reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Mi test domowy superczuły wyszedł w 26dc i tego samego dnia pojechałam na betę i miałam 44,6. No ale każda z nas ma inaczej. Znam dziewczynę, której beta nie wyszła nawet w dzień spodziewanej @, bo jak się później okazało owulacja bardzo się przesunęła. Trzymam kciuki, może jest za wcześnie jeszcze :)

reklama
Szafirek, no ja to u mnie ciemno widzę. Ovu miałam między 15 a 17 dc. Ale zobaczymy w poniedziałek, staram się nie świrować, co ma być to będzie [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie, nie ma co swirowac. To dopiero 1 podejście :) mimo to kciuki cały czas trzymam :)

Ja chyba jutro wybiorę się na morfologie i tsh. Nie muszę być naczczo więc pójdę koło 10 to już nie będzie ludzi....

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej :)
Dopiero wczoraj wieczorem natknęłam się na to forum i od razu dziś postanowiłam napisać z prośbą, czy mnie też przyjmiecie do siebie? Takiego groszka? :-D I to dużego groszka...
Obecnie jestem w 25 tygodniu ciąży, moja waga startowa to 106 kg - masakra! No, ale nie po to tu jestem, żeby się użalać nad sobą :)
Ja przytyłam prawie 30 kg w krótkim czasie, bo okazało się, że mam niedoczynność tarczycy - teraz biorę prochy - euthyrox codziennie no i co drugi tydzień wizyta u endokrynologa. Ta tarczyca została wykryta u mnie jakiś miesiąc przed ciążą, wcześniej myślałam że to tycie to dlatego że zajadam stres w pracy - nie jadłam nic przez cały dzień a jak wracałam do domu 20 to się rzucałam na lodówkę normalnie. Pewnie i żarcie i tarczyca zrobiły swoje.
jakieś 3 lata temu schudłam 30 kg w 2,5 miesiąca - byłam na diecie Cambridge i ważyłam jak nigdy w życiu 70 kg - to były czasy :) I kilka miesięcy temu zaczęłam tyć... W sumie ja się jakoś źle nie czuję z moimi kilogramami, mój mąż - super zbudowany przystojniak też nigdy w życiu mi nic nie powiedział na ten temat - a raz ważę 70-80, raz 105- to się nazywa karuzela :)
To jest moje pierwsze dziecko, chociaż staraliśmy się jakiś rok (ale co to były za starania - mmmm :-D ). Lekarze wykryli u mnie endometriozę no i ta tarczyca i nie dawali żadnych szans - a tu proszę :) Bąbel rośnie aż miło :) Idę o 14 na usg - zobaczymy jak się tam Niunia rozwija - na każdym usg było wszystko ok. Wyniki badań też bardzo dobrze (biorę witaminki Femibion i kwas foliowy- w sumie długo biorę ten kwas...).
Ogólnie czuję się dobrze tylko często mam taką zadyszkę, jak parowóz się czuję :) Pewnie i kilogramy robią swoje i astma - bo mam dosyć ciężką.
Ufff - to tyle u mnie - boję się aż wejść dzisiaj na wagę - ostatnio było 112... Czyli +7 - dużo, ale co zrobić?
Pozdrawiam wszystkie mamuśki :)

Mi niestety siadła strasznie morfologia - ale podobno to się często zdarza w ciąży. Muszę brać jakieś dziwne lekarstwa i przeprosić się z buraczkami - bleee. Jeśli na kolejnej kontroli 15 listopada nadal będzie taka zła, to czeka mnie szpital. No trudno - płakać nie zamierzam, w sumie nic przyjemnego, ale będę miała pewność, że Maleńka będzie pod dobrą opieką (chyba... :sorry2: ) . Tak poza tym, rozwija się super - lekarz powiedział patrząc na jej brzuszek, że ma talię osy - a ja się tak spojrzałam i mówię - To chyba nie po mnie ;-) Najważniejsze że z nią wszystko ok - już się ustawiła główkowo, chociaż ja i tak raczej będę miała cesarkę przez astmę. W sumie to jeszcze nic pewnego - 11 listopada mam spotkanie z pulmunologiem który oceni czy cesarka czy naturalnie. Ja się trochę boję naturalnie, bo czytałam różne fora i w 80-90% przypadków jest tak, że kobietom z astmą każą rodzić naturalnie, te biedne kobity się męczą kilka ładnych godzin, po czym jak już matka jest sina i fioletowa a dziecko nie ma oddechu to szybko na cesarkę. Nie wiem czemu tak się boją...
Ja trochę się boję jak mi się będzie to na tym moim wielorybim ciele goiło - czytałam takie mrożące krew w żyłach opowieści że niejeden horror by powstał :)
Czesć Marysiu mam takie pytanie czy nie miałaś problemu z zajsciem w ciaze:( ja waże 99 :( jestem zdrowa badania mam w porzadku tylko tyle ze brak miesiaczki czasem mam :( . staram sie o dzidzie juz od lutego nie regularnie ale sie staram:( powiedz mi czy mialas jakis problem z zajsciem w ciaze

Czesc Dziewczyny
ciesze sie ze udało wam sie zajsc w ciaze. ja staram sie juz od lutego :( i nic .
waze 99kg przy 168 wzroscie.
badania mam w porzadku wszystko co sie da:( tylko tyle ze nie mam okresu . miesiaczkuje co 2-3 miesiace:(
robilam testy owulacyjne i z nich tez nic nie wyszło :( nie wiem co mam juz mysleć :(

Czesć Marysiu mam takie pytanie czy nie miałaś problemu z zajsciem w ciaze:( ja waże 99 :( jestem zdrowa badania mam w porzadku tylko tyle ze brak miesiaczki czasem mam :( . staram sie o dzidzie juz od lutego nie regularnie ale sie staram:( powiedz mi czy mialas jakis problem z zajsciem w ciaze
Sprawdzałaś prolaktyne? Ona bardzo często jest odpowiedzialna za brak miesiączki a przy wynikach poza norma jest problem z zajściem w ciążę?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Sprawdzałaś prolaktyne? Ona bardzo często jest odpowiedzialna za brak miesiączki a przy wynikach poza norma jest problem z zajściem w ciążę?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
kochana ja sie na tym nie znam ale z tego co mówia lekarze mam wszystko ok . zbili mi TSH na 2,0 iles tam....
ginekolog mi kazala schudnac staram sie:( ale nie wierze ze z moja waga tez nie moge zajsc w ciaze:(

Cześć Roza. Czasem to jedyne wyjście. Ja zaszłam po dwóch latach, dopiero jak schudłam. Nie ma reguły, a Ty się krótko starasz. Zobacz jakie miałaś zlecone badania, bo czasem lekarzom się po prostu nie chce sprawdzać i najprościej powiedzieć "schudnij".

reklama
Do góry