Hej Wam
Marysia Kurcze niedobrze, że olałaś skierowanie do szpitala :/ ja co prawda pierwszy raz z ciśnieniem w szpitalu byłam w 32 tc i wtedy mi powiedzieli, że jak w domu będę miała 140/90 mam od razu do szpitala jechać, a tak to mi w ciąży wcześniej tylko dwa razy skoczyło ciśnienie (na wizytach, tak to miałam w górnych granicach normy) miałam brać asmag chyba najpierw trzy później sześć tabletek dziennie... i się trzymało jakoś do 38 tc kiedy walnęło mi takie zatrucie ciążowe że ho ho... i to momentalnie- pierwszy pomiar był 140/95, po dwóch godzinach spadł do 125/72, a później wieczorem miałam już 150/100, dwie godziny później w szpitalu przyjmowali mnie z 160/105.... białkomocz jak cholera (dwa dni wcześniej robiłam badanie moczu i wyniki były idealne
i wtedy zaczęła się walka tak na prawdę już o nasz życie... a i w domu kontrolowałam ciśnienie od 14tc... trzy razy dziennie o tej samej porze i zapisy miałam przedstawiać na wizytach... nie chcę Cię straszyć ani nic, ale na prawdę trzeba uważać tym bardziej, że masz w domu takie ciśnienie...
Co do wagi dziecka- waga urodzinowa rodziców ma wpływ na wagę urodzeniową ich dzieci, jedzenie nie
ewentualnie przy cukrzycy ciążowej
wtedy dzieci mogą być za duże albo za małe
i 5 tygodni w ciąży szczególnie właśnie w tym okresie co pisałaś to dla dziecka ogromna różnica
właśnie w trzecim trymestrze tylko rośnie bo już ma wszystko co ma mieć
co do walki z anemią to mi też nic nie pomagało- naturalne środki (buraki, szpinak itp) pogarszały sytuację, bo mi organizm tego nie przyjmował wcale, tabletki, ampułki do picia też o kant d... rozbić
z anemią się borykałam jeszcze ok ośmiu miesięcy po porodzie
Cheri nic się nie martw
będzie gitara
zobaczysz, że szkrabek jeszcze nabierze ciałka
stres niczemu nie służy
Będzie dobrze&&&&
Kulka Witam Cię i ja
ja co prawda już po ciąży, ale lubię tu zaglądać i czekam, aż znowu będę mogła napisać, że jest fasolka
no to jesteś na półmetku- super
bolące nogi niwelowałam leżeniem z nogami w górze wieczorami i moczeniem w chłodnej wodzie
czasem mój S masaż mi fundował
co do kołatania- kardiolog kazał dużo wody pić, bo u mnie takie rzeczy przez zastawkę niedomykającą się,a poza tym na pewno pogoda daje teraz popalić
a waga bardzo ładna
ja w całej ciąży przytyłam tylko 5 kg na szczęście bez diety cukrzycowej, ale z wysiłkiem, bo mnie dużo mdliło i odrzucało z jedzenia- najgorzej było jak poczułam cebulę
co do USG, ja byłam prywatnie- za 200 zł dostaliśmy zdjęcia i filmik
wszystkie pomiary porobione, lekarz miły powiedział tylko, że mam trochę ciałka ale damy radę i było wszystko widać- więc to chyba zależy od sprzęty- chociaż na sprzęcie w przychodni też mierzyli co chcieli ale co jak co na brzuchu ciałka mam
Trzymajcie się mocno i nogi razem do terminów