reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

karina czytałam wcześniej ale nie miałam czasu odpisac.. mam nadzieję, ze leki beda ok dobrane ... chociaż z tymi lekami to różnie bywa kurcze zwłaszcza u osób niepełnosprawnych... ale z moich obserwacji wynika, ze takie napady padaczkowe często ustępują z wiekiem lub staja się bardziej przewidywalne... ale też nie można wszystkich przypadków ze soba porównywac bo każdy jest indywidualny.... dużo ciężkiej pracy przed wami i mam nadzieję postępów :) :)
karina ja jestem psychologiem pracuję głównie z osobami niepełnosprawnymi o różnym stopniu niepełnosprawności głównie umysłowej ale i sprzężonej także jakby co... wal śmiało... może będę mogła kiedyś, jakos pomóc...

olucha - oby szybko Ci przeszło.. ja niestety też sie borykam z takimi dolegliwościami :/

ps... a ja mam niedoczynność tarczycy znowu (dzisiaj sprawdziłam wynik FT4 i poleciał mi do dołu),... w ciąży z Zuzą też mi się na tym etapie ujawniła.. więc czeka mnie spacer do endokrynologa ot i tak to ... :)

Ostatnia edycja:
reklama
Rurka super praca :)
No Emily ma wielokrotne upośledzenie , w tym umyslowe .. Narazie reaguje zmęczeniem na leki, od niedzieli druga porcja zwiększania lekarstw ..., dzis była spokojna i 3 h popołudniu spała ( rzadko jej sie zdarza) . W razie pytań chętnie sie do Ciebie odezwę :-) dziekuje

Olucha - bidula :(
Ja ciagle z grzybkami walczę, ale bez większych objawów ...
Mam nadzieje ze sie szybko polepszy :)

Cześć ;)

Coś cisza ostatnio :) Ja dziś byłam na zakupach i w końcu udało mi się znaleźć staniki do karmienia w c&a także się bardzo cieszę że w końcu znalazłam na siebie rozmiar.
Oprócz tego cały czas się biję z myślami który wybrać szpital, czy ten gdzie cc przeprowadzi mój lekarz prowadzący bądź jego kolega, czy ten szpital gdzie jeździłam na szkołe rodzenia i ma dużo pozytywnych opinii i opieka nad mamą i maluchem jest dobra, położne pomagają bez łaski a nie jak w tym pierwszym. Nie wiem kurde, a muszę się zdecydować umówić wcześniej na cc. W którym tygodniu umawia się na planowe cc któraś z was wie?

karina - jakby co wal śmiało :-)
olucha - no ja własnie mam problem ze stanikiem... ale u nas w mieście to w ogóle jest lipa ze sklepami dla ciężarnych/ karmiacych.... bo nie ma nic!! H&M nie ma nawet części dla ciężarówek... więc naprawdę masakra a innych sklepów nie ma... taka sytuacja... więc stanik do karmienia będę chyba przez neta zamawiała...
a co do cc to pojęcia nie mam...

ok czas na kawkę...

dzisiaj wizyta... o 16:00... trzęsę porami już... trzymajcie dziewuszki kciuki coby serducho się zdrowe okazało... chyba zemdleję mu na tej leżance ze stresu dzisiaj...:confused2:

miłego dnia!!!!!!!!! buziaki :-)

Cześć laski;)
Ja przez dwa tyg walczyłam z infekcją, na szczęście już lepiej. Za to czuję w podbrzuszu po prawej stronie jakby wibrowanie, takie delikatne. Często przez cały dzień! Strasznie wkurzające.
Jeśli chodzi o planowane cc to podobno robi się w 38tc. Ja chcę rodzić siłami natury, nie ma na razie żadnych wskazań do cc. Ale czeka mnie jeszcze wizyta u okulisty, bo mam dużą wadę.
Rurka spróbuj tutaj kontri.pl - kobieta, ciążowa mają duże rozmiary i fajna ta ich bielizna jest.
A w ogóle muszę się pochwalić samodyscypiliną, gdyż w dwa tyg przybyło mi tylko pół kg, więc jest dobrze:) jednak niepodżeranie w nocy daje efekty:p
A jak wasze diety?

Ja miałam zamówić jak nie znajdę z tego sklepu co aisha podała namiary.
rurka napisz po wizycie, ciekawa jestem co i jak z dzieciątkiem
aisha moja siostra ma też wadę wzroku, nie wiem dokładnie jaką ale dostała skierowanie na cesarkę więc chyba sporą.
No ja kurde nie moge się opanować żeby nie zjeść w nocy, do tego mam problem żeby usnąć, kładę się i kręcę 2/3 godziny :/ potem budzę się na siku, i zawsze o 4 tej nad ranem wraca mój mąż z pracy więc robie mu herbatę, on je kanapki, no i ja sobie zjem razem z nim jedną dwie ;) i we środę mam wizytę u gin. i muszę podać wagę zawsze, i teraz będę musiała się we środę zważyć :/

kochane u mnie wszystko super! serduszko zdroowe jak dzwon!!!!!!! i na swoim miejscu!!!!!!!!! jestem przeszczęśliwa i tak bardzo mi ulżyło!!!!!!! nie da się tego opisać... nic się tak nie liczy jak zdrowie

reklama
Do góry