reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

o, a wiesz, że nie wiedziałam, że suche powietrze ma wpływ jakiś? bo faktycznie mam strasznie sucho. no proszę, jak mi poprawiłaś humor:-) nie czuję się już tak bardzo zabójcą kwiatków;-)

reklama
Oczywiscie ze ma. Przewaznie, jesli liscie zaczynaja schnac po brzegach, to wlasnie to. Pomoze spryskiwanie woda, lub ustawienie doniczki w wiekszej podstawce, do ktorej nasypiesz keramzytu (zeby doniczka nie pila do ziemi) i nalejesz wody. Woda bedzie parowala, tworzac wilgotna aure wokol rosliny. Ja zamglawiam po prostu spryskiwaczem.

a ja przed chwila zaliczylam przymusowa wizyte u gina...z rana mnie pieklo i swedzialo ale sie uspokoilo a popoludniu mialam doslownie pozar w majtkach wiec pomyslalam ze zaaplikuje se lactovaginal a potym zaczelo mnie jeszcze bardziej piec i pojawila sie krew....malo sie nie poryczalam ale w ciagu pol godziny bylam u gina i mnie przyja bez kolejki....wyglada ze drozdzaki i sluzowka w pochwie byla bardzo przekrwiona i dlatego zaczelam krwawic. Z malym wszystko ok urosl wazy pol kg. Przepisal mi macmirror i pimafucin

Marcia pozbądź się szybciutko tego świństwa, pimafucin skuteczny jest :tak:
Klaczek muszę spróbować tego sposobu na kwiaty bo ja też "zabójca" :-D ale fakt, mam suche powietrze w domu, muszę się zaopatrzyć w jakiś dobry nawilżacz bo i nam się ono udziela.

Lisica, rosliny w domu tez poprawiaja nawilzenie powietrza - one transpiruja. Tylko trzeba im stworzyc warunki, jak pisalam. Jedne potrzebuja wiekszej wilgotnosci, inne mniejszej... Idzie cos dobrac.

Mi to juz rece opadaja przez cala ciaze nie bylo takiego momentu zebym wytrzymala miedzy jedna a druga wizyta....zawsze miedzy czasie cos sie dzieje. Ostatnio juz tak sie cieszylam bo od komca wrzesnia nie mialam plamien no to masz dzisiaj....no i wez sie nie stresuj i ciesz sie ciaza, kupuj dla malego rzeczy jak czlowiek drzy o kazdy dzien aby tylko szczesliwie donosic....

Marcia, ale tym razem plamisz bo sluzowka przekrwiona. Ciaza jest ok, a grzybki idzie wytruc. No i pilnuj srodowiska w pochwie - musi byc kwasne, tego nie lubia.

Marcia, mam nadzieje że szybko się wyleczysz i już nie będziesz miała żadnych stresów~!

Ciągle trzymam za Was Dziewczyny kciuki, Kłaczku, za Ciebie szczególnie!! Nie mogłam uwierzyć jak dojrzałam Twój suwaczek :)) Ale masz racje, pozostaje czekać i być dobrej myśli, a zajęcie się czymś chyba działa najlepiej.

Wiem to po sobie, choć nie potwierdziłam tego jeszcze u gina, bo ciagle nie mam czasu żeby do niego w końcu iść i wybadać czy mam owulki. Ale od lipca,odkąd przerwaliśmy starania mam okres jak w zegarku, piękny śluz, tempki nie mierze regularnie, ale skoki raczej są... Nie wiem, czy to efekt nie myślenia,nie planowania,nie shizowania, czy odstawienia metformaxu,bo we wrześniu się skończył i chyba teraz dopiero widać jak mi pomógł. I przez to coraz trudniej mi zmuszać nas do zabezpieczania się,bo czuje, że by się udało. Ale postanowiłam i muszę się tego trzymać, chyba, żę coś samo się wykluje bo mnie czasem Mąż dorwie na przerywańca :p

W ogóle trafiłam do bardzo ciężarnej szkoły :p I się nie dziwię że dyrektorka przewrażliwiona, w zeszłym roku: 2 nauczycielki w ciąży, 2 uczennice, w tym kolejne dwie nauczycielki na zwolnienia poszły, a jedna uczennica własnie urodzila :p Ja bym musiała tak wszystko zgrać, żeby zajść w ciąże przed wakacjami i powiedzieć w pracy dopiero we wrześniu jak podpisze nową umowę ;))

I się nie dokociliśmy, choć mały nadal jest na wsi na działce i dalej lgnie do ludzi, ale mamy takie wątpliwości, że chyba się nigdy nie zdecydujemy, nasza kotka by go chyba zagryzła ;) Jest bardzo terytorialna;))

Wygadałam się :p Brakuje mi Was, ale nie mam o czym pisać, chciałabym znowu się starać ale cóż,, do tego czasu to już wszystkie urodzicie ;)

Buziaki!!!

Hej:)
Ja znowu mam problem w drugą stronę, czyli z wilgocią. Już bym chyba wolała suche powietrze:) ale co do kwiatów to też szału nie ma choć moje roślinki wiedzą, że pancia zapomina o regularnej pielęgnacji:)
Marcia no stre- bo się Krystian będzie nerwowo zachowywał:)
Ake co ma wisieć nie utonie. Ja zaliczyłam wpadkę jedząc niegdyś tabsy hihi.
No i witam nowe osóbki:)

reklama
a ja przed chwila zaliczylam przymusowa wizyte u gina...z rana mnie pieklo i swedzialo ale sie uspokoilo a popoludniu mialam doslownie pozar w majtkach wiec pomyslalam ze zaaplikuje se lactovaginal a potym zaczelo mnie jeszcze bardziej piec i pojawila sie krew....malo sie nie poryczalam ale w ciagu pol godziny bylam u gina i mnie przyja bez kolejki....wyglada ze drozdzaki i sluzowka w pochwie byla bardzo przekrwiona i dlatego zaczelam krwawic. Z malym wszystko ok urosl wazy pol kg. Przepisal mi macmirror i pimafucin
marcia kochana zwalcz to dziadostwo...teraz jestes juz pod opieka lekarza, wiec mozesz czuc sie bezpieczniej, ale zawsze drzymy o te nasze maluchy :-(

Do góry