reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

No właśnie jeszcze sie dobilam cukrem... godzine po obiedzie 184..

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja to sie boje o moj cukier ... Jutro mam wizyte...

Krzywej cukrowej nie zrobilam po 20min paw - nikt mnie juz do tego nie zmusi.
Z Lenka też podchodzilam 4x i za każdym razem zwymiotowalam ..

A jak mi w poradni przed wypiciem z palca zmierzyła to mialam 96 a norma ponoć do 92.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 28t1d [emoji594]

Witam wszystkie nowe dziewczyny!

Nie mogę Was czytać! Jedna nie tyje wcale, druga chudnie, trzecia przytyla tyle, co kot naplakal, a ja rosnę w najlepsze :D dajcie spokój, dziewczyny, nie schizujcie się tak wagą (i mnie przy okazji), wszak idzie o to, żeby dziecko było zdrowe i my razem z nim :)

U mnie taki upał, że dzisiaj wyjrzalam z domu tylko na chwilę... Ale dzień mimo wszystko aktywny i na nogach. Pochwalilam się ostatnio komuś, że prawie nic nie puchne, a jak pod wieczór zakładałam sandały, to było mi w nich ciasno... A jak kucalam pod prysznicem, to miałam wrażenie, że skóra na lydkach mi pęknie. Czyli mnie to jednak nie ominie.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Xbumx - ślicznie wyglądasz, jak wszystkie tutaj - po raz kolejny powiem. Życzyłabym sobie, serio, tak dobrze wyglądać w ciąży :) Skąd jesteś dokładniej?? :) Ja też ze śląska, Jaworzno dokładniej.

Mam pytanko do kobitek, które brały duphaston po clo, też miałyście tak przeogromną chęć jedzenia? Najchętniej obłożyłabym się jedzeniem i szamała bez przerwy :-( jak tak dalej pójdzie to w tydzień zniwecze dwumiesięczny wysiłek :-(

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Xbumx - ślicznie wyglądasz, jak wszystkie tutaj - po raz kolejny powiem. Życzyłabym sobie, serio, tak dobrze wyglądać w ciąży :) Skąd jesteś dokładniej?? :) Ja też ze śląska, Jaworzno dokładniej.

Mam pytanko do kobitek, które brały duphaston po clo, też miałyście tak przeogromną chęć jedzenia? Najchętniej obłożyłabym się jedzeniem i szamała bez przerwy :-( jak tak dalej pójdzie to w tydzień zniwecze dwumiesięczny wysiłek :-(

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie okolice bliskie Katowic [emoji4]
Ja mialam udany cykl stymulowany CLO , potem duphaston do 20tc i czulam sie normlanie [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]

Witam wszystkie nowe dziewczyny!

Nie mogę Was czytać! Jedna nie tyje wcale, druga chudnie, trzecia przytyla tyle, co kot naplakal, a ja rosnę w najlepsze :D dajcie spokój, dziewczyny, nie schizujcie się tak wagą (i mnie przy okazji), wszak idzie o to, żeby dziecko było zdrowe i my razem z nim :)

U mnie taki upał, że dzisiaj wyjrzalam z domu tylko na chwilę... Ale dzień mimo wszystko aktywny i na nogach. Pochwalilam się ostatnio komuś, że prawie nic nie puchne, a jak pod wieczór zakładałam sandały, to było mi w nich ciasno... A jak kucalam pod prysznicem, to miałam wrażenie, że skóra na lydkach mi pęknie. Czyli mnie to jednak nie ominie.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie ważne by maluszek byl zdrowy ! [emoji4]
Po porodzie moze to spalimy ....

Ja z Lenka zaczynalam ciąże z wagą 60kg , przytylam w ciąży 37kg !! Dodam ze od 32tc lezalam do końca w szpitalu - mala urodzona w 38/39tc i najgorzej przytylam ...
Po porodzie wpadlam z depresji w depresje , a jak sie juz lepiej czulam to nie myslalam o tym by schudnac ... A po 2 latach w pol roku przy luteinie mi tez przybyło z 5kg i waga poszła w górę ...
Od grudzień*styczeń wzielam sie za ćwiczenia i zaszlam w ciąże ooo , to tak jeszcze ode mnie

Witajcie. Jak zawsze zwracam sie do Was z pytaniem. Jeżeli ważny 100kg wzwyż ile powinniśmy przytyć w ciąży? Ja jestem w 26tc i trzymam ta sama wagę od początku ciąży. A mam wrażenie że przytulam z 10kg. Byłam dziś u diabetologa bo mam cukier w górnej granicy i powiedział mi że muszę przytyć.. . A ja naprawdę sobie nie żałuję. Ruszać wiecej też sie nie ruszam... trochę jestem zmartwiona.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Niby mówią że z taką waga nie powinno się przytyć w ogóle Ale ja myślę że max 10kg

hchy43r8h8l5x99d.png

Ja to sie boje o moj cukier ... Jutro mam wizyte...

Krzywej cukrowej nie zrobilam po 20min paw - nikt mnie juz do tego nie zmusi.
Z Lenka też podchodzilam 4x i za każdym razem zwymiotowalam ..

A jak mi w poradni przed wypiciem z palca zmierzyła to mialam 96 a norma ponoć do 92.

Kup sobie glukoze cytrynową. Smakuje jak lemoniada

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry