reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

u mnie na razie nie czuć ruchów przez brzuch - spory jest więc nic dziwnego ;) poza tym mały jak tylko położę rękę na brzuchu to od razu przestaje kopać i właściwie nie mam jak sprawdzić. Aisha272 Recepta na masaż stóp od męża to super sprawa! też taką muszę mieć ;)

reklama
madalena to dla Ciebie:

http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf

i stronka: www.slodkiemamy.pl

ja nie mam cukrzycy ale powinnam pilnowac tej diety.... to naprawdę dobre źródła wiedzy :)

co do ruchów to też tak zawsze miała, ze jak mąż chciał poczuć to dzidziol przestawał się ruszać :-D.. aktualnie ruchy czuje narazie tylko ja, jeszcze nie czuć pod ręką ani nie widać

aisha.... podziel się tą dietą na karmienie!!!!!!!!!!!!!! ja zbieram juz takie rzeczy tez mam przekopiowane .. jedna majowka pisała co jeść a info ma od położnej czy kogoś takiego :tak:

a tak w ogóle to WITAJ U NAS MADALENA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D zaraz listę odkopię i Cię dopiszę :tak:

NASZE TERMINY PORODÓW:-)

LISTOPAD
marysia868 - 13 listopad

GRUDZIEŃ
bziumbzium - 9 grudzień

LUTY

oluchapoducha - 6 luty

Aisha272 - 6 luty
Madalena_82 - 16 luty

MARZEC
rurka - 14 marzec

KWIECIEŃ
karina34 - 13 kwiecień

MAJ
marietta1981 - 11maj
lisica - 22maj

ewelinax5 - 23 maj

[/QUOTE]

Dziękuję za przyjęcie i dopisanie do listy :D
strony o cukrzycy i dietach jak najbardziej mi się przydadzą! Dziękuję! muszę się wszystkiego dowiedzieć i stosować. Przed ciążą nie miałam nigdy problemów z cukrem i podczas badań na początku ciąży wychodził mi wynik glukozy ok 78. Teraz po badaniach z obciążeniem glukozą wyszło źle bo po 2 h wynik powinien być do 140 a ja miałam 158!!! jutro idę do poradni cukrzycowej i mam dostać dietę - jeśli będziecie zainteresowane mogę podesłać jakieś produkty/przepisy.

chciałabym aby mój mąż już czuł ruchy - on też nie może się doczekać, ale w końcu się doczekamy :D

madalena - na pewno się doczekacie już niebawem :-):-) a co do przepisów i informacji jak najbardziej ja jestem chętna :tak: ja test obciążenia będę miała zlecony po tej wizycie... czyli gdzieś za dwa trzy tygodnie go zrobię... też do tej pory miałam cukier w normie... a niedoczynność miałam w pierwszej ciąży od ok 6 miesiąca... brałam euthyrox wtedy...

Madalena witaj :)
Cukrzycy nie mam , ale niedoczynosc tarczycy mam ...
Ale woda mi sie zbiera w nogach .., mam od poniedziałku receptę na drenaż limfatyczny :) mam nadzieje ze bedzie lepiej :)

reklama
Rurka to specjalny masaż który pomaga pozbyć sie wody z ciała :)
Pierwszy raz bede miala to ..., wczesniej dostałam specjalne naciskowe pończochy lol

Do góry