reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Sylwiag246 - a dlaczego masz diete? mój lekarz mówi że ciąża to nie czas na diety, należy jeść po prostu z głową.

Cherie87 - słonko skoro lekarz mówił że masz się nie martwić to się nie martw <wiem wiem łatwo pisać :-(> ale jakby było coś nie tak to by na pewno powiedział. nie denerwuj się tyle bo dzidzia to czuje i też jest niespokojna.

Ja się zmartwiłam że nic nie mam dla malucha jeszcze i chyba czas zacząć ciuszki zbierać, zastanawiam się czy inwestować w laktator, no i co w ogóle kupić tak aby było na początek.. normalnie mam stres bo czuje że nie ogarniam tematu :-D:-D:-D

reklama
Jadlam z glowa, ale i tak przyplatala mi sie cukrzyca...
IEII9KXBQxSRVcJBCPSHIIAsyIbJmQCkDIEHFHjF8AMU9UHwQwzFUaLMBLPTwZ8AcaHSAQAYTqOOLCip8IU05CbyzQSyDVPfMCANk0wEdmYSxix3MJAPNN80gwA44ZEBy1UA64ECKN0h8kkAGogjhpyjAuIHOH9MQgAMEBU2BQyirNNBAEkkAISmklNYQByUH6VBARZxKVACiAwUEADs=

Dziękuję :) staram się nie martwić, czytałam na różnych forach (ech, ten internet..) wypowiedzi mam, które miały to samo i rodziły zdrowe dzieciątka.. to mi dało nieco otuchy aczkolwiek sama definicja pępowiny dwunaczyniowej nie jest dobra :( pociesza mnie fakt, że wszystko inne wyszło w porządku a to daje ogromne i realne szanse na to, że nie będzie ona miała wpływu na rozwój i poród. Oby :<

Co do zakupów to podziwiam, że jeszcze nic nie kupiłaś :D ja odliczałam dni aż będę mogła kupić cokolwiek a obecnie mam całe pudło ciuszków - przesadziłam nieco.. tyle jest cudnych ubranek, że nie wiadomo co wybrać i bierze się po dwie pary :D jak poznasz płeć to jedno wyjście do sklepu i skompletujesz pokaźną szafę dla dzieciaczka :)

u nas na forum tez jedna dziewczyna ma z ta pepowina i jest wszystko ok :tak: nie ma co sie martwic na zapas.
Ja tez nic nie mam dla malucha dopiero zaczne kupowac za miesiac, Nie spieszy mi sie :rofl2:

hej hej :)
przeczytałam że Średnia waga dziecka w 24 tygodniu ciąży wynosi 650 gramów, więc chyba nie bede się tak martwić :)
kochane jak się czujecie??
dostałam zaledwie kilka body i śpioszków dla maluszka, nawet jak będzie chłopak a tak czuję to będzie spał w różowym, bo ciuszki po córce szwagierki, niewiele tego ale mam nadzieje że coś się uda jeszcze skompletować. ja szukam używanych albo tanich bardzo bo przecież i tak szybko dzieci rosną :)
w poniedziałek ide do mojego gina, pewnie mnie skieruje już na badanie cukrzyce, trochę się obawiam...
ostatnio mam mega apetyt, ciągle bym coś podjadała, chyba na klucz zamknę lodówkę, tak jeszcze nie było.. potworek głodomorek jestem i aż się boję zobaczyć ile ważę :O o zgrozo w takim tempie to ja zaraz dojdę do 200 kilo :O
mój mąż mnie pociesza, "dziecko z Ciebie ciągnie, urodzisz i zrzucisz" tak, tak bo to łatwo mówić, a już teraz wyglądam jak słonica a turlam się jak chodzę jak kula jakaś.

Czesc kobietki!

w wolnych chwilach podczytuje was ale brak czasu na siedzenie na forum skonczyly sie dobre czasy :-)
u nas oczywiscie nie moze byc bez fajerwerkow mianowicie u malego wyszly bakterie i leukocyty w moczu bylismy dzisiaj na wizycie kontrolnej u nefrologa i dostalismy bactrim i masc na siusiaka bo to moze byc od tego ze maly ma waski napletek i caly syf sie zbiera mam nadzieje ze szybko sie go przeleczy i bedzie spokoj a jak nie to bedzie nas czekal 3 dniowy szpital i jakies tam badanie zeby wykluczyc jakies wady nereczek a poza tym dzien za dniem mija maly rosnie robi sie coraz bardziej swiadomy, usmiecha sie i jest cudowny

gosianati powodzenia na badaniach i trzymam kciuki za dobre cukry
oczywiscie za cala reszte ciezarowek rowniez kciuki zeby juz do rozwiazan bylo nudno i spokojnie a tym ktore sie staraja szybkiego zafasolkowania
no i oczywiscie na koniec Krystianek
image.jpgimage.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 58
  • image.jpg
    image.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 63
Pietrucha pisalam posta i myslalam o tobie ze dawno sie nie odzywalas, co tam u ciebie kochana?

natala a jak wyglada twoja dieta? Jak nie masz przeciwskazan to spacery bardzo dobrze wplywaja na utrzymanie odpowiedniej wagi ale z drugiej strony to powiem ci ze do konca nie wiem od czego to zalezy bo ja musialam sie oszczedzac wiec nawet nie chodzilam na spacery i powiem szczerze ze na prawde nie trzymalam diety owszem staralam sie nie jesc slodyczy itd ale jak mi sie chcialo jakiegos fast fooda czy cos slodkiego to jadlam i cala ciaze praktycznie przelezalam na kanapie i przytylam tylko w sumie jakies 9 kg a z corka w pierwszej ciazy 30 kg takze moze twoj organizm zatrzymuje wode a mkze cos innego na ta wage wplywa ja nie mialam wogle obrzekow nic kompletnie

Natala_ - mam ten sam problem :/ wczoraj byłam u gina mojego. jest 25 tydz a ja mam od początku na plusie 10kg. teraz bede musiała zacząć jakąś diete bo lekarz już mi powiedział że jak nie przestane tyć to niedługo nie będe w stanie się poruszać a poza tym nie wiadomo czy w moim mieście w szpitalu w ogóle podejmą się zabiegu cc przy tak dużej wadze. wczoraj miałam mega doła i ryczałam, bo i codziennie minimum godzinę spaceruję a jem normalnie, odmawiam sobie słodyczy czy fast foodów, ale widać gdzieś popełniam bład bo tyje tak dużo i szybko. Teraz zrezygnuje z białego pieczywa i kolacji wieczorem.. Teraz sie boje co będzie i jak dam rade z porodem i dojściem do siebie po cc. :( :-(

reklama
marcia, a Krystianek jest śliczny, uroczy, bardzo ładnie podnosi główkę. Kurcze i już ponad 2 miesiące kiedy to zleciało? :) Niech się zdrowo chowa, trzymam kciuki żeby badania wyszły ok.. :)

Do góry