reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej dziewczynki ja wczoraj byłam u gina i z ciążą wszystko ok maluszek ma już15mm serduszko biło głośno i wyraźnie, jestem w 8tc a termin na 15 lipiec. Moja waga 96kg.

reklama
Witam wieczornie!

wspolczuje wymiotujacym ja z tych nie hawtujacych:-D

Dorota gratuluje udanej wizyty to ty z klaczkiem na tym samym etapie.

cholera a ja wam powiem ze teraz jak powinnam trzymac diete to tak mi ciezko i ciagle cos podjadam jest gorzej niz na poczatku a tu jeszcze swieta za pasem, chociazby z tego powodu powinnam przyfolgowac z jedzeniem zeby potem moc troszke poszalec :tak:

i ja również wieczornie witam
ja tez z tych nie haftujacych, nie dolega mi nic, ani mdłosci, ani wymiotów, ani wrazliwosci na zapachy...nic zero
jedynym objawem sa rosnace i bolące cycki...o matko...mogłyby juz przestac
ja wczoraj tez byłam na wizycie...wg usg wiek ciazy 8w4d wg OM 8w5d wiec wszystko sie zgadza, maluszek ma 20 mm
za 3 tygodnie mam zgłosic sie na wizyte na usg prenatalne
wczoraj tak patrzyłam i patrzyłam i na tym usg jakos nie mogłam znaleźć rączek, ani nóżek...i jakas "dziura w głowie", kurcze cos nie mam wyobraźni chyba.... no juz potem pokombinowałam troche no jakos wypatrzyłam te kończyny :-) wklejam foto malucha dla e-cioć :-)

9 tyg.jpg9 tydzi.jpg

Załączniki

• 9 tyg.jpg
    9 tyg.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 74
  • 9 tydzi.jpg
    9 tydzi.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 81
  • 9 tydzi.jpg
    9 tydzi.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 73
Ostatnia edycja:
ale tu cisza od wczoraj..... dzień dobry
słuchajcie mam pytanie powiedzcie mi kochane bo mój profesorek powiedział mi ze chciałby jeszcze abym przyjechała do niego na badania prenatalne czyli za 3 tygodnie, a potem moge juz prowadzic ciaze u siebie, no i ze chcialby mnie zobaczyc potem jeszcze w 20 tygodniu, no i teraz moje pytanie do Was, czy cos sie bada w 20 tyg. cos sie wtedy zmienia z ciaza? dlaczego 20 tydzień?

Tzw. polowkowe - wtedy bada sie WSZYSTKO! Wszystkie narzady wewnetrzne, proporcje dlugosci tulowia i konczyn, przeplywy, serduszko w ogole... To USG trwa dosc dlugo i oglada sie dzieciatko jak konia przed zakupem. ;-) No, w zeby sie nie patrzy. :-D Polowkowe USG jest bardzo, bardzo fajne. Profesorek chce sprawdzic czy z dzidzia jest ok - widac ze sie gosc stara.

Dokladnie tak .... Od 20-24 ja mam wizyte w prywatnej klinice na 3D anatomy scan . Bedzie mnie to slono kosztowac ale w Irlandii to jedyna opcja aby sie dowiedziec czy dziecko nie ma wad wrodzonych czy rozwija sie prawidlowo itd. A I o plec dziecka. O plec dzidzi moge sie dowiedziec wczesniej ale to kolejny wydatek w prywatnej klinice gdyz szpital tutaj nie chce mowic czy maja zakaz o tym czy to chlopiec czy dziewczynka...

też polecam połówkowe u dobrego specjalisty:-) nasza pani dr miała problem, żeby dobrze wyoglądać Maluszka przez swoje usg <z powodu naszej warstwy ochronnej na zimę;-)> i wysłała nas na prywatne badania płatne - jeeeeej, ile mi tam pomierzyli, poważyli, porobili. super sprawa:-)

reklama
Dzien doberek!

co tam u was slychac dziewczynki? Cisza u nas chyba wszystkie sie zaszyly w domku i chowaja sie przed silnym wiatrem....
U mnie bez zmian , podwozie pobolewa i jakos leci. Pisalyscie o usg polowkowym ja teraz bede miala usg po 30 tc tez 3d/4d
milego dnia!

Do góry