reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

gosianati- trzymam kciuki abys schudla po ciazy i dotrwala. Ja juz ciagle mysle, ze bede sie odchudzac ale nie drastycznie bo to nigdy mi niepomoglo ale z glowa i dotego duzzzzooo ruchu,malec mi to zapewni , a ja i tak lubie wysilek fizyczny:-)

Ja za tydzien mam wizyte, ciekawe jak u mnie z waga. Jeszcze 2 tyg temu byla na minusie od mojej startowej- zobaczymy.:cool:

reklama
Ja również uważam, że dasz radę :) Wg mnie ciąża jest takim stanem kiedy w końcu mamy możliwośc tak naprawdę pomyśleć o sobie. Ja 5 lat temu wyglądałam super, wchodziłam w 38/40, poznałam wtedy mojego obecnego męża, wszędzie było mnie pełno, miałam mnóstwo energii i niczego się nie bałam. Wtedy też byłam na diecie wegetariańskiej, jedzenie warzyw stało się dla mnie przyjemnością, czułam się lekko i zgrabnie. Niestety po jakiś 2 latach zaczeły się problemy z anemią, którą dzięki Bogu już opanowałam ale powróciłam do mięsa. Nagła zmiana diety, ochota na smażone, zmiana smaków sprawiły, że dosłownie w mgnieniu oka dostałam +15 kg. W tym czasie również dopadła mnie nerwica z która się ciągle zmagam i przez ciągłe lęki, złe samopoczucie, arytmie serca itp siedziałam 24 h w domu, w lóżku.. Zajadałam stresy, a miałam ich mnóstwo (zrezygnowałam wtedy z pracy, było dość ciężko) głównie chipsami i lodami i tak doszło mi kolejne 18 kg. Wyglądałam jak wieloryb w ciązy bliżniaczej i tak też się czułam. Mimo wszystko zaczęłam dochodzić do siebie i teraz jestem w ciąży, chociaż np mój lekarz neurolog kategorycznie zabraniał mówiąc że będę mieć o wiele więcej problemów zdrowotnych niż mam. A tu proszę :) Nie ma ani cukrzycy, ani nadciśnienia (tutaj jeszcze wolę odpukać), moje serce pracuje lepiej niż przed ciążą, wyniki krwii miałam o wiele lepsze niż przed ciążą no i schudłam 13 kg przez ciągły jadłowstręt na samym początku. Zmierzam w tej całej historii do tego, że ciąża zmienia wiele na dobre, u mnie zmieniła w taki sposób a u Ciebie zmieni może właśnie w ten, że znajdziesz w sobie taką prawdziwą motywację do zmian. Teraz w ciąży może przybrałaś na wadze, ale sama zauważ, że zmieniła Ci się dieta, jesz zdrowiej a przez to organizm lepiej pracuje. To na pewno zaowocuje po porodzie, będziesz czuła się lżej i lepiej a też przywyczajona do lekkiej diety będzie Ci się ją łatwiej kontynuowało :) Ja np teraz gdy nie mam już jadłowstrętu nauczyłam się jeśc mało ale często, bo inaczej się nie da w moim stanie, a wiem, że jak się tak przyzwyczaję, to później ten nawyk może mi zostać no i po ciązy może dzięki temu też coś zrzucę :) Ciąza ma zbawienny wpływ na kobiety, mimo iż czasem jest cięzko :)

Co do ludzi, to nie ma co się nimi przejmować. Mnie też komentowali nagły skok wagi, teraz komentują że schudłam (to pewnie żem się odchudzała w ciązy, co za matka ze mnie!) Oni zawsze znajdą powód do tego, aby gadać :)

Pozdrawiamy ze Świnoujścia! Boski weekend tylko cukry troche wysokie...

P5240329.jpg

Załączniki

• P5240329.jpg
    P5240329.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 101
Czesc. Dziewczyny przylacze sie szukalam forum z mamusiami xxl , to moja 3ciaza, z pierwszej mam 4 letniego synka,z 2 zuzie ktora jest w niebie, noi teraz 3 jeszcze nie wiem co. Bedzie. Co do wagi. Powiem wam ze jak sie ma dobrego lekarza to mozna wszystko przed ciaza schudlam 10kg, jestem 16 tyg ciazy od poczatku schudlam 2kg, i nadal utrzymuje wage.narazie nie przytylam. Mam cukrzyce. Ciazowa. Ale nie jem jakiejs drastycznej diety,wszyscy mnie straszyli ze to taka udreka,pilnuje sie napewno czasem sobie pozwole na cos slodkiego itp. Ale dzisiaj bylam odebrac wyniki. Glukoza 86, i reszta w. Normie. Cukier mierze raz dziennie. Na czczo albo godz po. Posilku,ale mnie pan dr podaltroche inne pomiary na czczo do. 90 a godz po posilku do 110. Takie podobno sa. Dla kobiet w ciazy. Jednynie mam problem z bielizna majtki zaczynaja mnie obciskac a majtki dla. Ciezarnych sa za male. Nie mowiaco biustonoszach..

