reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ania ani mnie nie strasz... Ja to przeżywam bo z pierwszą ciążą nie miałam takich problemów. Ale co ma być to będzie :-)
U nas święta tradycyjnie w rozjazdach - chwilę u moich rodziców i chwilę u teściów. W pierwszy dzień świąt robię urodziny synkowi.

reklama
Lisica ja tez z pierwsza ciaza nie mialam problemow ani z zajsciem ani z donoszeniem, w druga ciaze tez zaszlam szybko drugi czy trzeci cykl i stracilam a teraz staralismy sie chyba 11 cykli jak widac nie ma reguly ale najwazniejsze sie nie poddawac i szukac dobrych stron jak np ze wezmiesz sie za kilogramy :-)

Dzień dobry wszystkim:)
Lisica ja nie straszę:) po prostu no stres i jak marcia pisze co ma być to będzie.
Co do tych kilogramów to ja nie wiem o co u mnie chodzi. Cieszę się, że chudnę- może nie jest to szał ale pare kilo zleciało. Dziwi mnie tylko dlaczego jak się odchudzałam i pilnowałam z jedzeniem to znikomy był efekt, a teraz bez żadnych diet- a nawet ze słodyczami w menu- waga spada. Pomału ale jednak w dół. Czyżby ciąża mnie wreszcie uregulowała? Czy jednak stres zaczął działać odchudzająco?
Najbardziej mnie cieszą miny znajomych jak zdziwieni pytają co robię, że chudnę hihi. A ja na to, że nic nie robię:) Oby ten stan trwał tak jeszcze z 10 kg chociaż:)
Miłego dzionka dziewczynki.

Witam popoludniowo!

ja dzisiaj probuje sprzatac i juz sie umeczylam i odpoczywam. Bylam w lidlu z mezem i cora i tak sobota mija....
dziewczyny ktore byly w ciazy albo sa juz w zaawansowanej ciazy...jak odczuwalyscie ruchy swoich dzieciaczkow? Chodzi mi o to ze ja sie caly czas denerwuje ze ten moj maly za malo sie rusza za delikatne sa te ruchy itd. Najpierw to bylo tlumaczenie ze maly ma duzo miejsca jeszcze i moge nie zawsze czuc jak sie rusza, potem byl taki moment ze dosc intensywnie brykal i jak tylko dotykalam brzucha to byl kopniak a teraz im bardziej zaawansowana ciazy tym te kopniaki sa jakies takie delikatniejsze, wiekszosci to tak mi brzuch faluje i nie wiem czy poprostu mam spokojnego malca, czy moj tluszcz amortyzuje te kopniaki czy jest cos nie tak........jak myslicie?

Hej dziewczyny . Czy to mozliwe ze w 17t.c moge poczuc obecnosc dzidzi w brzuszku . Ruchy to raczej nie ale uczucie jakby pod zebra mi cos wlazilo. Jak sie macam w tym miejscu to cos tam wyczowam

hej :)

u mnie spokojnie minął tydzień... choc w pracy sajgon i wigilia firmowa i inne atrakcje... za to dziś się wyspałam :) do 10 :) mąż podał śniadanie do łózka, pokręciłam się i koło 13 znowu poszłam spać i pociągnęłam do 18 :cool2::cool2::cool2: a co, wolno mi :)

Katarinka pewnie ..korzystaj:-D

Anuha mozliwe jest czucie ruchow w 17 tc ale raczej u wielorodki ale raczej nie tak ze cos bys wyczula pod reka....dziecko jest jeszcze stosunkowo male i ma duzo miejsca do fikania...tak mi sie wydaje.

reklama
Anuha chyba raczej nie, przeciez nie plywa sobie luzem w jamie brzusznej tylko jest w worku owodniowym moze tak cos poprostu. U mnie na marcowkach raz dziewczyna sie wystraszyla bo siadala i cos poczula jakby pod zebrami i jak sie zginala to cos chrupnelo i sie zastanawiala czy to mogla byc np raczka dziecka ale oczywiscie to nie byla raczka ani inna czesc dziecka takze spokojnie. Wiesz macica sie powieksza, dno macicy idzie ku gorze co tez nie jest bez znaczenia dla naczysz narzadow wew.krore musza zrobic jej miejsce ...

Do góry