ka, w dołek wpadłam... Okresu dalej nie mam, a jest 38 dc, na własną rękę przez ostatnie trzy dni brałam duphaston na wywołanie, jutro pierwszy dzień odstawienia, może uda się wywołać... Jak nie, to już do gina pójdę... I jak to przy hormonach... Rozstrój nerwowy... Denerwuję się, bo to wszystko opóźnia następny cykl starań... [emoji17] A dodatkowo denerwuje mnie świadomość faszerowania się tymi wszystkimi lekami [emoji17] nawet nie mogę zmobilizować się do endokrynologa umówić wizytę, bo wiem, że będzie nalegał na dalszą redukcję wagi, a teraz to to jest ostatnia rzecz, na jaką mam ochotę...

Mimi, będzie dobrze [emoji11] 1 kg to nawet od wody może być, ja przed @ potrafię nawet 2 kg przybrać... A co dopiero w stanie błogosławionym [emoji4]
A dzidzia w końcu zrobi coming out, jak nie metaforycznie, to dosłownie [emoji11]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Nic nie mów o diecie.... ja powoli podupadam i podjadam.... eh niby wiem ze mi powinnam A jednak jem słodkie.... :/ moja kazała mi dziś jeść vase na śniadanie zamiast chleba jeśli mam za wysoki cukier rano....
Masakra :D

hchy43r8h8l5x99d.png
Ja juz jestem na końcówce wytrzymałości. Insulinę biorę od jakiegoś 17.07 a dalej nie jest unormowana. Ta diabetolog mega cierpliwa jest i mówi spokojnie. Ale po co biorę insulinę skoro cukry mam takie jak bez niej? To wszystko przecież dla organizmu mojego i maleństwa na pewno jest odczuwalne...
Już nie mówię o tym ze tyle lekow nigdy w życiu nie brałam...
To chyba jakiś dzień bo ja też mam jakiegoś doła...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Jk, cierpliwości, jak lekarka uspokaja, to zaufaj jej i daj jej się prowadzić [emoji11] z tego co tu słodkie (przyszłe) mamy piszą, to trzeba czasu, żeby to opanować jako tako

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Mimi, 1kg to tyle co nic :) a lekarka co mówi na wagę? I tak coś czułam, że maleństwo jeszcze się nie pokaże :)

JK, już niedługo, to 6,5 tygodnia szybko zleci i mam nadzieję, że niedługo zapomnisz o insulinie i cukrach...

Colorado, rozumiem Cię, masz prawo być zdołowana. Mam nadzieję, że zaraz zaczniesz kolejny cykl.

Dobranoc dziewczynki, śpijcie dobrze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję bardzo za miłe słowa ale do laski to mi ze 40kg brakuje :p Teraz Michaś zjadł i postanowił sobie pogruchać przecież mama nie musi spać :p
Jk już niedużo Ci zostało spokojnie lekarka wie co mówi będzie dobrze pod koniec to chyba każda odpuszcza z dietą ,bo po byle czym cukru rosły wiem bo sama tak robiłam ;) Wczorajszy dzień chyba taki był bo ja też doła miałam. A co do ilości leków ja brałam 23.5tabletki dziennie.Wszystko idzie przeżyć dla maleństwa :)
Colorado nie zazdroszczę problemów z cyklem ale wizyta u lekarza będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.Bedzie dobrze głowa do góry :)
Mimi nie bój się brać nospe ja brałam od początku buscopan forte 3*1 a później nospe 3*1 a ja końcówce 3*2 .Twoje maleństwo ma charakterek ;) trzyma Cię w niepewności do ostatnich chwil Hehe gratuluję cierpliwości ;)

reklama
Zuza dam znać co kupimy. Przeznaczamy becikowe na wózek, tyle że już 3 raz nas odesłali z Mopsu i wymyślają co chwilę nowe dokumenty. Tym razem chcą moje pity 11 i zaświadczenie o dochodach netto. No i jeszcze mam napisać upoważnienie dla męża żeby mógł w moim imieniu położyć im papiery na biurko:realmad: Większej głupoty nie słyszałam. I tak zastanawiam się czy teraz sama tam nie pójdę ale prosto do kierownika czy naczelnika bo już mam dosyć.

Agunia nóżkę to Ty masz jak sarenka. Pozazdrościć. Moje udziska są olbrzyyyymie;). Oby Waszym pociechom szybko kolki minęły, łącze się z Wami w bólu.

Mimi waga Plus 10 kg w ciąży to nic. Tyle waży dziecko, wody plodowe, łożysko itp. 1kg to ja potrafię tygodniowo przytyć i to nie będąc w ciąży. Taka zdolna jestem;)

Jk toż to jesteście już na mecie;). Zostało tyle co nic, dasz rade:)

Colorado przykro mi, nerwy też nie pomagają. Ale jak tu się nie denerwować - nie da się. Trzymam kciuki za kolejny cykl.

Do góry