Mozemi doradzicie jesli. Sa wsrod was. Dziewczyny ktore nosza. Rom52,albo. I wiecej . Przed ciaza i w ciazy nosze ten sam rozmiar,tylko majtki niechca ze mna rosnac. Staniki dla. Karmiacych koncza. Sie na 85 d, a. Ja. Ze swoim 100 F moge. Sie. Schowac. Maz sie smieje ze mi uszyje.

Marysia Na allegro są duże rozmiary staników :p jedyne co mi przychodzi do głowy, albo tutaj mam sklep stacjonarny właśnie z bielizną dla dużych piersi np :p bo ja mam dosyć nietypowo- miseczka g/h a obwód maksimum 90 :p co do majtek no to nie pomogę, może siatkowe poporodowe... one osiągają wielkie rozmiary ;) hm... bardziej pomóc nie potrafię, bo więcej niż 46 nie miałam....

Marysia ja też polecam allegro. Ostatnio tam kupiłam bisutonosze do karmienia :-) co prawda 90 d, ale widziałam też 100d.
Ciuchy też tam kupuje :-) niby 48 ale widziałam też większe :-)

Właśnie burze się u nas skończyły. od razu inne powietrze! aczkolwiek ja lubie ciepełko i szkoda, że na jakiś czas się skończy :-( poza tym strasznie przytyły mi stopy :szok: musiałam kupić buty rozmiar większe :szok: normalnie palce to mam takie "baleroniki" ale kostki nie puchną więc tyle dobrego! powinnam pomalować paznokcie u stóp ale to wyczyn dla mnie w tym momencie i chyba jutro poproszę o to mamę

Wy szukacie rozmiaru stanika a ja szukam takiego co by mi ułatwiał życie - chyba moje piersi rosną w zastraszającym tempie bo tak cholernie swędzą, że się nie da nieraz spać :/ Pytałam lekarza o to, ale mówił, że to naturalne i praktycznie jeśli tylko mogę to chodzę bez :-D może i tak nie wypada, albo nie powinno się, ale inaczej bym nie wyrobiła :) A co do rozmiarów moja kumpela miała problemy i właśnie na allegro uzupełniała swoją szafkę , również w ciuszki :) tam chyba nie ma rzeczy, ktorej by nie można było znależć :D

heja ja po wizycie, U nas wszystko w porzadku :-)Jak narazie jestem +1kg :cool2: nie powiem osttanio sobie nie zalowalam, to cola,to cipsy,lody ale dobrze ze tylko 1a nie wiecej.

reklama
Marysia!!! Ja nosze rozmiar 52/54 i mam jedną firmę jak chodzi o biustonosze a mianowicie nazywa się ANITA staniki drogie ale cóż ja noszę 85H więc nie wybrzydzam cenowo tylko cieszę się że są. Zamawiam z tej strony : http://www.biust.pl/ mam stanik ciążowy i był rewelacyjny niestety te z allegro może są duże ale mają beznadziejne ramiączka i nie trzymaja biustu. Co do Twojego rozmiaru to radze jeszcze raz się pomierzyc zgodnie ze wskazówkami na stronie co ci wysłaam bo mi tez sie wydawało że mam inny.
Natomiast majtki kupowałam Marksa& spencera nie wiem gdzie dokładnie można je kupić bo ja zamawiałam na ebayu ale angielskim i są bardzo wygoodne i rosną razem z moim brzuchem rewelacja.

U nas jakoś leci już mi ciężko jest a przytyłam tylko 1,5 kg od początku ciąży. Na USG idę 10 czerwca i zobaczymy czy tym razem będzie cokolwiek widać.
Na szczęście z tarczycą na razie jest ok i nadal mam brać 200mg euthyroxu. Insulina na razie na dobę 20 jednostek i zobaczymy.

Pozdrawiam

Do góry