reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Lenka mnie podbrzusze i pachwiny bolą cala ciążę tylko raz mniej raz więcej :/

Colorado A co jesz np. Na drugie śniadanie i podwieczorek? Ja nigdy nie mam pomysłu i wtedy łapię byle co. A serek wiejski już się przejadl....

Agunia fajnie że misiek już lepiej :*

hchy43r8h8l5x99d.png
Mimi, ja na przekąski jem np. jogurty naturalne ze słonecznikiem albo pestkami dyni, warzywa pokrojone z jakimś hummusem albo inną pastą, soki warzywne itp. Staram się jeść mało co 3 h :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do cukru. Ja trzymam dietę a mimo to szaleje. Po posiłkach jest ok w normie. Ale nie mogę poradzić sobie z tym na czczo. Zwiększam dawkę insuliny wieczornej cukier rano wyższy( Ale zawsze w granicy 90-100). We wtorek idę na kontrolę więc może mi coś powie.
Dziewczyny mam pytanie od jakiegoś tygodnia po wysiłku typu spacer boli mnie przy chodzeniu w kroku. Do tego.stopnia ze ledwo chodzę a jak leżę to nie mogę sie przewrócić na bokli. Czy to jest normalne czy jechać z tym na izbe?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza, ale ten czas mija.. Dopiero jechałaś na porodówkę a tu już 3 tygodnie?! I jak ładnie rośnie maluch :)

Lenka mnie też bolało podbrzusze, chociaż od tygodnia już mniej. Bardziej kłuje od czasu do czasu gdzieś tam i czuję takie rozciąganie. A od wczoraj bolą mnie pachwiny- nie wiem czy to normalne ale podejrzewam, że też się coś rozciąga.

Szafirek, łooooo jakie pazurki
emoji4.png
dla mnie marzenie, nie umiem zapuścić ostatnio... Więc trzymam krótkie... A że mam paluchy jak serdelki ... No to przy takich krótkich są jeszcze bardziej serdelkowate...
Trafione w 10! ja też mam serdelki- mówię na nie parówki.. Są brzydkie i bez kształtu i właśnie to moja motywacja na długie paznokcie. Kiedy są dłuższe, palec wygląda nieco lepiej :D

agunia piękności :)

Dzień dobry ;)
Ja juz o 6.30 byłam na badaniach oczywiście pani nie trafiła w żyłę i obie ręce bolą...po 14bedą wyniki oby cukier i TSH były dobre.
Mnie też całą ciążę męczył ból podbrzusza zresztą do dziś jak ponoszę miśka to boli.
A to moje ośmiotygodniowe szczęście :)
Zobacz załącznik 818947
Super, A jak się zaokraglil :) jakie mleko mu dajesz?
Daj znać jak wyniki

hchy43r8h8l5x99d.png

Co do cukru. Ja trzymam dietę a mimo to szaleje. Po posiłkach jest ok w normie. Ale nie mogę poradzić sobie z tym na czczo. Zwiększam dawkę insuliny wieczornej cukier rano wyższy( Ale zawsze w granicy 90-100). We wtorek idę na kontrolę więc może mi coś powie.
Dziewczyny mam pytanie od jakiegoś tygodnia po wysiłku typu spacer boli mnie przy chodzeniu w kroku. Do tego.stopnia ze ledwo chodzę a jak leżę to nie mogę sie przewrócić na bokli. Czy to jest normalne czy jechać z tym na izbe?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Raczej normalne. Też tak mam . W nocy jak chce się przekręcić z boku na bok to czuję jak by mnie rozrywalo od środka :/

hchy43r8h8l5x99d.png

Kurde, dziewczyny, przekichane z tymi bólami

Mimi, ostatnio się zapuściłam i mało kiedy jem 5 posiłków, najczęściej 3-4. Na przekąski jadłam i dalej mi się zdarza jeść przede wszystkim soki (pół szklanki, jakiegoś porządnego, żadne nektary), danio, koktajle na mleku kokosowym (tym napoju z kartonu, nie z puszki) albo owsianym z owocami, jabłko albo orzeszków trochę (brazylijskie, włoskie, wszystko jedno). Orzechy są tłuste, zdrowe i bardzo sycą.

To, co mogę z całego serca polecić to strączki. Pasty kanapkowe z bobu, białej lub czerwonej fasoli, ciecierzycy, soczewicy... Niedość, że są pycha to sycą mega :) tak samo na obiad takie potrawki/curry z fasoli jakiejkolwiek, bobu, soczewicy.... Można sobie tego więcej przygotować i odgrzewać, zajadać z kefirem albo bez. Plus taki, że tam wrzuca się cynamon, kurkumę, kumin, to wszystko fajnie działa na trawienie i na cukier ponoć też :) ogólnie jestem fanką dań jednogarnkowych i kuchni hinduskiej :)

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

A i jeszcze wcześniej robiłam sobie taki pasztet z soczewicy, na przekąski kroiłam sobie taki grubszy plaster i zajadałam [emoji4]

reklama
Ka [emoji11] Robiłam, przed 14 będę mieć wyniki, mąż idzie bo ja jestem dziś nieciumata, muszę się z robotą odrobić, posprzątać jeszcze trochę, bo teściowa wpada ...[emoji44]a najchętniej to bym przespała dzisiejszy dzień. Jeśli coś udało nam się zmajstrować, to wyjątkowo mąż będzie wiedział pierwszy [emoji16][emoji16][emoji16]

Do góry