reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dzien dobry!

ja dzisiaj mialam bardzo intensywny dzien z rana musialam pozalatwiac sprawy na miescie na 10:30 bylam na wizycie u ginki, nie badala mnie dowcipnie, posluchalam tylko serduszka, bilo jak dzwon, macica rosnie , przychylila sie do mojej propozycji i dala mi zastrzyki zapobiegawczo raz w tygodniu, pytalam o moje bolace spojenie to powiedziala ze niestety to sie wszystko rozchodzi i moze byc gorzejPytalam o szyjke bo u mnie na marcowkach ostatnio byla bardzo ozywiona dyskusja na temat tego czy np jak zakaldam luteine dowcipna to czy powinnam pod palcem wyczuc szyjke czy nie bo ja uwazalam ze im jest wyzej nie jestem w stanie jej dotknac tym lepiej a u mnie dziewczyny jakos tak tlumaczyly ze wychodzilo ze powinnam wyczuwac ja pod palcem ....i wyszlo na moje usg mam 14 stycznia i to bedzie te po 30 tc ale zwykle bo oni nie maja wypasionego usg. Wogle bylam zdziwiona bo myslalam ze mnie bedzie ustawiac ze mam diete ostra stosowac w zwiazku z ta glukoza a ona nic :szok:. Za to na wadze mam 99 kg brr
poza tym mialam dzisiaj prezentacje thermomixa i jestem szczesliwa posiadeczka tego cudenka. Musze zrobic reorganizacje w kuchni i zaczynam pichcic.

reklama
witam
przeczytałam sporo postów z tego tematu. i troche mnie pocieszyłyście. jestem w 26tc. przed ważyłam 99kg przy 172cm. do 22tc nic nie przytyłam, a teraz sie zaczeło. najpierw dostałam strasznej zgagi i automatycznej żeby jakos to przetrwać zaczełam cześciej jesć ( dalej nie przejadając sie) przez 2 tyg przytyłam 4kg. już sie baąłm że sie zaczyna zatrucie ciażowe,ale brak białka w moczu to wykluczył. maja gin mówi ze sie dziecko upomniało o swoje. powiedziała ze moge controloc, co mi pomogło. ale został wściekły apetyp z którym walcze. przez następne 2tyg przytyłam jeszcze 1kg. czyli teraz jestem 104kg. przy tym mam wrażenie że zatrzymuje wode (widze szczególnie w palcach u rak, stopach). troche mnie to przeraża, co bedzie dalej. niewiele mi brakje do tych 8kg max, a tu przeciez jeszcze trzy mieisące przede mną.

Ostros witaj to ty tez jestes marcoweczka tak jak ja, na kiedy masz termin?

ja startowalam z waga 94-94,5 kg tak mam wpisane w karcie i do tej pory calkiem niezle mi szlo ale mysle ze weszlysmy w taki moment ze dziecko teraz nabiera masy bo mis ie tez w ostatnich dwoch tygodniach przytylo 2 kg :angry:. Dobrze gadac ze powinnysmy sie ograniczyc teraz i jest dietetycznie ale mi sie tez apetyt zwiekszyl i robi sie coraz trudniej, no coz jakos damy rade i jak przytyjemy wiecej niz te 8 kg to mysle ze swiat sie nie zawali. Zapraszam cie na watek marcowek jest nas sporo albo odzywaj sie tu jak masz ochote :-)

czesc dziewczynki :)

nas na Mazowszu orkan oszczędził i żadnych strat nie ma... czas mi szybko mija, przygotowania do Świąt się zaczęły, a ciążowo zaraz 11 tydzień.

wczoraj byliśmy na badaniu i USG :) pokazałam badania krwi, wszystko OK :)

Fasola ma 3 cm i skacze jak szalona :) obroty dookoła i machanie rączkami i nogami :) serduszko ładnie bije, tętno super, jednym słowem ciąża idealna :)

w sobotę 21 grudnia mamy test Pappa i ogólnie USG na lepszym aparacie :) nie mogę się doczekać :)

hej marcia
ja mam termin na 20tego. mnie sie dopiero zaczyna 27tc w poniedziałek. jak tak na spokojnie mysle to fakt ,jak przytyje 11kg to też sie świat nie zawali. dla poprawienia humoru już sobie obiecałam że jak bedę juz mogła to ide do dietetyka. cos musze zrobić z ta moja pupa;-)

Cisza u nas chyba dziewczyny swieta szykuja:-) u mnie jakos leci brzucho rosnie wczoraj mialam 117 cm na wysokosci pepka :szok: Moj maly jakis malo ruchliwy jest , rusza sie ale zeby jakos tak specjalnie aktywnie to niekoniecznie

Marcia może jeszcze ma dużo miejsca więc tak tego nie odczuwasz.
A u mnie beznadzieja... Beta w 26 dc wyszła poniżej 0,1; od gina dostałam leki na wstrzymanie krwawienia, tydzień minął od kontroli a ja dopiero dziś mam czysty papier przy podcieraniu. Coś mu się moje endometrium nie podoba, we wtorek robię cytologię i zanim się wszystko unormuje to pewnie kilka cykli minie... Niedługo będzie pół roku jak się staram o drugie dziecko, ehh. Ale... Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Może schudnę jeszcze z 5 kg przed ciążą :-p

reklama
Witajcie:)
Lisica to będzie dopiero pół roku:) głowa do góry i a kilogramy w dół hihi. A tak z drugiej strony to rozumiem, bo ja doczekałam 30 bezowocnych cykli... ale finał był słodki:)
Marcia ja skończyłam ciążę na 120 cm w najszerszym obwodzie:)
U nas święta trochę samotne będą, bo rodzina daleko i brak możliwości pojechania. A tu zupełnie sami na tym końcu świata. No i totalny brak pomysłów na prezenty...

Do góry