reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

moja córka na każdym usg pokazywała pupę no i nie wiedziałam też czy to chłopak czy babeczka :) masowaliśmy brzuch nawet żeby sie przekręciła ale nic.. dopiero kiedy urodziłam przez cc (w 7 miesiącu) lekarz powiedział że mam córkę.. zdziwiłam się bo miałam całą ciąże przeczucie ze będzie chłopak :) aaa a tak w ogóle wczoraj wieczorem zostałam przyszywaną ciocią, szwagierka w wieku 40lat urodziła drugą córcię. :)

reklama
gosianati, nie przejmuj się wagą, tylko zdrowo się odżywiaj i staraj się być aktywna:-) ja byłam przekonana, że przytyję jak wieloryb, bo już miałam ogromną nadwagę (113kg!) i rodzinne tendencje do tycia, a tu się okazało, że tylko równiutko 7kg. ważne, żeby człowiek starał się zdrowo żyć, a będzie dobrze:-)

Witam popoludniowo!Gosianati ja ci powiem ze jestem na prawde zdziwiona jak malo mozna przybrac w ciazy przy takich gabarytach jak my mamy i zeby bylo smieszniej z reka na sercu ci powiem ze ja na prawde jakiejs specjalnej diety nie stosowalam i jadlam to na co mialam ochote i jak chcialam pizze to jadlam pizze itd.bylam na wizycie, Krystian wazy 2753g przybral w 3 tyg 620 g czyli ksiazkowo nadal jest glowa w dole ale jeszcze wysoko wiec narazie sie nie wybiera na druga strone brzucha ....zdaze poprac dywany:-) serduszko bilo miarowo 165 uderzen /min, jak sie nic nie bedzie dzialo to mam wizyte za 2 tyg ale miedzy czasie w pn ide do ginki na nfz i na ktg a dzisiaj jeszcze jade do tej poloznej ze szpitala zeby zobaczyc porodowke i moze tez zrobi mi ktg? Takze moj bejbiak zapowiada sie wagowo podobny do Pati bo ona urodzila sie 3300 g. Odezwe sie jak wroce od poloznej

Hop hop gdzie sie wszystkie podzialy ....?

Witam sie wieczornie!

bylam u poloznej taka spoko babka..normalna, zrobila mi ktg ale ja uprzedzilam ze mam leniucha w brzuchu i ze pewnie nie bedzie sie chcial ruszac i tak tez bylo ( oczywiscie wrocilam do domu dostalam serie po zebrach i tyle)ale serducho bilo miarowo nie przekraczajac 145/min skurczy brak linia byla caly czas na granicy 20 , umowilysmy sie ze gdzies w 39 tc przyjade do niej do szpitala na ktg a miedzy czasie bede chodzic na ktg do ginki. Porodowka dosc fajna tak w miare nowoczesnie takze ok, jestem juz padnieta wiec zaraz ide spac :-)

Hej kobietki dawno mnie bylo ale nie mam czasu ostatnio na nic,maly rosnie jak na drożdżach dzisiaj konczy 6 miesiecy ale taki lobuz ze wcale nie chce spac w dzien jedynie przy cycu albi jak sie poloze obok to spi.

witam nowe kolezanki,tym z fasolkami zycze udanych 9 mies a tym jeszcze bez pomyslnego zafasolkowania. Kochane ja jestem przykladem ze my wieksze dziewczyny mamy szanse na pomyslne donodzenie ciazy i doczekanie porodu, w chwili zafasolkowania wazylam grubo ponad 130 km,choruje na tarczyce a w ciazy przytylam tylko 1 kg wiec glowy do gory!!!

kochane poradzcie wstyd sie przyznac ale nasz maly zaliczyl dzisiaj upadek z łózka tak z 30 moze troszke wiecej cm, poszlam odcedzic makaron a starszy mial go pilnowac ale tak sie zapatrzyl w telewizor ze zapomnial o malym. Jako tako nie widac wiekszych zaczerwienien na glowce i dlugo nie plakal narazie jest wesoly ale boje sie czy nic mu sie nie stalo, napiszcie co robic czy wam sie tez cos podobnego przytrafilo!!!! Boze ale mam stracha pozdrowionka dla wszystkich

reklama
Witaj agusia30 moj synek też kiedys spadł mi na podłoge ale ja jestem z tych wiecznie sie bojących i pobiegłam na pogotowie ale na szczescie nic mu nie było :tak:a co do kg to ja mam taką samą wage co Ty tz 130 +i jak narazie ze staranek nic nie wychodzi mam niedoczynnosc tarczycy i od 11 lat nadcisnienie tętnicze ale mysle ze uda się nam wkoncu zajśc w ciąze:-D

Do góry