reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
aisha no to ja na ostatnim usg mam napisane tydzień 30ty waga dziecka 1250g...
nic z tego nie rozumiem, bo ja mam dwa terminy jak wiecie na 12 stycznia i 6 luty, i ten lekarz od usg twierdzi że 12 styczen jest prawidłowy. No ale jak porównuje Twoje usg do mojego to te moje dziecko jakieś mniejsze jest, to może jednak ten 6ty luty będzie? Nie nie wiem już denerwuje się tym, nic już nie rozumiem, nic nie wiem, czy ten lekarz od usg jest wiarygodny już mam milion myśli :/

No mój ważył 1260g w 29tyg, dziś po dwóch tyg waży 1720g. Wg wszelkich obwodów wychodzi 31tc i termin na 6.02. Znajomej dziecko waży 2200 i ma termin na 15.01. Patrząc na wagę to wychodzi raczej luty. Ale dzidzia może być chuda ale długa i wtedy ten termin wcześniejszy bardziej realny będzie. Bo wagowo mogą być różnice do 2tyg. Może jak cie to niepokoi to idź do innego lekarza jeszcze prywatnie i niech Ci pomierzy wszystko. Czasem warto.zapłacić ale mieć święty spokój.

no właśnie to jest 3 tygodnie różnicy więc sporo, tak jak się już wybiorę to dam znać na pewno ;) któraś z Was miała usg 3d/4d? Ja nie miałam, mąż stwierdził że szkoda kasy (ja bez pracy, on na wypowiedzeniu) więc dlatego tak powiedział jakby co ;)

reklama
aisha, Karina.. gratuluję udanych wizyt!!!!!!! :-)
ja nie robiłam 3D .. jakoś wcale o tym nie myślałam... po ostatniej ciąży wolałam się trochę zdystansowac... a jak jeszcze doszło to serduszko miesiąc temu to juz w ogóle .... na szczęście wszystko jest dobrze .. nadal jakos się przyzwyczajam do tej mśli :tak:

ale w 12tc i teraz jak była lekarz mój złapał dla nas buzię w 3D i wydrukował nam... tyle, ze baaardzo słabo widać bo tak na szybko nam to zdjęcie zrobił (bardzo długo trwało USG serduszka) no ale w kolorze, na monitorze przepięknie było widać dokładnie... a na zdjęciu w ogóle nic prawie nie widać ooo macie:

Zobacz załącznik 656677 jest twarz jak się wpatrzycie to widac oczka, nosek i buziulkę :-D ja widziałm w kolorze bardzo dokładnie to mi łatwiej :-D bo tu to jak mały potworek wyglada hehehhe

i jeszcze my 9 dni temu :
27.04.2014 081.jpg

Załączniki

• 27.04.2014 081.jpg
    27.04.2014 081.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
Do góry