reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

Marysia, nigdy nie wiadomo jak przebiegnie poród. Akurat wybrałam szpital, który ma 2stopień referencyjności i jeden z lepszych oddziałów patologii noworodka, znam położne i mam tam lekarza prowadzącego, więc myślę, że jestem przygotowana na każdą możliwość:p
Olucha, rodzić można nawet w szopie, byle wszystko skończyło się dobrze dla mamusi i dzidziusia;)

reklama
hehe ;) mój mąż to mówi że przez te różne terminy porodu w końcu zaczne w domu rodzić i on z moją mama będą poród odbierać ;)
Ja już mam łóżeczko złożone ;) teraz będę pościel prala, poprasuje, poukładam w szafie ;) pampersy kupiłam w biedronce dada newborn 1, podobno te firmowe pampersy nie są takie super, więc kupiłam tańsze i chwalone przez babeczki ;) jeszcze stanika do karmienia nie mam, bo nigdzie rozmiaru mojego nie ma :(

Hejka :)
Nie pisałam dlugo bo mała moja w szpitalu z początkiem zapalenia płuc .., juz jej lepiej no ale jeszcze w szpitalu. Mnie tez rozłożyło :( , jutro pójdę do lekarza zobaczyć czy nic poważnego.

Ja uważam cesarkę za dobra opcje porodu , nie wiem jak to bedzie cesarka po cesarce , bo i ta ciaza jest inna niz wcześniejsza .., wiecej dolegliwości ..., ale nie jest złe , przytyłam juz 7 kg :( , w nocy jak śpię to z przekręcaniem mam problemy bo mnie kość ogonowa boli :(

Co do pieluch , najbardziej bylam zadowolona z pampersow :)

aisha właśnie patrzyłam na allegro i trochę pod biustem są mniejsze ale dokupie taką przedłużkę w pasmanterii najwyżej, ale jeszcze się wybiorę do galerii handlowej popatrzę.
Karina to faktycznie nie zaciekawie jak mała w szpitalu... :/ ale już pod opieką lekarzy to najważniejsze. Ty już wiesz czego się spodziewać na cesarce, jeju ja już lekko panikuje ;) tak mnie to jakoś przeraża że mi brzuch otworzą :/ eh

a co ciekawego słychować u koleżanki rurki? ;)

karina... jak tam mała?? lepiej już??

u mnie 1,5 kg na minusie!!!!!!!!!!!!! ciesze się bardzo
a dzisiaj miałam test z obciążeniem glukozą więc czekam na wynik....
pachwiny strasznie naparzają... kość ogonowa też... i spojenie...

ale... nie mam zgagi jakoś w tej ciąży... tzn parę razy miałam tylko ale nie tak jak w poprzednich.. non stop...

mam ochotę poleżeć ... a tu Zuza z przedszkola wróciła i bawić się chce.... :baffled:... trudno co robić... :)

buziaki!!!!!!!!!!!

edit://
glukoza na czczo 88
po obciążeniu 2h 136

kurcze a na wyniku wpisały normę po godzinie 180... a ja po 2 godzinach robiłam i nie wiem jaka norma po tych 2h... ???? ale chyba jest ok?? co??? dajcie znaka no dziołchy :)

Ostatnia edycja:
Rurka no mała dzis wypuścili po 16 , ale nie do końca jeszcze zdrowa ..., antybiotyki do 28 ma. Najgorsze ze ma znowu napady epilepsi, gdzie po nich 2 godziny nonstop płacze :( , dzis miał byc móżdżek badany ale mimo środków uspakajających i dwóch prób nie udało sie :( , następny termin w srode , oby sie udało ...

karina... podziwiam Cię kobieto!!!! choć wiem, że życie często nie daje nam szansy wyboru i decyduje za nas... to jednak od nas zalezy co zrobimy z tym później... wierzę w Ciebie i w Twoją córeczkę! I trzymam kciuki aby udało wam sie wypracowac wszystkie cele, jakie niewątpliwie sobie założyłaś...
a póki co &&&&&&&&&&&&& za środę i badanie móżdżku...

reklama
Witajcie. Mnie też dawno nie było. Zaczęłam 16 tc, ostatnie usg wyszło ok, nic nie przybieram na wadze, bo staram się trzymać tą dietę cukrzycową. Obecnie choruje, było dziś u lekarza, mam leżeć i odpoczywać, ale przy drugim dziecku to graniczy z cudem :) Moja Oliwka dopiero skończyła antybiotyk, zapalenie oskrzeli. Mam pytanie, wyczytałam że w 2 ciąży wcześniej się czuje ruchy, czy już powinnam je czuć. Boje się że przez tą moją otyłość nie będę ich czuła :( i już mam stresa. Pozdrawiam was wszystkie :)

Do góry