reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Olucha proponuje Ci odciągac pokarm i dawać z butelki. Bo takie pokapywanie to dziecku zbyt wiele nie da wiem po moim synku. Może być ze ssie ale nic nie wysysa bo samo jak z butelki nie leci. I czeka co mu tam nakapiesz.
Dobrze ze dostałaś leki,oby szybko przeszło. Od szpitala z daleka! To koszmar najgorszy! A jak ty jesteś chora to ci w szpitalu z dzidzia nie pozwolą być!
Też szukam prywatnego pediatry bo u nas w przychodni beznadziejna jest. Wszystko taśmowe.
Ehh
Mojego małego ubieralam w body i spiochy do tego opatulalam w koc i rożek
Trochę za ciepło. Teraz ma tylko spiochy i przykrywam kocykiem. Łapki ma ciepłe jak trzyma pod kocem a tak to chłodne. Tylko na dwór ubieram dodatkowy sweterek itp plus kombinezon. No i dwie czapki.

U mnie seks był po 3 tyg. Ale ja po cc. Jestem w szoku ze mój mąż mnie pragnie w ogóle bo po ciąży rana wygląda okropnie i jeszcze ten zwis ;(
Mąż niech się twój uzbroi w cierpliwość. Nie dość ze ci nie pomaga i jesteś chora to jeszcze sex mu w głowie. A tobie dziecko płacze. Ehh
Lisica co tam u ciebie?
Madalena jak się miewasz?

reklama
Kurcze, ja mojego meza juz przygotowalam ze przynajmniej 6 tyg. nic nie bedzie, ale zobaczymy, ciagle mi mowi ze 'po porodzie to co innego' ale po tylu latach razem nie wiem ile wytrzyma w abstynencji :baffled: To raczej ja sie bede bala...zeby znow w ciaze nie zajsc za szybko bo ta mnie juz wykancza, a niestety tabletek nie moge brac.
A tak z ciekawosci...moja kolezanka ma 8-miesiecznego chlopca, karmi go tylko swoim mlekiem 6-7 razy dziennie...i zaszla w druga ciaze,aaaaa..to jaka w koncu ochrone daje karmienie piersia, chyba niewielka :(

Zamowilam sobie ten lezaczek bujaczek ktory polecalyscie. Niestety w Irlandii nie dosc ze takich nie ma, to te co sa so kosmicznie drogie i nie maja tych wszystkich opcji jak zawieszane zabawki, dzwieki, kilka rozstawien fotelika itd. Mama mi przysle paczka z Polski wraz z innymi drobiazgami ktorych tutaj nie ma. Ale mam pytanie co do tego bujaczka - szukalam opinii na jego temat bo jest ponoc podrobka tgo z Fisher price, i zastanawialam sie czy jest bezpieczny dla niemowlecia (kat rozwarcia oparcia fotela) ale tez czy jest jakies ryzyko ze starsze dziecko sie w nim wywroci? Olucha, bardzo mnie zachecilo jak napisalas ze Twoja mala ladnie tam spala.

Wizyta u lekarza juz zamowiona na poniedzialek 16.03 - tym razem po zwolnienie i mam juz daleko w doooopie te robote, niech sobie mysla co chca.

Agnella bo mówią ze karmienie piersią chroni przez jakieś 3-4 mce :) ja w takie rzeczy nie wierze i od razu poprosiłam o tabletki. Są też gumki. A za jakiś czas chyba zdecyduje się na spirale.
Leżaczek oglądałam z Fisher w smyku i wg mnie ta ten mój z allegro się niczym nie różni. Są specjalne blokady wiec myślę że nic się nie wywroci. Mój to strasznie się wierci czasem a on się tylko delikatnie buja.

Ja też kupiłam leżaczek z FP, ale z serii Zen. Z Danielem miałam ten do 18 kg z FP i byłam zadowolona.
Ale planuję wychować dziecko "podłogowe" ;-) skończy te 3 miesiące i niech się bawi, wierci na macie.

Ja dziś dałam pierwszy raz sab simplex , bo nie wiem co w moje dziecko wstąpiło. Od kilku dni miał problemy z kupką, widać było że się męczy itp, a kupki zrobić nie może. Jadł dużo, a później go chyba brzuszek bolał. Położna poradziła mi wczoraj żeby dać mu trochę herbatki z koperku lub rumianku. Dziś kupiłam i mu dałam. I się zaczęło- od 14 kupa co pół godz! Całą dupkę ma już czerwoną
Te zaparcia miał chyba przez ten zagęstnik do pokarmów , bo choć już 3 tyg stosuję i nic mu nie było, to może w końcu zaczęło, bo takie mogą być skutki uboczne. Dziś mu już przestałam dawać i do tego ta herbata....ale z kupką to mały problem. Za to chyba dostał pierwszej kolki - płakał rozpaczliwie kilka godzin i tylko noszenie na ręku mu pomagało. Chyba się powietrza nałykał, bo do tego zagęstnika musiał mieć trochę większą dziurkę w smoczku...a bez mu chyba za bardzo leciało i się też powietrza nałykał. Dałam mu tych kropelek i zobaczymy.
Na wtorek mam wizytę prywatną u pediatry. Jakiś super specjalista. Jak się małemu nie polepszy jutro, to może w sobotę nas przyjmie. Oby, bo mi żal mojego malucha, bo widać że się męczy od kilku dni. A pediatra u nas w przychodni to pożal się Boże, dwie min na pacjenta i tyle. Nawet nie wysłucha do końca o co chodzi,
Ehh

Aisha współczuję bardzo. Wiem co oznaczają kolki, Daniel się męczył do 4 miesiąca (choć na lekach były trochę łagodniejsze). Miał Debridat na receptę. Teraz planuję profilaktycznie podawać Delicol.

Aisha współczuję kolki. Mój też ma ale radzimy sobie. Dziś mój synek miał dzień grzeczności - bo zazwyczaj jest tak że śpi albo biedny płacze do po południa a ja nawet nie mam jak do toalety wyjść. Ostatnio to było tak że zasypiał na max 20 minut w ciągu dnia (oczywiście na rękach) i budził się z płaczem i bólem brzucha. Dziś wręcz przeciwnie - spał sobie słodko a jak nie spał to taki zadowolony i zaciekawiony wszystkim że aż żyć się chce!!! Myślę, że te krople sab simplex działają - oczywiście nie na wszystkie dzieci ale mojemu na pewno przynoszą ulgę.
Ostatnio zaprosiłam na wizytę domową pediatrę (oczywiście prywatnie bo na nfz t bym się doczekała za 3 miesiące) i orzekł że ta wysypka to potówki a nie alergia. Ponoć bardzo ostry odczyn ale potówki. Nie wiem co o tym myśleć - chyba się jeszcze skonsultuje bo mały jest przed szczepieniem.

Olucha bardzo współczuje przeziębienia. Staraj się spać i odpoczywać jak najwięcej bo jest Ci to teraz potrzebne i dla Ciebie i dla dzidzi. A mąż cóż - chciał nie chciał musi Ci pomóc i koniec kropka.

reklama
No ja właśnie nie jestem pewna czy to kolki. Dla mnie to bardziej zaparcia.
Na razie nie będę dawać mu ani Nutriton ani nic. Poczekam do wizyty specjalisty.
On robi też wszystkie usg które miałam robić po wyjściu ze szpitala wiec może przy jednej wizycie załatwię wszystko.
Mój ma coraz Gorsze te krostki. Sama już nie wiem co to.
Olucha daj znać jak sobie radzisz z chorobą.
Lucelew nie wierz we wszystko co pisze na necie.
Owszem podawanie butli z piciem jest bez sensu gdy się karmi piersią ale gdy podaje mm lub mieszane to warto podać dziecku gdy ma problemy z brzuchem.
Co do szkodliwych właściwości koperku to gdyby tak było to nie można byłoby go używać. A każda jedna herbata na laktacje ma go w swoim składzie i gdy je pijesz to i tak dziecko je otrzymuje z twoim pokarmem i ty tez.
Od lat się podaje herbatę i wg mnie lepsza herbata niZ woda z glukoza.

Do góry