reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
No pediatra w przychodni mówi ze krostki ma każde dziecko. A że poplakuje i ma problemy z kupką to zależy od faz księżyca i pogody bo dzieci są na to wrażliwe.
Ehh

Oj dziewczyny współczuje tych boleści u dzieci :( , mam nadzieje ze u nas tak ekstramalnie nie bedzie ...

Kubus miał w srode 2900 , termin na cc na 2.04 zostaje , 1 mam juz sie w szpitalu zameldować ...
Jestem przemęczona juz ..., spac nie moge bo wszystko boli .. No ale te resztę dam rade :)

Zdrówka dla chorowitych .., mnie tez cos łapie ..., tylko pomału jakos ...

moja tez ma krostki, to tradzik niemowlecy, ma na twarzy, glowie, na szyjce troche. nic sie z tym nie robi.
ja sie czuje coraz gorzej, musze maseczke kupic w aptece zeby na nia nie chuchac.
moj maz sie juz tak nie angazuje jak na poczatku, jak mala plakala to ja nosil, wczoraj sobie przeszedl obojetnie obok niej, prosze go zeby mi cos podal, nie teraz ogladam sport, albo w nocy zeby pokarmil butla, nie on spi. i takie tam podobne historie, juz mu sie znudzilo. ale 3jke dzieci on chce miec... no napewno. ja chyba mam zapalenie oskrzeli albo pluc, czuje sie fatalnie, juz nie wiem gdzie pojechac na wizyte, do laryngologa czy co. i tak prywatnie musialoby to byc :(
aisha tak musze odciagac pokarm, bo nie chce ssac i malo jej leci mojego mleka. ale to niesie za soba kolejny problem bo ona nie polezy chwili a to mi zajmie jakies 30min. zeby te 30ml odciagnac.
wprowadzam nowe mleko bebiko comfort na kolki, zobaczymy

Mi lekarz powiedział że u mojego dzidziusia te krostki to potóweczki ale ja jednak swoje wiem. Zmieniłam na mleko bebilon pepti dla alergików i po 2 dniach znacznie się zmniejszyły a co najważniejsze skończył się problem z zatkanym noskiem. Dziś też zauważyłam że kolki ZNACZNIE się zmniejszyły - był dziś tylko 1 ból brzuszka a normalnie to co chwila!!! Wczoraj szukałam artykułów na temat ciemieniuchy w brwiach bo mój mały dostał a wydawało mi się że tylko na główce może być. no i tam tez była informacja ze często jak jest ciemieniucha na brwiach to dziecko jest alergiczne

tą gruszką czyścicie nos? Ja jeszcze ani razu nie czyscilam jej noska, za to w uszach zbiera jej się tzw. miodek i tym patyczkiem dla dzieci czyscicie uszka?
powoli jej wprowadzam bebiko comfort, jak nie przypasuje kupię kolejne jakieś inne, drogie te mleka kurde :/

Karina odpoczywaj.

Olucha wspolczuje sytuacji a meza bym juz dawno pogonila, szkoda slow. Nie mozesz nim wstrzasnac jakos, powiedziec mu ze go nie potrzebujesz i ma sie wyprowadzic bo wiecej stresu z nim niz bez niego masz ?!

Olucha co do pielęgnacji uszu:
Małżowiny uszne trzeba myć tak samo jak resztę ciała dziecka. Wystarczy palcem delikatnie je zmoczyć, lekko namydlić, a następnie dłonią spłukać. Zakamarki małżowiny można tuż przed lub już po kąpieli wymyć patyczkiem kosmetycznym z szeroką końcówką. Ważne, aby nie wkładać patyczków do wnętrza przewodu słuchowego! Może to spowodować wepchnięcie woskowiny głębiej i stworzenie czegoś w rodzaju korka, który później bardzo trudno usunąć. Lepiej kupić w aptece specjalny aerozol do czyszczenia uszu który rozbija ten "miodek" i on sam wypłynie z uszka.

reklama
Olucha ja bym nie wytrzymała z takim typem jak twoj M - Ty musisz miec anielska cierpliwość i złote serce ... Ja bym go juz zabiła albo z domu wyje ... ala .. Sorry totalny bencwał ..

No zobaczymy co sie trafi :) byle zdrowe , z reszta sobie poradzimy :)

Do góry