reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Wiem wiem wiem... będzie ciężko zobaczymy co z tego wyjdzie

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie mam ponoc cukrzycy...
Powiedział , ze wyniki w normie glukoza naczczo jeszcze mniejsza niz na początku ...
Ogólnie mam 8.5kg na plusie od początku ciąży, wiec mam 95kg.

Za tydzień w czwartek mam podgląd małego [emoji170]

Musze ciśnienie mierzyć 5x dziennie - bo jak bedzie znow skaczące jak z Lena to znow musi mi zwiększyć ostatecznie leki .

Szyjka ponoć ok , dobrze uformowana.

Małego serduszko ładnie bije [emoji170]

Powiedział nam , ze max jeszcze 10 tygodni przed nami, jak nie mniej [emoji38]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 28t2d [emoji594]

Dzień dobry:) My dziś pospaliśmy do 9;)
Inka super zakupy:* Też jestem ciekawa ceny monitora oddechu?
Ajaj,faktycznie wysoki ten cukier,a Ty Mimi widzę że okiełznałaś bestię;)
Moja cukrzyca jest jakaś dziwna...Jem sporo nabiału,piję mleko i cukier nie skacze;) A wczoraj też miałam puree,w dodatku podrasowane żółtym serem;) I cukier oki;)
XBumx a jaka szacowana waga maluszka?Boi się lekarz że Mikołaj będzie za duży czy chodzi o Ciebie?Ja mam nadzieję,że już w przyszłym tygodniu przytulę synka:* Chociaż jestem śmiertelnie przerażona,to chcę mieć poród za sobą.Niech tylko zaczeka aż starszy brat będzie u dziadków na działce:)

Wiem wiem wiem... będzie ciężko zobaczymy co z tego wyjdzie

Pamiętaj o dziecku. Wysokie cukry przenikają przez lozysko. Twój organizm sobie z nimi poradzi ale malenstwa nie... chyba nie chcesz zafundować od pierwszych dni choroby dziecku. Mnie tak nastraszyla lekarka ze się mega trzymam. Ja zarloczny pochłaniacz słodyczy.... teraz nic słodkiego .... ostatnio jak mi się bardzo chciało to zjadłam serek wiejski z 3 łyżeczkami dżemu niskoslodzonego.

hchy43r8h8l5x99d.png

xBUMx znam ten problem z ciśnieniem. Brałam dopegyt dwie tabletki dziennie, ale oprócz tego bardzo pomógł mi sok z aronii i buraki - obniżają cisnienie. Sok z aronii piłam 2 razy dziennie po 50 ml pół godziny przed posiłkiem. Z 3 buraków robiłam sok, dodawałam 1 jabłko i 2 marchewki- wychodziła mi z tego szklanka. Ale teraz nie mogę patrzeć na buraki (przerobiłam ich 20 kg - no ale czego się nie robi dla dziecka)

Zuza nie Miki rośnie książkowo hehe [emoji4]
U mnie porod z Leną zakończył się cięciem - wiec mam możliwość wyboru tak czy siak czy chce sn czy cc.
+ mialam w ciąży z Lena nadciśnienie i od 32tc lezalam w szpitalu.
Ale wywoływali mi dopiero w 38/39tc , najpierw foleyem gdzie dostalam krwawienia - a na drugi dzień oxy - gdzie malej tętno spadało dlatego cięcie było.
A przy cięciu okazało sie , ze mala miala łożysko przetarte i wody z krwią, wiec dzieliło nas troszkę od tragedii... - wiec teraz lekarz sam powiedział bo on akuat robił mi cięcie , ze dla bezpieczeństwa z powodu nadciśnienia ktore znow mam i jest skaczce pomimo brania leków , ze wzgledu na to ze mialam juz cięcie - proponuje mi 2 cc.
Więc się zgodzilam, choć cc wspominam tragicznie - nie wiem czy chcialabym znow przeżywać jakieś wywołania itp...

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]

Dzień dobry:) My dziś pospaliśmy do 9;)
Inka super zakupy:* Też jestem ciekawa ceny monitora oddechu?
Ajaj,faktycznie wysoki ten cukier,a Ty Mimi widzę że okiełznałaś bestię;)
Moja cukrzyca jest jakaś dziwna...Jem sporo nabiału,piję mleko i cukier nie skacze;) A wczoraj też miałam puree,w dodatku podrasowane żółtym serem;) I cukier oki;)
XBumx a jaka szacowana waga maluszka?Boi się lekarz że Mikołaj będzie za duży czy chodzi o Ciebie?Ja mam nadzieję,że już w przyszłym tygodniu przytulę synka:* Chociaż jestem śmiertelnie przerażona,to chcę mieć poród za sobą.Niech tylko zaczeka aż starszy brat będzie u dziadków na działce:)
Jejku to już tak blisko... :) mam nadzieję ze poród pójdzie sprawnie ;* A jak się czujesz?

No ja się przestraszylam żeby dziecko potem nie miało problemu.... dam radę....

hchy43r8h8l5x99d.png

Pamiętaj o dziecku. Wysokie cukry przenikają przez lozysko. Twój organizm sobie z nimi poradzi ale malenstwa nie... chyba nie chcesz zafundować od pierwszych dni choroby dziecku. Mnie tak nastraszyla lekarka ze się mega trzymam. Ja zarloczny pochłaniacz słodyczy.... teraz nic słodkiego .... ostatnio jak mi się bardzo chciało to zjadłam serek wiejski z 3 łyżeczkami dżemu niskoslodzonego.

hchy43r8h8l5x99d.png
Wiem mam świadomość. Najgorzej jest sie wydrążyć później już chyba z górki.. .

xBUMx znam ten problem z ciśnieniem. Brałam dopegyt dwie tabletki dziennie, ale oprócz tego bardzo pomógł mi sok z aronii i buraki - obniżają cisnienie. Sok z aronii piłam 2 razy dziennie po 50 ml pół godziny przed posiłkiem. Z 3 buraków robiłam sok, dodawałam 1 jabłko i 2 marchewki- wychodziła mi z tego szklanka. Ale teraz nie mogę patrzeć na buraki (przerobiłam ich 20 kg - no ale czego się nie robi dla dziecka)

Ja biorę dopegyt już 3x dziennie po 2tabl ... A mi dalej skacze...
Z Lenka skonczylam na 4x2.

I tylko w ciąży te ciśnienie takie jest.

Ja pije dziennie 1 szklankę z soku z grejfruta świeżo wyciskanego bo tez niby obniża itp.
No ja burakow zbytnio nie lubie [emoji52] jedynie jak moja mama sama robi takie do obiadu.

reklama
Do góry