reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

ja sie dzisiaj zaczełam denerwować ze sie moja mała cos za mało rusza. poszliśmy z meżem na msze i zwykle to kpie strasznie przez te godzine, a dzisiaj nić , potem tez nic. w końcy mówie do chłopa żeby posłuchal. wziął stetoskop i usłyszał bicie serduszka. a mała chyba sie obudziąl bo zaczeła sie wiercił.

reklama
Dzien dobry!

ostros a chlop zwiazany jakos ze sluzba zdrowia czy poprostu tak sobie macie stetoskop w domuu i sie " bawicie" w podsluchiwanie malej? Bo mi tez przemknelo przez glowe czy nie pozyczyc od szfagierki tylko nie wiem czy bym wlasnie potrafila wysluchac. Bo korcil mnie detektor tetna plodu ale po pierwsze drogie dziadostwo a po drugie jakbym nie mogla wylapac tetna bo np maly by sie tak ulozyl to bym chyba oszalala :-)

chłop lekarz rodzinny. ja bym jej nie usłyszała. też mu chwile to zajeło. a jaki był dumny z siebie że mu sie udało ;-). nie jest to proste bo perystaltyka strasznie zagłusza.

No wlasnie , tak myslalam ze to nie takie hop siup :-)

ide dzisiaj do ginki po recepte to moze poslucham synka:tak: I zapytam co z tymi ruchami i kiedy mam panikowac a kiedy nie

Dzien dobry!

co tu taka cisza.....ja dzisiaj mam bardzo intensywny dzien...z rana pojechalam z Pati do ortopedy bo w niedziele sasiad skoczyl jej na palec kciuk prawej reki i caly czas ja bolalo i w efekcie ma zalozona szyne z gipsem, potem bylam u ginki i powiedziala ze powinnam czuc min 10 ruchow przez caly dzien wiec spoko. Ze zlych wiadomosci to takie ze wypisala mi czysty progesteron w zastrzykach ktory nie jest dostepny w polsce i musze jakos sprobowac go sciagnac z cieszyna czeskiego i nie wiem jak to mam zrobic, narazie wyslalam maila do nich i zobaczymy. Nie mam nikogo kto mieszka blisko albo jedzie w tamte rejony a poki co mam brac pregnyl. O i tyle u mnie.

Marcia jak mogła ci wypisać lek niedostępny w Polsce? :-/ ten progesteron taki konieczny? Może jest jakiś zamiennik czy coś? Dobrze że się uspokoiłas, dzidziuś pewnie jest leniwy jeszcze ;-)

Ja dziś po wizycie u gina. Pecherzyk w lewym jajniku 19mm i sporo plodnego śluzu. Trochę mnie tylko zmartwilo endometrium - 17mm, nie za grube? Mogą być jakieś problemy z zagniezdzeniem? Nie wiem nic na ten temat. Gin nie wyglądał na zmartwionego :-/

Lisica poprostu w jej odczuciu ten progesteron domiesniowy bylby najleprzy bo my nie mamy w polsce nic takiego i skoro dala mi namiar na konkretna apteke to wydaje mi sie ze juz jej pacjentki tak robily tylko ja mam taki problem ze teraz swieta itd wiec zanim ja to zalatwie o ile zalatwie to juz styczen bedzie :no: A ten progesteron w moim przypadku jest niezbedny bo to jeden z wazniejszych hormonow ciazowych a u mnie on potrafi spasc do takich wartosci ze normalnie kobiety po owu maja wyzszy. A co do twojego endometrium to chyba lepiej grubsze niz za cienkie bo jak jest za cienkie to moze byc problem z zagniezdzeniem..

No wlasnie to jest " tajemnica" ale ja z progesteronem mialam problem od samego poczatku staran caly czas byl taki troche za niski bo w szczycie po owu zawsze mialam max 12 a to troche malo wg naprotechnologii natomiast jak zaszlam w ciaze to mialam prawie 18 od razu kazala mi brac luteine 2x3 tab i po dwoch tyg obidzilam sie z dosc mocnym krwawieniem i po zrobieniu progesteronu wyszlo ze spadl do 12 dala mi pregnyl i mimo ze jest to lek stosowany na pekniecie pecherzyka ma rowniez wlasciwosci pobudzajace cialko zolte do produkcji progesteronu to pomoglo i wzrosl ale przez cala ciaze srednio co dwa trzy tygodnie mialam krwawienia i jak sprawdzalam progesteron to okazywalo sie ze znowu spadl . Rekord padl 22.11 bo z 75 spadl mi do 14 przez trzy tyg biore pregnyl i wzrosl do 95 a w pn znowu spadl do 57. W tak zaawansowanej ciazy jak u mnie progesteron min powstrzymuje skurcze macicy przed porodem spada progesteron i to jest sygnal dla organizmu ze moze sie zaczac porod dlatego ginka chce zebym chociaz dotrwala do 36 tc i nie chce ryzykowac ze przez te wachania zaczne wczesniej rodzic.
Sprawdzialm teraz ze jest uchwalona dyrektywa pozwalajaca kupowac leki na terenie UE na podstawie recepty wystawionej w swoim kraju tylko ze wtedy placi sie 100% . Wiec to nie jest problem mam nadzieje ze nie zrobi im roznica wyslanie mi takich lekow kurierem. Gorzej bedzie z kasa bo najwygodniej byloby zaplacic przy odbiorze bo z przelewem moze byc gorzej jeszcze zeby mozna bylo w euro to by nie bylo problemu bo mam konto a tak to zobaczymy

reklama
Dobry wieczor!

dziewczynki gdzie sie wszystkie podzialyscie? Cisza tu taka ze szok.

dodzwonilam sie wczoraj do czeszkow wyslalam im recepty i maja mi wyslac te zastrzyki tylko teraz swieta ,sylwester itd wiec pewnie w polowie styczńia sie ich doczekam ......
nie chce mi sie nic robic na swita w tym roku, mam takiego lenia ze najchetniej bym wogle nie swietowala zreszta to pierwsze swieta bez mojej mamusi :-( A to juz nie bedzie to samo....
no nic odezwijcie sie co u was

Do góry