reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ja slyszalam ze muszeto rozgrzewac po ciazy, ale mialam kiedys zastrzyki do miesniowe i zadnych zrostow nie bylo. Ales mnie nastraszyla to jak ja na dupie usiade. A ten bol przechodzi czy z kazdym zastrzykiem gorzej bedzie?

reklama
rurka wzięłam ten pimafucin, ale mam kolejne zmartwienie bo ja co jakiś czas robię badanie tsh (tarczycy) biorę euthyrox 25mg i znowu za wysoki mam wynik :( napisałam smsa do lekarza ale nic nie odpisał :/ wizytę mam we środę, może jakoś wytrzymam do tego czasu :/ chociaż się nie pokoje :/ któraś z Was ma problem z tarczycą?
Odwaznego masz męża mój mówi że nie patrzyłby tam bo by zemdlał ;)
marysia ja po globulkach clotrimazolum mam uczulenie więc unikam ich ;) na temat zastrzyków nic nie wiem więc się nie wypowiadam :)

Nie wiem, bo wyniki krwi sa u lekarza .., w Niemczech nie dają tak..., bo zawsze jest konsultacja z lekarzem .., tydzien 16 zaczynam w poniedziałek :)
4.11 mam termin u gina .., to sie spytam o wyniki :)

Marysia nie chciałam Cię stresować:) bolące to to dziadostwo jest, ale wiele pewnie zależy od organizmu. Ja miałam po każdym zastrzyku sztywną nogę aż. Głowa do góry, to tylko tył...:p

Aha dobra to daj znać bo ciekawa jestem ;) do 20tego tygodnia to się tak dłuży czas, a po 20tym to już leci ;) przynajmniej u mnie tak jest, już w poniedziałek idę na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. A powiedz Karina jak Ci się mieszka w Niemczech? długo już tam jestes?

Spoko :). Niby tylko tyl. Ale ja i tak mam duzo problemow teraz ze stawami juz nakoniec i jeszcze zastrzyki. Ja po tym pierwszym cala nogamnie bolala,nja drugi dzien bylo okej tylko jak dluzej posiedzialam na krzesle to zadek bolala,zobaczymy co bedziedalej. Tak zsina dupa do porodu.. no ja dziewuszki zaczynam 38 tc.

Cześć dziewczyny:) współczuję zastrzyków! Ja miałam kiedyś też w tyłek na rwę kulszową, cała sina byłam i ani siedzieć ani leżeć nie mogłam. Z żelaza pewnie są dużo dużo gorsze!
U mnie już prawie 26tc, czas tak szybko leci. Kompletujemy wyprawkę dla malucha, jeżeli chodzi o ciuszki to już chyba mamy wszystko, teraz zaczynamy rozglądać się za wózkami i łóżeczkami. No i jeszcze takie pierdółki jak kosmetyki, pieluchy i inne "drobiazgi" :)
Też tak macie, że wolicie kupić coś dla dziecka niż dla siebie?
Bo wczoraj na zakupach mąż szalał, a ja nawet nie miałam ochoty oglądać nic dla siebie tylko od razu pobiegłam na dział dla noworodków;)
Jakoś szkoda mi kasy wydawać na siebie.

reklama
Ja też jutro zaczynam 26ty tydzień ;) ja jutro idę na szkołę rodzenia 1sze zajęcia, pewnie się tam dowiem co jeszcze potrzebuję kupić, kosmetyków i pampersów jeszcze nie mam, i stanika do karmienia też nie. Ciuchy podostawałam to tylko je poprałam i poprasowałam, kombinezon mam, łóżeczko, wózek mam.

Do góry