reklama
Olucha współczuję problemu z córką. Mój synek tez ma problemy z brzuchem, kilka dni miał zaparcia wiec odstawiłam Nutriton. W przychodni pediatra powiedziała mu żeby dać mu herbatę z koperku. Od tej pory masakra - kupa co godzinę albo i częściej! Dupkę ma już bardzo czerwona od tego ciągłego wycierania i podmywania. I widać ze go to boli.
Na szczęście mąż mi bardzo pomaga. Czasem ma odchylenia ale za małym szaleje i przebiera go,karmi,masuje i nosi. Jedyne co to boi się go kąpać.
Zauważyłam że woli się zająć młodym żebym ja w tym czasie mogła posprzątać czy obiad zrobić woli kupki od obowiązków domowych
Jeśli chodzi o gruszke to czasem jak widzę mega koze albo mu się uleje nosem to mu lekko Oczyszczam. Ale ogólnie to on sam.często kicha i go sobie oczyszcza.
Ja odciągam jakieś 4-5 razy na dobę, po 30 min. Jak Aleks nie śpi to daje go do bujaczka, stawiam kolo siebie i odciągam i gadam do niego głupoty. Na ogół po chwili zasypia i jest godzina spokoju
Madalena ja idę.we wtorek do pediatry jakiegoś super specjalisty neonatologa. Kilku znajomych mi go polecilo.
Zapytam o te krostki i alergie itp. I poproszę o badania na różnego rodzaju nietolerancje pokarmowe.
Skoro już place to za komplet badań.
Karina pewnie nie możesz doczekać się jak będzie po choć z dzidzia różnie później bywa.
Rurka pisz relacje z porodu i jak się miewasz w domu. Jak starsza córka?
Ja przez pierwsze dwa dni miałam wrażenie ze czuje ruchy a tu pusto było
Apropo kolek to u mnie pomogła wczoraj ciepła kąpiel. Młody po prostu uwielbia i od razu po masażu w wodzie się uspokoił.
Mój mąż właśnie usypia małego a ja nadrabiam i pomijam karmi na laktacje
Na szczęście mąż mi bardzo pomaga. Czasem ma odchylenia ale za małym szaleje i przebiera go,karmi,masuje i nosi. Jedyne co to boi się go kąpać.
Zauważyłam że woli się zająć młodym żebym ja w tym czasie mogła posprzątać czy obiad zrobić woli kupki od obowiązków domowych
Jeśli chodzi o gruszke to czasem jak widzę mega koze albo mu się uleje nosem to mu lekko Oczyszczam. Ale ogólnie to on sam.często kicha i go sobie oczyszcza.
Ja odciągam jakieś 4-5 razy na dobę, po 30 min. Jak Aleks nie śpi to daje go do bujaczka, stawiam kolo siebie i odciągam i gadam do niego głupoty. Na ogół po chwili zasypia i jest godzina spokoju
Madalena ja idę.we wtorek do pediatry jakiegoś super specjalisty neonatologa. Kilku znajomych mi go polecilo.
Zapytam o te krostki i alergie itp. I poproszę o badania na różnego rodzaju nietolerancje pokarmowe.
Skoro już place to za komplet badań.
Karina pewnie nie możesz doczekać się jak będzie po choć z dzidzia różnie później bywa.
Rurka pisz relacje z porodu i jak się miewasz w domu. Jak starsza córka?
Ja przez pierwsze dwa dni miałam wrażenie ze czuje ruchy a tu pusto było
Apropo kolek to u mnie pomogła wczoraj ciepła kąpiel. Młody po prostu uwielbia i od razu po masażu w wodzie się uspokoił.
Mój mąż właśnie usypia małego a ja nadrabiam i pomijam karmi na laktacje
Karina34
Fanka BB :)
Rurka to super ze juz na brzuchu leżysz
Nie czuje ruchów haha ale sie uśmiałam [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Wiem ze juz niedługo ... I coraz ciężej jest ... Ale damy rade
Aisha pewnie ze nie wiadomo , ale ten największy kamień zejdzie jak usłyszę jego płacz i lekarz powie ze wszystko ok ...
Reszta to juz inna bajka ...
Nie czuje ruchów haha ale sie uśmiałam [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Wiem ze juz niedługo ... I coraz ciężej jest ... Ale damy rade
Aisha pewnie ze nie wiadomo , ale ten największy kamień zejdzie jak usłyszę jego płacz i lekarz powie ze wszystko ok ...
Reszta to juz inna bajka ...
No ja po 3godz mega strachu od usg.do cc z ulgą powitałam krzyk i słowa 10/10.
Choć o niczym to nie świadczy bo i tak.2,5 tyg w szpitalu spędziliśmy.
Najważniejsze że już jest ok i teraz są.juz normalne problemy - kupka, brak kupki,jedzenie,płacz.i niechęć do spania
Olucha jak tam po zmianie mleka? Mam nadzieje ze lepiej!
Madalena a jak po tym.pepti reaguje twoje dziecko? Będziesz robiła badania na nietolerancje pokarmowe? Z kupki lub moczu się robi.
