reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Jk na pewno ziemniaki, a jak ćwikła ze sklepu to tam jest masa cukru. Ja jadłam ziemniaki z wody, w całości i dramatu nie było. Ale to dwa malutkie maks.
Colorado ile bierzesz d3 Ja też na metforminie i mam brać d3, ale nie wiem ile.

reklama
Tak naprawdę muszę się nauczyć co jeść żeby było ok. Rano na cZczo 98. Zmierz sobie jeszcze przed śniadaniem bo ja jem 1.5h po wstaniu.. .

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Jk mi moja diabetolog nie kazała czekać ze śniadaniem tylko w miarę szybko jeść po wstaniu. A ty masz zaleconą dietę cukrzycową? Miałaś krzywą? nie masz suwaczka i nie pamiętam który masz tydzień ciaży.

Ja ten problem mam już kilka lat. Zanim zdiagnozowano mi gruczolaka przysadki to schudłam bardzo dużo i właśnie wtedy tak się nauczyłam. A teraz nie jestem w stanie zjeść wcześniej bo wymiotuje. Nie mam zleconej do końca Ale mam obserwować co jem i jaki mam cukier. W poniedziałek mam kontrolę z wynikami.mialam krzywa i wyniki na poziomie 80/160/170 chyba.
26 tc

To chyba będziesz mieć cukrzycę, wydaje mi się, ze wysoki ten cukier po. Bo na czczo dobry. Też miałam problem z jedzeniem rano, w ciazy sie zawzięłam i jadłam choćby odrobinę, ale teraz znowu jem dopiero koło 10. Napisz mi jeszcze ile d3 masz zalecone.

To musisz trzymać dietę. Ja mialam niższe wyniki i dwóch lekarzy stwierdziło ze to cukrzyca ciazowa.
Ja jem pół godziny po wstaniu A potem każdy kolejny posiłek co ok. 3 godZiny.
Jem łącznie 4-5posiłków. Nie chodzę głodna. Jem też owoce.
Jem chleb ale żytni, ryż brązowy, jem kasze, makaron ciemny, ziemniaki z wody. Bez sosów.
Bez keczupu.... czasem zjem trochę musztardy ale też nie powinnam.
Wydrukuj sobie tabelę z IG będzie Ci łatwiej. Choć to też na każdego inaczej dZiała. Bob o IG 80 w małej ilości nie podniósł mi znacząco cukru. Więc liczą się też porcje. ... lepiej mniej a częściej :)

hchy43r8h8l5x99d.png

Colorado, mi endo zaleciła jeść tak jak Ty piszesz i skrytykowała dietetyczkę u której ostatnio byłam, bo ta kazała jeść 4 porcje węglowodanów dziennie. Zwariować można. A skąd czerpiesz wiedzę? Masz jakąś stronę do polecenia?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

D3 biorę w jakimś zestawie witamin nie mam zleconych oddzielnie.ja ogólnie jem dość często. Owoce słabo bo boję sie alergii bo reaguje na alergię krzyżową. W sumie bezpieczne są dla mnie maliny jeżyny jagody i banany...bede próbować. Zobaczymy co po śniadaniu.. .

reklama
Do góry