Choć o niczym to nie świadczy bo i tak.2,5 tyg w szpitalu spędziliśmy.
Najważniejsze że już jest ok i teraz są.juz normalne problemy - kupka, brak kupki,jedzenie,płacz.i niechęć do spania
Olucha jak tam po zmianie mleka? Mam nadzieje ze lepiej!
Madalena a jak po tym.pepti reaguje twoje dziecko? Będziesz robiła badania na nietolerancje pokarmowe? Z kupki lub moczu się robi.
madalena_82
Olucha ja czyszcze i gruszka i frida ten moj malutki zapchany nosek bo mojej dzidzi bardzo sue zatyka. Pediatra powiedzial zebym robila tak: najpierw troche soli fizjologicznej wkropic do noska, potem oczyscic gruszka.lub frida a na koncu wytrzec patyczkiem (dla niemowlat do uszu). Od czasu do czasu wkropic po kropelce nasivin soft 0,01.
Aisha herbatka z koperku jest znana z dziada pradziada i ja jutro jesli nie zmieni sje sytuacja tez zastosuje. Jednak mama mi mowila zeby zrobic mega slaby napar bo jak jest za mocny to moze byc tak jak u Ciebie.
Rurka ja tez mialam radoche ze na brzuchu moge lezec ale svhize mam do tej pory "czy go nie zgniote?" ;-)
Aktualnie moh maluch ma strasznie ciezki dzien, bąki, brak kupki daja w kosc.nam wszystkim :-(
Zamowilam tez lezaczek bujaczek i czekam z utesknienuem na poniedzialek bo wtedy ma przyjsc
Karina teraz Twoja kolej ;-) spij yak dlugo jak mozesz i odpoczywaj na zapas hehe ;-) zycze duzo spokoju i sily
Aisha herbatka z koperku jest znana z dziada pradziada i ja jutro jesli nie zmieni sje sytuacja tez zastosuje. Jednak mama mi mowila zeby zrobic mega slaby napar bo jak jest za mocny to moze byc tak jak u Ciebie.
Rurka ja tez mialam radoche ze na brzuchu moge lezec ale svhize mam do tej pory "czy go nie zgniote?" ;-)
Aktualnie moh maluch ma strasznie ciezki dzien, bąki, brak kupki daja w kosc.nam wszystkim :-(
Zamowilam tez lezaczek bujaczek i czekam z utesknienuem na poniedzialek bo wtedy ma przyjsc
Karina teraz Twoja kolej ;-) spij yak dlugo jak mozesz i odpoczywaj na zapas hehe ;-) zycze duzo spokoju i sily
Madalena super sposób na zatkany nos to zakroplic dziecku do nosa krople mleka matki działa rewelacyjnie i następnego dnia ni śladu po katsrze. A i wieszanie mokrego ręcznika na kaloryferze bo dzieciom się nosek zatyka na ogół od zbyt suchego powietrza.
Ja ta herbatę zrobiłam wg opakowania, ale chyba faktycznie zrobię słabsza następnym razem. Na zaparcia u dzieci lepsza herbata z rumianku. Bo ta z koperku to na kolki polecana.
U mnie jak brak kupki to pomaga też docisk nóżek do brzuszka.
A i wibracje na bujaczeku pomagają tez
Moje dziecko właśnie zrobiło mega kupę i zasnęło. Nie wiem czy go budzić czy iść tez spać...
Ja ta herbatę zrobiłam wg opakowania, ale chyba faktycznie zrobię słabsza następnym razem. Na zaparcia u dzieci lepsza herbata z rumianku. Bo ta z koperku to na kolki polecana.
U mnie jak brak kupki to pomaga też docisk nóżek do brzuszka.
A i wibracje na bujaczeku pomagają tez
Moje dziecko właśnie zrobiło mega kupę i zasnęło. Nie wiem czy go budzić czy iść tez spać...
madalena_82
Nosek mam juz w miare opanowany - mysle ze pomoglo bebilon pepti ale stosowalam juz naprawde wszystko (poza mlekiem w nosku bo to jakos tak dziwnie). Moj synek ma od wczoraj sie nie zalatwial i wczoraj bolal go brzuch a po wszystkich zabiegach z cieplymi pieluszkami, kąpielami, dociskaniem nozek i kropelkami brzuch go nie boli a kupy jak nie bylo tak nie ma. Na bujaczek wciaz czekam ;-)
Ogolnie jest wesoly, zadowolony ale sie nie zalatwial. Teraz sobie urzadzil gimnastyke w lozeczko :-) rece, nogi lataja na wszystkie strony swiata no i zaczyna gadac po swojemu na!razie umie: "ge, me, be ,aaaa " ;-)
Ogolnie jest wesoly, zadowolony ale sie nie zalatwial. Teraz sobie urzadzil gimnastyke w lozeczko :-) rece, nogi lataja na wszystkie strony swiata no i zaczyna gadac po swojemu na!razie umie: "ge, me, be ,aaaa " ;-)
reklama
Podziel się: